Life

Rețeta bunicii pentru cele mai bune minciunele. Ai nevoie doar de 4 ingrediente

Care este rețeta bunicii pentru cele mai simple și mai delicioase minciunele. Gospodinele trebuie să folosească numai 4 produse.
01.02.2024 | 18:05
Reteta bunicii pentru cele mai bune minciunele Ai nevoie doar de 4 ingrediente
Care este rețeta bunicii pentru cele mai simple și mai delicioase minciunele. Gospodinele trebuie să folosească numai 4 produse. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

Rețeta bunicii pentru cele mai bune minciunele. Ai nevoie doar de 4 ingrediente care, cu siguranță, se regăsesc în bucătăria ta. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt pașii de care trebuie să ții neapărat cont.

Care este rețeta bunicii pentru cele mai simple și mai delicioase minciunele. Gospodinele trebuie să folosească numai 4 produse

Care este rețeta bunicii pentru cele mai simple și mai delicioase minciunele. Gospodinele trebuie să folosească numai 4 produse, însă desertul te va trimite instant cu gândul la copilărie și la amintirile de atunci.

ADVERTISEMENT

Preparatul culinar se face de obicei din fâșii înguste care se răsucesc sau se leagă în noduri. Acestea ies crocante și savuroase, mai ales dacă sunt acoperite cu un strat generos de zahăr pudră sau se consumă cu dulceață.

Ingredientele sunt la îndemâna tuturor. Tot ce trebuie să ai în gospodărie se încadrează pe o listă foarte scurtă. Mai exact, femeile trebuie să știe că sunt necesare 250 de grame de făină albă care se cerne înainte de a fi folosită.

ADVERTISEMENT

De asemenea, rețeta bunicii mai conține 3 ouă de la care se folosesc numai gălbenușurile, 3 linguri de lapte și ulei de floarea soarelui pentru prăjit. Opțional, unele femei obișnuiesc să mai pună în aluat și un praf de sare.

Cum se fac minciunelele. Secretele bunicii

Minciunelele se pregătesc ușor, rapid și simplu. Unul dintre secretele bunicii spune că aluatul potrivit pentru această rețetă trebuie să fie tare și format din gălbenuşuri, lapte şi făină. În cazul în care compoziția este prea moale se mai adaugă făină.

ADVERTISEMENT

Aluatul obținut se întinde pe blatul pe bucătărie până când devine o foaie subțire. Aceasta se taie fâșii cu ajutorul unui cuțit. Fiecare fâșie obținută trebuie să aibă o mică crestătură pe lung, chiar la mijloc. Prin această crestătură se poate trece un capăt al fâșiei.

În felul acesta gospodinele se aleg cu minciunele cu nod. Se ia o tigaie curată, care se pune la încins pe aragaz, la foc potrivit. Uleiul de floarea soarelui trebuie să fie încins foarte bine atunci când se pun produsele.

ADVERTISEMENT

Se prăjesc frumos pe toate părțile. Sunt gata când capătă o culoare arămie, foarte plăcută. Se scot minciunelele din tigaie și se lasă la răcit pe o farfurie, pe o bucată de hârtie care are rolul de a absorbi uleiul în exces. Se servesc simple, cu zahăr pudră sau cu dulceață.

ADVERTISEMENT