Life

Rețetă pizza de casă. Se face rapid și iese delicioasă

Rețetă pizza de casă. Este una dintre cele mai celebre preparate italiene și se face extrem de rapid. Ingredientele pe care trebuie neapărat să le adăugați.
24.02.2024 | 14:30
Reteta pizza de casa Se face rapid si iese delicioasa
Rețetă pizza de casă. Nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente și se prepară destul de rapid. foto: pixabay, colaj: fanatik
ADVERTISEMENT

Rețetă pizza de casă. Acest preparat culinar originar din Italia este unul dintre cele mai consumate de pe glob. Pizza este adorată de adulți, dar și de copii, mai ales că este extrem de gustoasă și sățioasă. Pe deasupra, nu aveți nevoie nici de prea multe ingrediente pentru a o prepara. Rețeta pizza de casă se poate găti cu ușurință acasă și o puteți personaliza cu ingredientele preferate. Așadar, pentru astăzi v-am pregătit un material amplu despre cum puteți prepara rapid și ușor rețetă de pizza cu blat pufos. De ce trebuie să țineți cont pentru o pizza reușită!

Cum se face, de fapt, pizza de casă

Pizza este consumată în toată lumea, iar prepararea ei nu este una deloc dificilă. Deși mulți preferă să o servească la restaurant sau să o comande la domiciliu, aflați că pizza se poate găti și acasă. Nu aveți nevoie de multe ingrediente, iar blatul de pizza se face extrem de ușor.

ADVERTISEMENT

Primul pas important pentru ca rețeta de pizza să fie delicioasă și gustoasă, trebuie să știți cum se pregătești corect blatul. În caz contrar, puteți strica preparatul și nu va ieși la fel ca la restaurant. Rețeta pentru aluatul de pizza nu conține multe ingrediente, ci doar făină, apă, drojdie și sare.

Dacă vreți ca blatul de pizza să fie cât mai pufos, puteți folosi bere. Pusă în aluatul de pizza, aceasta poate ajuta la procesul de fermentație. Unele gospodine folosesc berea amestecată cu drojdie instant sau cea proaspătă. Așadar, puteți folosi cu încredere berea la aluatul de pizza.

ADVERTISEMENT

Un alt secret pentru ca pizza să iasă perfectă, aluatul trebuie să se odihnească cel puțin o oră, la căldură. Și asta pentru că aluatul are în compoziție gluten și gliadină, proteie care fac aluatul mai aerat.

În schimb, dacă vreți ca aluatul să iasă subțire și crocant, puteți folosi drojdie instant. Înainte de a vă apuca să-l preparați, trebuie să verificați ca făina să fie proaspătă, iar apa să fie la temperatura camerei.

ADVERTISEMENT

Ce ingrediente să folosești pentru pizza de casă

Dacă vreți să pregătiți pizza acasă, primul pas este prepararea aluatului de pizza. Pentru el aveți nevoie de câteva ingrediente simple, dar cel mai important ingrediente este drojdia. Mai jos vă spunem cantitățile exact pentru un blat de pizza cu diametrul de 35 de cm:

  • 350 g făină
  • 7 g drojdie uscată
  • 240 ml apă calduță
  • 2 lingurițe zahar
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 1 linguriță sare.
ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru pizza margherita:

  • 400 gr pulpă de roșii
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • 1 linguriță de sare
  • felii de roșii
  • frunze de busuioc proaspăt
  • brânză mozzarella.

Cum se prepară pizza de casă

Prima dată se amestecă drojdia cu apă calduță și zahăr. Compoziția se lasă deoparte timp de 10 minute. Atunci când drojdia este activă va face bule la suprafața apei. Ulterior, se amestecă făina cu sarea și uleiul de măsline într-un bol. Puteți folosi și robotul de bucătărie. După ce compoziția este omogenă, puteți adăuga și drojdia și frământați cu mâna sau lăsați robotul de bucătărie în funcțiune.

Aluatul de pizza este gata abia atunci când devine omogen, elastic și nu se lipește. Aluatul se lasă la dospit într-un vas curat, pentru maxim două ore, într-un loc cald. De preferat, îl puteți face seara și îl lăsați peste noapte la dospit, în frigider.

Verificați dacă aluatul și-a dublat volumul. Dacă este gata, îl împărțiți în două părți egale, după care îl veți modela sub formă de bile și îl întindeți cu sucitorul. Neapărat, marginile trebuie să fie mai groase decât centrul aluatului.

Folosiți și o furculiță pentru a înțepa blatul de pizza, încât să nu se umfle foarte tare în timp ce este copt. La final se adaugă sosul de roșii peste tot și se adaugă ingredientele preferate. Important este să preîncălziți cuptorul cu cel puțin jumătate de oră înainte, la o temperatură mare. Pizza se coace în maxim 10-15 minute la 230 – 240°C. Dacă o lăsați mai mult se va usca. Se servește caldă. Poftă bună!

ADVERTISEMENT