Life

Rețetă de supă aztecă. Ingredientul secret care dă savoare acestui deliciu de post

08.04.2021 | 11:39
Reteta de supa azteca Ingredientul secret care da savoare acestui deliciu de post
ADVERTISEMENT

Supa aztecă este un preparat ideal în perioada postului. Rețeta are un ingredient secret care îi dă savoare, făcând din acest preparat un adevărat deliciu cu care nu vei da greș. 

Acest fel de mâncare se poate realiza foarte simplu în confortul bucătăriei de acasă, totul este să te asiguri că ai ingredientele necesare pentru a trece la treabă.

ADVERTISEMENT

Rețeta, care are specific mexican, este perfectă pentru persoanele care adoră să consume alimente picante, dar și atunci când ești răcit și ai nevoie de o supă care să te pună pe picioare.

Supă aztecă, rețetă de post, simplă și gustoasă

Această supă se poate servi cu foi de tortilla, care țin loc de pâine. Aceasta se taie foarte subțiri sau chipsuri și se poate consuma ca atare sau prăjite în baie de ulei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, preparatul se poate servi fierbinte sau rece, cu coriandru deasupra, cu ceapă roșie și cu 2-3 felii de avocado.

Ingredientele de care ai nevoie pentru supa aztecă:

  • 900 grame de fasole neagră la conservă, 2 sunt de ajuns
  • 4 căței de usturoi
  • 3 căni de supă concentrată de legume
  • 3 linguri de zeamă de la o lămâie verde
  • o cană rasă de porumb congelat
  • o ceapă tocată mărunt
  • o linguriță de boia iute
  • o linguriță de boia dulce
  • o lingură de chimen măcinat
  • o cană de țelină tăiată cubulețe
  • un avocado
  • o roșie tăiată cubulețe
  • o cană de coriandru proaspăt tocat
  • sare de mare și piper negru, după gust.
ADVERTISEMENT

Mod de preparare supă aztecă, de post. Pașii de urmat:

  1. Legumele se spală, se curăță și se lasă la scurs într-un vas încăpător
  2. Ceapa și usturoiul se sotează cu ajutorul a două linguri de supă concentrată de legume
  3. Oala cu ceapă și usturoi trebuie să stea la foc mediu până când se înmoaie cele două
  4. Se adaugă condimentele și țelina și se țin la fiert pentru circa 1-2 minute
  5. Se toarnă supa concentrată de legume, fasolea, porumbul și două linguri de suc de lămâie verde
  6. Oala cu supă se ține pe foc până când dă în clocot, apoi se reduce focul și se mai lasă circa 10 minute
  7. Se asezonează cu sare de mare și piper negru
  8. Separat, într-un bol se amestecă avocado, roșiile, coriandrul și restul de suc de lămâie. Se condimentează totul
  9. Supa din oală se pune în boluri, iar deasupra se pune compoziția din bol
  10. Se garnisește totul cu o lingură de salsa de avocado. Poftă bună!