Sport

Reportaj din culisele primului meci al Simonei Halep de la revenirea pe teren. Cum a trăit familia și cine au fost privilegiații invitați la Miami

Simona Halep a fost susținută de familie și de prieteni apropiați la primul ei meci jucat în circuitul WTA, după ce TAS i-a redus la 9 luni suspendarea de 4 ani pentru dopaj
20.03.2024 | 20:39
Reportaj din culisele primului meci al Simonei Halep de la revenirea pe teren Cum a trait familia si cine au fost privilegiatii invitati la Miami
Familia Halep a trăit la intensitate maximă revenirea Simonei. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

“Înainte să plec la Miami i-am rugat pe toți ai mei să vină și să fie lângă mine la reîntoarcerea mea în tenis”, nu a ezitat Simona Halep să dezvăluie pentru FANATIK prima decizie luată odată ce James Blake, directorul “Miami Open” i-a oferit o invitație (wild-card) imediat ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis că poate juca imediat turnee WTA, Grand Slam și Cupa Federației.

Familia Halep a trăit la intensitate maximă revenirea Simonei în tenisul mare

Dacă Tania Halep a zburat cu Simona cu 10 zile înaintea reîntoarcerii fetei ei în circuitul mondial, Stere Halep, Nicolae și Luminița Halep au zburat la Miami cu 48 de ore până la meciul cu Paula Badosa din primul tur al “Open-ului” Floridei.

ADVERTISEMENT

Tania, Stere, Nicolae și Luminița Halep au stat unul lângă altul în tribuna Grand Stand (a doua arena ca importanță din complexul Hard Rock Stadium) și nu în loja rezervată Simonei unde au luat loc sparring-partner-ul portughez Joao Monteiro și fizioterapeutul Sabin Topală, cărora din setul secund li s-a alăturat Horia Tecău, ajuns de la meciul pierdut de Ana Bogdan cu Katerina Siniakova pe terenul 1. Lângă fratele Simonei s-a așezat și Darren Cahill, fostul antrenor al campioanei din Constanța, care a fost surprins și la antrenamente .

Darren Cahill Simona Halep Miami Open
Darren Cahill a susținut-o pe Simona la Miami din sectorul rezervat familiei sportivei FOTO: FANATIK

“Hai, fata tatii!”

“Hai, fata tatii!”, primele cuvinte ale lui Stere Halep la intrare Simonei pe teren, pentru un meci în al cărui prim set fostul lider mondial a făcut senzație, extaziindu-i pe cei peste 400 de români care au tapetat în roșu-galben și albastru arena pe care la ediția din 2023 a “Miami Open” organizatorii au montat un poster uriaș cu românca, în ciuda interdicției de a juca din cauza procesului de dopaj intentat de Agenția Mondială Anti-Doping.

ADVERTISEMENT

Stere și Nicolae au comentat permanent execuțiile Simonei și evoluția scorului, iar Tania nu a ezitat să îi adreseze fetei ei din teren cuvinte de încurajare pe care numai ea le putea auzi.

Conectați la fiecare gest, lovitură sau emoție trăite de Simona în duelul cu Paula Badosa, Stere, Tania și Nicolae nu și-au cenzurat sentimentele: mereu cu pumnii strânși, degetele încrucișate, sărind în picioare de bucurie și satisfacție, tremurând pentru fiecare execuție ratată de Simona, așa cum a fost momentul cheie cu șanse de 2-0 în setul “decisiv”.

ADVERTISEMENT
Stere și Tania Halep Miami Open 2024
Stere și Tania Halep au trăit la cote maxime revenirea Simonei în circuitul WTA FOTO: FANATIK

Simona, susținută de prieteni apropiați

Nu a lipsit de la Miami nici Gabriel Poloni, omul de încredere pe care Simona l-a avut mereu lângă ea și care o ajută în relaționarea logistică cu WTA și cu organizatorii de turnee.

“Sunt tare mulțumit pentru că aici la Miami oraganizatorii m-au degrevat de multe detalii cu acreditările, biletele pentru invitați, rezervări hoteliere iar asta a contat pentru că turneul este proprietatea International Management Group (IMG)”, nu a ascuns Poloni, în discuția purtată cu FANATIK, cum cea mai puternică agenție de management și marketing din sportul mondial a făcut tot ceea ce era posibil omenește pentru ca Simona să aibă întreaga familie și tot anturajul lângă ea la Miami.

ADVERTISEMENT

Poloni este personajul discret pe care Halep l-a cunoscut prin intermediul antrenorului Tomai Firicel la vremea când tehnicianul lucra simultan cu Simona și cu Victor Hănescu, iar Gabriel este cel care i-a făcut rost fostului număr 26 ATP de primul sponsor (Johny Jabra cu brandul de cafea Nova Brasilia și ciocolata Primola), fără de care nu ar mai fi putut juca tenis.

Miami Open
Simona Halep a fost întâmpinată cu mult entuziasm de fanii tenisului de peste Ocean FOTO. FANATIK

Supravegheată de medicul Dana Safta, încurajată de Dinu Pescariu

Sobră și cu tact, în spatele familiei Halep a fost Dana Safta, medicul fără a-l cărei aviz profesional Simona nu a luat nicio decizie terapeutică. Chiar dacă are casă la Boca Raton, localitate de lux aflată la 72 de kilometri distanță de Miami în care petrece cel puțin trei luni pe an, medicul Simonei a zburat special de la București împreună cu soțul ei elvețian pentru a nu scăpa momentul unei a doua vieți în tenis trăită de Simona.

“Mi-aș dori ca Simona să nu se întoarcă imediat în România ci să mai stea aici în acest ambient care o poate ajuta să se racordeze la tot ceea ce înseamnă tenis de elită”, nu a ascuns Safta dorința ca Halep să realizeze cât mai facil cu putință reconectarea la un ambient concurențial profesionist mai ales că România joacă, peste trei săptămâni, tot în Florida, dar la Amelia Island, contra Ucrainei, în “Cupa Federației”.

La câteva scaune distanță, dar pe același rând cu medicul Safta, a trăit intens meciul Dinu Pescariu, fostul număr 75 zburând special la Miami pentru a asista, “live”, la revenirea Simonei ale cărei antrenamente făcute în Dubai nu le-a ratat cât timp Halep s-a pregătit la “Clubul Aviației” din Emiratele Arabe Unite.

ADVERTISEMENT