Life

Rețetă de gem de portocale. Un preparat excelent pentru orice zi din an

Vă prezentăm o rețetă estrem de simplă pentru cel mai aromat gem.
18.10.2021 | 12:31
Reteta de gem de portocale Un preparat excelent pentru orice zi din an
ADVERTISEMENT

Portocalele sunt fructele vedetă ale sezonului rece. Răcoritoare, dulci-acrișoare și foarte aromate, acestea sunt adorate de foarte multe persoane.

Vă prezentăm o rețetă simplă pentru un gem delicios, care poate să fie consumat atât în zilele de iarnă cât și în cele toride de vară, fiind foarte răcoros.

ADVERTISEMENT

Gemul de portocale este un preparat parfumat și fin.

Rețetă de gem de portocale. Un preparat excelent pentru orice zi din an

Orice gospodină poate prepara această rețetă. Nu este complicată, dar preparatul este delicios. Aveți însă grijă atunci când alegeți portocalele. Potrivit doxologia.ro, acestea trebuie să fie zemoase, bine coapte și dulci.

Ingrediente

1,5 kg de portocale coapte

2 linguri cu suc de lămâie

200-250 g de zahăr

2 bețe de scorțișoară

2 cuișoare

2 bucăți de anason stelat

Cum se prepară gemul de portocale

Primul pas este curățarea fructelor. Îndepărtați coaja și cât mai mult din pielița albă pe care o are fiecare felie. Pulpa poate să fie pasată, tăiată în bucățele, mixată. Dacă doriți puteți lăsa bucățile întregi.

ADVERTISEMENT

Portocalele se pun într-o oală mare de inox sau emailată. Este bine să se folosească un recipient cu fundul gros.

Puneți zahărul, sucul de lămâie, condimentele și lăsați totul să fiarbă la foc mic. Se amestecă din când în când. Gemul se fierbe aproximativ 40 de minute. În cazul în care doriți ca acesta să aibă o consistență mai mare lăsați-l mai mult pe foc.

ADVERTISEMENT

Când este gata se scot batoanele de scorțișoară și anasonul stelat. Apoi, gemul fierbinte se pune în borcane sterilizate . Acestea trebuie așezate într-o tavă metalică.

După ce ați sigilat capacele, întoarceți borcanele cu gura în jos. Lăsați-le așa aproximativ 15 minute. Apoi se lasă la răcit.

ADVERTISEMENT

Gemul de portocale se poate consuma ca atare, sau se folosește pentru diferite prăjituri.

Șase lucruri mai puțin știute despre portocale

Portocalele sunt în topul preferințelor pe locul trei, după ciocolată și vanilie.

Portocalele sunt cele mai culese fructe din toată lumea

Coaja acestor fructe este folosită de grădinari pentru a ține la distanță diferiți dăunători.

În lume există 600 de tipuri de portocale.

85% din cantitatea recoltată se folosește pentru suc.

Dacă sunt ținute la rece, portocalele pot rezista două săptămâni.

ADVERTISEMENT