Rețeta perfectă pentru vinetele coapte la borcan nu este una complicată, însă gospodinele trebuie să țină cont de câteva sfaturi utile și foarte simple.
Secretul bucătarilor are foarte mare legătură cu lipsa conservanților. Concret, este vorba de un preparat care este ușor de realizat și care nu necesită nici multe ingrediente.
Cum se pun corect la borcan vinetele coapte. Rețetă simplă
Finalul verii sau începutul de toamnă este perfect pentru a pune la borcane tot felul de fructe și legume, numai bune pentru a fi consumate iarna.
Una dintre rețetele pe care merită să le încerci este cea de vinete coapte, care necesită un pic de răbdare, dar la final va merita pe deplin efortul.
Salata de vinete este delicioasă în orice anotimp, așadar nu mai sta pe gânduri și apucă-te de treabă. Nu ai nevoie decât de două ingrediente:
- 1-2 kilograme de vinete
- 2 lingurițe de sare grunjoasă neiodată.
Rețetă de vinete la borcan. Pașii de care să ții cont:
- Vinetele se spală bine, se șterg de apă și se coc pe aragaz, la flacără deschisă sau pe o tablă. Se întorc pe toate părțile pentru a fi bine pătrunse și coapte
- După coacere se lasă vinetele într-o sită să se scurgă și să se răcească bine
- După aproximativ 15-20 de minute se curăță de piele și se pun din nou într-o sită să se scurgă
- Se pun după într-un vas curat și se presară sare peste ele
- Pulpa de vinete trebuie să fie moale și deschisă la culoare
- După ce și-au luat sarea necesară vinetele sunt gata să fie puse în borcane
- Se îndeasă bine cu ajutorul unei linguri astfel încât să nu rămână spații goale
- Pont: vinetele se pot pune fâșii sau tocate mărunt gata de salată
- Borcanele se sterilizează și apoi se lasă la răcit
- Când sunt reci se pun în debara pentru iarnă.