Life

Restaurantul unde o porție de paste costă cât un laptop. Are recenzii destul de slabe, dar e preferatul vedetelor

Restaurantul unde plătești pentru o porție de paste cât pentru un laptop. Staruri internaționale îl adoră, deși are recenzii slabe.
25.05.2023 | 14:00
Restaurantul unde o portie de paste costa cat un laptop Are recenzii destul de slabe dar e preferatul vedetelor
Unde se află acest restaurant. Sursa foto: nello.com, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-un restaurant celebru, de lux, o porție de paste valorează cât un laptop. În pofida notorietății, nu a reușit să aibă parte de recenzii foarte bune, dar vedete internaționale trec adesea pe aici și au scos bani grei din portofel pentru un bacșiș.

Restaurantul cu recenzii slabe unde o porție de paste costă cât un laptop. Vedetele îl adoră

Restaurantul se află în New York și este considerat cel mai faimos și de lux din orașul american. Îi aparține unui român, mai exact, milionarului Nelu Bălan, care a decedat miercuri seară, la vârsta de 64 de ani. Moartea lui a surprins pe mulți, fiindcă nu avea probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

Celebritățile care au trecut pragul restaurantului l-au supranumit pe proprietar ”Nello”, iar printre ele se numără: Arnold Schwarzenegger, Kanye West, Charlize Theron, Mickey Rourke, Beyonce și Jay-Z, care în 2009 au lăsat un bacșiș de 500 de dolari.

Datorită prețurilor ridicate și ale personalităților care se așezau la mese și cu care a creat prietenii, apropiații îi spuneau mereu lui Nelu Bălan  ”cel mai șmecher român din New York”. Unele dintre cele mai comandate preparate de la restaurant sunt pastele taglioni cu unt și trufe albe. Prețul îi va face pe unii să rămână fără cuvinte.

ADVERTISEMENT

Pastele taglioni cu unt și trufe albe, din restaurantul luxos al românului, valorează nici mai mult nici mai puțin de 275 de dolari, adică 1271 lei, în bani românești, aproape de costul unui simplu laptop de pe un site cunoscut de cumpărături, de 1049 lei.

Pe lângă pastele scumpe, la același restaurant poți cumpăra un capuccino cu 12 dolari, adică 55, 43 lei sau un meniu întreg cu 600 de dolari, adică 2771, 28 lei. O altă personalitate care a mâncat în local este miliardarul rus Roman Abramovici, iar în 2009 a uimit pe mulți prin nota de plată.

ADVERTISEMENT

Fostul patron al clubului de fotbal Chelsea a achitat în 2009 o sumă imensă pentru un prânz, 47.221 dolari ( adică 218.080, 74 lei, n.r) potrivit Huffington Post. De atunci, el a rămas unul dintre clienții fideli ai restaurantului, fiind încântat de ceea ce gustat.

Criticii culinari, dezamăgiți de preparate și de patron

Auzind de faima restaurantului și de preparatele care încântau papilele gustative ale clienților faimoși, criticii culinari au decis și ei să meargă aici să vadă cât de bune sunt preparatele. În 2010, Sam Sifton, critic culinar, s-a declarat dezamăgit, de ceea ce i s-a pus în farfurie și, mai mult, a făcut atac la patron, spunând că are un aspect neîngrijit, așa cum apare într-o recenzie din New York Times.

ADVERTISEMENT

” (…) Deși o mare parte din personalul său senior poartă costume și mulți dintre clienții săi se îmbracă în ținute luxoase din buticuri de lux din apropiere, domnul Balan purta blugi și o cămașă desfăcută.

Părul lui blond decolorat era tuns strâns, iar expresia lui era aprigă, aproape prădătoare (…) Domnul Balan a scuipat pe trotuar și s-a întors în sufragerie, lăsând fum. El a pretins de-a lungul anilor că este un descendent direct al lui Vlad Țepeș (…)”, a transmis Sam Sifton.

ADVERTISEMENT
Tags: