Fotbal international

Restricțiile pentru suporteri continuă în Qatar. Fanii riscă sancțiuni pentru scandările în spațiul public

În pofida declarațiilor oficialilor FIFA, fanii prezenți la Cupa Mondială din Qatar se confruntă, zilnic, cu noi restricții impuse de oficialitățile țării gazdă.
24.11.2022 | 09:45
Restrictiile pentru suporteri continua in Qatar Fanii risca sanctiuni pentru scandarile in spatiul public
Oficialitățile din Qatar i-au avertizat pe fani că urmează să ia măsuri împotriva celor care vor cânta și vor scanda în spațiile publice. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Dincolo de spectacolul din teren, Mondialul reprezintă și un eveniment pentru suporterii din întreaga lume. Nu este și cazul Cupei Mondiale din Qatar. În pofida declarațiilor oficialităților gazdă sau ale conducătorilor FIFA. Iar regulile ce trebuiesc respectate de către fanii străini, și așa stricte, devin pe zi ce trece tot mai restrictive.

Oficialitățile din Qatar anunță sancțiuni pentru fanii care cântă și scandează în spațiile publice

Desemnarea Qatarului ca gazdă a Cupei Mondiale a fost criticată încă din momentul anunțului oficial al FIFA. Iar controversele și scandalurile au continuat.

ADVERTISEMENT

Și, mai rău, cei care au trecut peste acestea și au decis totuși să asiste la competiție, au descoperit că între promisiunile organizatorilor și ale forului mondial și realitate există o diferență ca de la cer la pământ.

Aceasta dacă vorbim despre condițiile de cazare și mic dejun din spațiile speciale. Care, așa cum ați aflat deja, sunt departe de cele așteptate pentru prețurile piperate solicitate.

ADVERTISEMENT

Ori despre faptul că în ciuda declarațiilor reprezentanților FIFA, care spuneau că ”toți fanii sunt bineveniți” în statul Golfului, suporterii, jurnaliștii și grupurile LGBT s-au confruntat cu o represiune în stil autoritar, cu ținute curcubeu confiscate pe stadioane.

Dar nu este totul. Reglementările se schimbă cu fiecare zi. A fost, spre exemplu, cea legată de consumul de bere. Care a afectat inclusiv unul dintre sponsori, ce este decis să apeleze la măsuri legale împotriva FIFA.

ADVERTISEMENT

”Fotbalul este oricum mai sărac fără bere”

Iar acum, potrivit presei engleze, intervine o alta. Localnicii s-au declarat deranjați de scandările grupurilor de suporteri în locurile publice. Au cerut sprijinul poliției și au avut câștig de cauză. Iar acum a apărut un avertisment oficial al autorităților. Care amenință că vor lua măsuri împotriva celor care se manifestă zgomotos în afara stadioanelor.

Totul a pornit de la un grup de suporteri ai Ecuadorului, care cânta într-un tren de metrou, după succesul favoriților din meciul inaugural, 2-0 Qatar.

ADVERTISEMENT

Firesc, fanii europeni, în special cei din Regatul Unit și Germania, cunoscuți pentru manifestările lor, au luat foc. Englezul Brandon Britz, care a cheltuit 3.000 de lire sterline pentru a încuraja Anglia, consideră decizia ridicolă.

”Acesta este un festival al fotbalului. Au invitat lumea aici și ar fi trebuit să realizeze că odată cu Cupa Mondială vin tot felul de oameni, culturi și mai ales cântece.

Locuitorii din Qatar se plâng și fac mai mult zgomot cu obiecțiile lor decât fanii. Toată lumea poate vedea că Cupa Mondială nu ar fi trebuit niciodată să aibă loc aici”, a spus acesta.

I-a dat dreptate și un fan german, Steffan Freishmann. ”Este o nebunie să vorbim despre faptul că fanii sunt prea zgomotoși. Toți vom continua să cântăm. Fotbalul oricum este mult mai sărac fără bere. Fără cântece și scandări, nu mai rămâne nimic”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori