Rețetă de musaca de post. Aceasta are un ingredient secret care o face să iasă foarte bună.
Această rețetă de musaca de post se face foarte ușor și este perfectă pentru zilele în care nici nu știi ce să mai mănânci. Este hrănitoare, sățioasă și nici nu simți că faci vreun sacrificiu când o mănânci!
Lista de ingrediente poate părea una mare, dar aceasta este așa pentru a da cu adevărat gust rețetei! Este nevoie și de multe legume, dar și de un ingredient secret. Este vorba despre cimbrul uscat, care va da o aromă specială.
4-5 cartofi mari, curățați și tăiați în felii subțiri
2 vinete mari, tăiate în felii subțiri
2 cepe mari, tocate
3 căței de usturoi, mărunțiți
1 cană de soia granulată hidratată în apă călduță
1 conservă de roșii tăiate cubulețe
2 linguri de pastă de roșii
Mai avem nevoie și de:
1 lingură de ulei de măsline
1 linguriță de cimbru uscat
1 linguriță de busuioc uscat
1/2 cană de pesmet
2 căni de lapte de soia sau alt lapte vegetal
2 linguri de făină
2 linguri de ulei de măsline
Sare și piper, după gust
Într-o tigaie mare, călește ceapa și usturoiul în ulei de măsline până devin moi. Adaugă vinetele și lasă-le să se călească timp de aproximativ 10 minute. Pune soia granulată scursă de apă și roșiile tăiate cubulețe. Amestecă bine.
Adaugă pasta de roșii, cimbru, busuioc, sare și piper după gust. Lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute.
Pentru prepararea sosului avem de urmat acești pași: Într-o cratiță, încălzește uleiul și adaugă făina. Amestecă bine pentru a evita formarea de cocoloașe.
Adaugă laptele treptat, amestecând continuu până obții un sos cremos. Poți adăuga nucșoară, sare și piper după gust.
Într-o tavă unsă cu ulei, așează un strat de felii de cartofi. Adaugă jumătate din amestecul de legume peste cartofi. Continuă procedeul până termini toată compoziția. Pune și sosul bechamel deasupra și presară pesmet.
Coace preparatul într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când cartofii sunt fragezi și partea de sus devine aurie.