Life

Rețetă de vinete coapte la borcan. Secretul bucătarilor ca să țină garantat toată iarna

Vinetele coapte se numără printre preparatele preferate de români atât proaspete, cât și puse toamna la borcan pentru sezonul rece.
02.08.2021 | 21:19
Rețetă de vinete coapte la borcan. Secretul bucătarilor ca să țină garantat toată iarna
Rețetă de vinete coapte la borcan. Secretul bucătarilor ca să țină garantat toată iarna. Sursa foto: divainbucatarie.ro
ADVERTISEMENT

Rețeta perfectă pentru vinetele coapte la borcan nu este una complicată, însă gospodinele trebuie să țină cont de câteva sfaturi utile și foarte simple.

Secretul bucătarilor are foarte mare legătură cu lipsa conservanților. Concret, este vorba de un preparat care este ușor de realizat și care nu necesită nici multe ingrediente.

ADVERTISEMENT

Cum se pun corect la borcan vinetele coapte. Rețetă simplă

Finalul verii sau începutul de toamnă este perfect pentru a pune la borcane tot felul de fructe și legume, numai bune pentru a fi consumate iarna.

Una dintre rețetele pe care merită să le încerci este cea de vinete coapte, care necesită un pic de răbdare, dar la final va merita pe deplin efortul.

ADVERTISEMENT

Salata de vinete este delicioasă în orice anotimp, așadar nu mai sta pe gânduri și apucă-te de treabă. Nu ai nevoie decât de două  ingrediente:

  •  1-2 kilograme de vinete
  • 2 lingurițe de sare grunjoasă neiodată.

Rețetă de vinete la borcan. Pașii de care să ții cont:

  1. Vinetele se spală bine, se șterg de apă și se coc pe aragaz, la flacără deschisă sau pe o tablă. Se întorc pe toate părțile pentru a fi bine pătrunse și coapte
  2. După coacere se lasă vinetele într-o sită să se scurgă și să se răcească bine
  3. După aproximativ 15-20 de minute se curăță de piele și se pun din nou într-o sită să se scurgă
  4. Se pun după într-un vas curat și se presară sare peste ele
  5. Pulpa de vinete trebuie să fie moale și deschisă la culoare
  6. După ce și-au luat sarea necesară vinetele sunt gata să fie puse în borcane
  7. Se îndeasă bine cu ajutorul unei linguri astfel încât să nu rămână spații goale
  8. Pont: vinetele se pot pune fâșii sau tocate mărunt gata de salată
  9. Borcanele se sterilizează și apoi se lasă la răcit
  10. Când sunt reci se pun în debara pentru iarnă.
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri