Life

Rețetă de post. Prăjitură cu cremă de griș și gem, un desert simplu și rapid

26.11.2020 | 11:56
Reteta de post Prajitura cu crema de gris si gem un desert simplu si rapid
Rețetă de post. Prăjitură cu cremă de griș și gem, un desert simplu și rapid. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Postul Crăciunului oferă credincioșilor șanse de a-și purifica sufletul prin intermediul rugăciunilor, dar și al preparatelor culinare. Dacă simți nevoia de ceva dulce și nu știi ce să pregătești FANATIK îți vine în ajutor cu o rețetă simplă și ușoară. 

În cazul în care nu ai încercat până acum prăjitura cu cremă de griș și gem te sfătuiesc să o guști pentru că îți va încânta papilele gustative. Desertul conține și suc de roșii, care ar putea să te determine să faci un pas înapoi, dar nu este cazul. Nu știi ce pierzi!

ADVERTISEMENT

Această rețetă de post este extrem de aspectuoasă și nu necesită produse costisitoare, putându-se pregăti cu ingrediente pe care le ai deja în bucătărie. Iată, așadar, în rândurile de mai jos, recomandarea noastră pentru ceva dulce.

Prăjitură cu cremă de griș și gem, o rețetă gustoasă de post

Ingrediente necesare pentru blatul prăjiturii cu cremă de griș și gem: 

  • 500 grame de făină albă
  • 15 linguri de suc de roșii
  • 15 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 5 linguri de zahăr alb
  • jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
  • o sticluță cu esență de rom
  • un praf de sare.
ADVERTISEMENT

Ingrediente necesare pentru umplutura desertului de post: 

  • 400 grame de gem de prune
  • 200 grame de griș
  • 200 grame de margarină
  • 75 grame de nucă de cocos
  • 4 linguri de zahăr alb
  • zeama și coaja de la o lămâie
  • un litru de apă
  • un praf de sare.

Mod de preparare prăjitură de cremă de griș și gem. Pașii de urmat:

  1. Primul pas pe care trebuie să-l faci este să te asiguri că ai toate ingredientele necesare. Rețeta originală se pregătește din 12 linguri de ulei și suc de roșii, dar se pot folosi și mai puține, în funcție de cantitatea dorită
  2. Următorul pas este frecarea uleiului cu zahăr și puțină sare până când se topesc cele din urmă
  3. Se adaugă sucul de roșii, esența de rom și bicarbonatul de sodiu. Trebuie să se formeze un aluat elastic și care nu se lipește
  4. Aluatul obținut trebuie lăsat la rece acoperit cu folie alimentară timp de cel puțin 20 de minute
  5. Compoziția se împarte în 4 părți egale și se întinde pe dosul unei tăvi care a fost unsă în prealabil cu ulei
  6. Foile de prăjitură se coc pe rând la 180 de grade Celsius timp de 6-7 minute
  7. Pentru crema de griș avem nevoie de o oală în care se pun apa, zahărul, coaja de lămâie și sarea. Se pun toate la fiert până când ating punctul de fierbere. În acest moment se adaugă grișul în ploaie, amestecând mereu
  8. Crema de griș se lasă pe foc până se îngroașă, iar după ce a fost dată deoparte se adaugă margarina și zeama de la lămâie
  9. Crema trebuie lăsată să se răcească complet pentru a se putea adăuga nuca de cocos
  10. Pentru a asambla prăjitura se întinde prima foaie în tavă și apoi se pune o parte din crema de griș peste. Se întinde bine pentru a se adăuga ulterior și gemul
  11. Se procedează în acest fel până când se termină foile și compoziția
  12. Prăjitura se păstrează la frigider acoperită câteva ore înainte de a fi porționată. Poftă bună!
ADVERTISEMENT