Life

Rețeta care o să-ți impresioneze toți invitații de Revelion. Cartofii acordeon, secrete și ingrediente care îi fac delicioși

O rețetă unică, cu care îți vei impresiona musafirii de Revelion. Cartofii acordeon, un deliciu garantat. Cum se prepară.
27.12.2023 | 21:01
Reteta care o sati impresioneze toti invitatii de Revelion Cartofii acordeon secrete si ingrediente care ii fac deliciosi
Cum să faci cartofi acordeon. Sursa foto: temananc.ro
ADVERTISEMENT

Dacă nu știi ce să mai gătești pentru masa de Revelion și dacă îți dorești să-i surprinzi pe cei dragi, iată o rețetă delicioasă. Cartofii acordeon sunt perfecți pentru astfel de momente unice, laudele musafirilor fiind garantate. Iată cum se prepară.

O rețetă unică de Revelion, cartofii acordeon. Delicioși și suculenți

Cartofii acordeon sunt ideali pentru o masă savuroasă din noaptea dintre ani. Pot fi pe post de garnitură, asortați cu carne de curcan sau pește, alimente pe care musai să le consumăm de Revelion, deoarece se spune că vom avea belșug din plin tot anul în casă.

ADVERTISEMENT

Cartofii acordeon nu sunt doar delicioși, ci și un element decorativ frumos pentru masa de Revelion. Lista de ingrediente nu este una complexă și nici sofisticată. Ai nevoie de: 1 kilogram de cartofi, 3, 4 linguri de ulei de măsline, 4 căței de usturoi, 1 ramură de rozmarin proaspăt sau uscat, sare și ierburi aromatice, dar opțional.

Modul de preparare

Un prim pas este să curățați cartofii și apoi să-i spălați cu apă rece. Înfingeți în ei frigărui din lemn sau din metal, după care începeți să-i tăiați în felii subțiri până ce ajungeți de capătul frigăruiului. Următorul pas este să ungeți cartofii cu ulei.

ADVERTISEMENT

După ce ați uns cartofii cu ulei, puneți-i într-o tavă de cuptor, peste ei mai puneți o ramură de rozmarin proaspăt sau uscat, sare, ierburi aromatic, dar și 4 căței de usturoi. Între feliile de cartofi puteți pune și șuncă sau cașcaval. Pasul final prevede ca să băgați cartofii la cuptorul preîncălzit la 200 de grade.

Cartofii se pot lăsa la cuptor să se coacă timp de 30 de minute. Se mai poate pune peste ei și unt, care se va topi și va oferi o aromă mai deosebită. În mod opțional, mai puteți presăra și mărar tăiat mărunțele sau pătrunjel tăiat mărunțele.

ADVERTISEMENT

Nu vă faceți griji asupra caloriilor, deoarece cartofii au și beneficii asupra organismului. Cartofii ajută la digestie, potrivit medicilor. De asemenea, pot fi utili atunci când ții o dietă, dacă îi fierbi. Cartofii fierți sunt bogați în fibre, esențiali pentru digestie.

”Cartofii reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Dacă îi consumăm de exemplu fierți, sub formă de salată cu legume crude, ne putem bucura din plin de conținutul mare de fibre din cartofi. Fibrele normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

ADVERTISEMENT

Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol și sunt suficient de sățioși. O porție mică de cartofi, amestecată în salata de legume și brânzeturi sau lângă o bucată de pește și legume la grătar ne poate ține de foame chiar și 4-5 ore”, transmite dr. Oana Cuzino pe doc.ro

ADVERTISEMENT