Sport

Reportaj Fanatik de la deschiderea noului Fan Shop Rapid. Impresiile lui Săpunaru, Bergodi și ale legendelor Giuleștiului

Rapid continuă sărbătorirea Centenarului și o tradiție veche. „Alb-vișiniii” au inaugurat noul magazin oficial din Gara de Nord. Declarații Bergodi, Săpunaru și alte legende
23.11.2023 | 20:13
Rapid are un magazin oficial în Gara de Nord din București după mai bine de 30 de ani. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Rapid și-a redeschis fan shop-ul în Gara de Nord, unde „giuleștenii” aveau magazin încă din anii ’70. FANATIK a fost prezent la marele eveniment la care au participat actuali jucători și oameni din conducerea clubului, precum și o sumedenie de legende.

Rapid are un nou magazin oficial în Gara de Nord. Sute de rapidiști prezenți la eveniment

E ora 15:00 și Gara de Nord e mai aglomerată ca deobicei. Nu se aude însă „glasul roților de tren”, ci imnul Rapidului ca în vremurile de demult, când Căile Ferate Române se confundau cu istoria clubului.

ADVERTISEMENT

E agitație mare și nume cu greutate la tot pasul: Gabi Manu, Adi Iencsi, Bogdan Lobonț, Mugur Bolohan, Rică Răducanu,  Florin Motroc, Vasile Caciureac, Daniel Niculae, Ionuț Voicu, Vasile Maftei și alții. Nu au lipsit nici actualii eroi din teren: Cristi Săpunaru, Alex Ioniță și Virgil Drăghia, precum și antrenorul Cristiano Bergodi.

Ca un arc în timp și un moment încărcat de simbolistică, un angajat al CFR a venit să deschidă magazinul în fugă și a transmis emoționat: „După 30 de ani am găsit această cheie și acum putem să deschidem”.

ADVERTISEMENT

Ce pot cumpăra suporterii Rapidului din noul magazin al clubului

Noul shop oficial al Rapidului din Gara de Nord este un proiect de suflet al lui Lucian Ionescu, directorul de imagine al Rapidului. Moderatorul emisiunii FANATIK „Suflet de Rapidist” a muncit în ultimii trei ani pentru ca proiectul să ia viață alături de ceilalți oameni din club.

În magazin se poate găsi aproape orice și pentru orice buzunar. De la brelocuri, insigne, fanioane, căni, eșarfe, tricouri, hanorace sau steaguri și până la globulețe, borsete, șepci sau chiar și perne. Chiar și pandantive pentru domnișoare și doamne. Pentru domni, clubul a scos la vânzare berea și vinul Rapid.

ADVERTISEMENT
Fanii Rapidului au la dispoziție multiple variante pentru a achiziționa produse de la magazinul oficial din Gara de Nord
Fanii Rapidului au la dispoziție multiple variante pentru a achiziționa produse de la magazinul oficial din Gara de Nord

Unul dintre primii cumpărători a fost chiar liderul galeriei Bocciu, care a făcut un gest frumos pentru patru copii și le-a cumpărat patru eșarfe: „E un moment important pentru noi, pentru suporteri. Magazinul de la stadion nu mai făcea față. Rapidul are suporteri în toată țara și era nevoie să continuăm tradiția asta. Noi, galeria, vom susține acest magazin”, a spus Liviu Ungureanu pentru FANATIK.

Liderul galeriei Rapidului a cumpărat eșarfe pentru 4 copii
Liderul galeriei Rapidului a cumpărat eșarfe pentru 4 copii

Daniel Niculae a explicat de ce Rapid a decis să reînvie această tradiție după o pauză de mai bine de 30 de ani: „O zi istorică pentru un club istoric, un loc încărcat de istorie, ne întoarcem practic la rădăcinile noastre, mulțumim tuturor suporterilor rapidiști, promisiunile sunt făcute să fie respectate când vine vorba de Rapid”. 

ADVERTISEMENT

Rapid a continuat sărbătoarea într-un cadru de vis: Salonul Regal de la Gara de Nord inaugurat de regele Carol I

În drum spre Salonul Regal, ne-am întreținut cu Alex Ioniță II, unul dintre cei mai iubiți jucători ai Rapidului: „Mă bucur să fiu azi aici. E un nou prilej de sărbătoare pentru noi și chiar sunt încântat că a venit atâta lume”.

Salonul Regal este o bijuterie neatinsă încă de kitsch și a fost inaugurat de Carol I în anul 1896, la vizita împăratului Franz Joseph al Austro-Ungariei, fiind folosit și de regele Mihai.

Salonul Regal de la Gara de Nord, o bijuterie în stilul arhitectonic empire
Salonul Regal de la Gara de Nord, o bijuterie în stilul arhitectonic empire

A fost restaurat în 2013 în prezența Principesei Margareta și a Principelui Radu și este deschis publicului doar la momente extrem de speciale. Pentru Rapid porțile s-au deschis încă o dată, iar legendele clubului au avut ocazia să se revadă într-un cadru de poveste.

Rică Răducanu a fost în formă maximă și a glumit cu reporterii FANATIK: „Auzi, ce legende. Ce întrebări sunt astea? Sunt eu aici, ce mai contează! Eu am fost la inaugurare la toate și când s-a deschis prima oară magazinul la Gara de Nord. Rapidul e viața noastră și magazinul ăsta trebuia neapărat făcut”.

Rică Răducanu, în formă maximă la declarații și pus pe glume

Cristi Săpunaru, faza zilei la evenimentul de la Salonul Regal

Cum spuneam, nume grele din istoria Rapidului au fost prezente la acest eveniment, iar mulți dintre ei nu s-au mai văzut de mult timp. A fost prilejul perfect pentru a imortaliza momentul în poze: „Haideți, toți foștii jucători”.

În momentul în care legendele Rapidului s-au strâns la o poză de grup, Rică Răducanu l-a chemat și pe Cristi Săpunaru. Căpitanul Rapidului s-a conformat, spre amuzamentul foștilor mari jucători ai Rapidului: „N-auzi, mă, că doar foștii jucători? Vezi că nu e bine, ori vrei să te lași?”.

Cristi Săpunaru, alături de legendele Rapidului
Cristi Săpunaru, alături de legendele Rapidului

Săpunaru a gustat momentul și a contrat amuzat: „Mai joc încă 10 ani!”. A oferit apoi declarații și pentru FANATIK: „Mi-am adus aminte de copilărie. Aici a fost primul magazin al Rapidului. Veneam cu băieții din Cotroceni care m-au făcut și rapidist. E o chestie sentimentală. Era cum intrai în partea stângă. Primul lucru pe care l-am cumpărat a fost o căciulă cu Rapid”.

Cristi Săpunaru a dezvăluit primul lucru pe care l-a purtat cu însemnele Rapidului

Cristiano Bergodi, cerut la poze de foștii jucători ai Rapidului. Promisiune pentru fani: „Încercăm să facem ceva deosebit”

Cristiano Bergodi a fost foarte binedispus, relaxat și s-a bucurat de fiecare moment, fiind felicitat și interpelat de către toți foștii mari jucători ai Rapidului: „Suntem într-un loc care miroase a istorie. Mă bucur. E o zi importantă și sunt foarte mulți suporteri rapidiști, foști mari jucători ai Rapidului și mulți copii, care sunt viitorul clubului”.

Cristiano Bergodi vorbește despre titlu

Rapid e la doar  patru puncte de liderul FCSB și toată lumea așteaptă titlul cu ocazia Centenarului. Cristiano Bergodi nu vrea să se gândească așa de departe, deși intențiile sunt clare: „Nu putem să le promitem nimic suporterilor, doar că vom aborda întotdeauna meciul la victorie, vom avea convingere și entuziasm pentru a încerca să facem ceva deosebit. Pentru titlu trebuie să stăm cu picioarele pe pământ chiar dacă toată lumea ne laudă în aceste momente”.

  • 30 de ani au trecut de când Rapid a avut ultima oară un magazin pentru suporteri în Gara de Nord din Capitală
ADVERTISEMENT