Life

Rețetă Pomme du Sima. Desertul inventat de Florin Dumitrescu de la Chefi la Cuțite pentru soția lui

Rețetă Pomme du Sima de Florin Dumitrescu, desertul inventat de chef pentru soția lui, este delicios și simplu de făcut.
24.06.2021 | 21:38
Reteta Pomme du Sima Desertul inventat de Florin Dumitrescu de la Chefi la Cutite pentru sotia lui
Rețetă Pomme du Sima. Desertul inventat de Florin Dumitrescu de la Chefi la Cuțite pentru soția lui. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai buni bucătari din România și are o experiență de aproape două decenii în bucătărie. El a inventat rețeta Pomme du Sima, desertul cu care și-a cucerit soția.

Pomme du Sima constă într-un măr verde îmbrăcat în foitaj cu scorțișoară, caramel și frișcă cu piper. Cu acest desert special, Cristina Sima Dumitrescu a fost cucerită de partenerul ei de viață.

ADVERTISEMENT

Afă cum se pregătește rețeta de Pomme du Sima și care sunt ingredientele de care ai nevoie.

Rețetă Pomme du Sima. Desertul inventat de Florin Dumitrescu de la Chefi la Cuțite pentru soția lui

Rețeta Pomme du Sima constă într-un măr învelit în foitaj cu scorțișoară, caramel și frișcă cu piper. Nu este greu de preparat și are un gust inedit, cu care îi vei încânta pe cei dragi.

Bucătarul s-a bazat pe gusturile și preferințele soției lui pentru a inventa acest desert delicios, după cum a povestit la un moment dat.

ADVERTISEMENT

Desertul a avut un suces neașteptat, pentru că de atunci formează un cuplu cu frumoasa lui parteneră.

„Mărul lui Sima (numele ei de familie), în traducere. De fapt, este un măr în foitaj, cu scorțișoară, caramel și frișcă cu piper. Am vrut să o impresionez pe iubita mea.

ADVERTISEMENT

Eram la începuturile relației noastre și am întrebat-o ce ar trebui să conțină un desert care să fie pe placul ei. Mi-a spus că adoră caramelul și merele coapte.

Am încercat să creez un desert care să o reprezinte și cred că am reușit. A ramas fara cuvinte! Era foarte impresionata.

ADVERTISEMENT

După ce l-a savurat mi-a spus că e cel mai bun desert pe care l-a gustat vreodată. Așadar, am avut succes, având în vedere că suntem de atunci împreună”, a declarat juratul de la Chefi la Cuțite, potrivit viva.ro.

Rețetă Pomme du Sima. Cum se prepară desertul inventat de Florin Dumitrescu

Ingrediente

  • 4 mere verzi Golden
  • unt
  • lămâi
  • coniac
  • scorțișoară
  • ouă
  • frișcă
  • zahăr brun
  • piper
  • aluat de foietaj

Se curăță merele și se scot cotoarele. Se pun apoi în apa în care au fost stoarse lămâile și se lasă acolo câteva minute.

Seprat, se bat 2 ouă cu 4 lingurițe de zahăr și o linguriță de scorțișoară. Mărul ținut în apa cu lămâie se dă prin oul bătut. Se așează apoi pe o fâșie lată de foitaj și se rulează în ea.

Foitajul se dă cu laptele bătut și se pun la cuptor la temperatura de 170 de grade timp de 30 de minute.

Se începe prepararea caramelului cu zahăr brun. Se pun 250 g de zahăr brun într-o cratiță și se lasă până se topește. După ce s-a rumenit, se adaugă puțin coniac și se flambează.

Se pun apoi 100 ml de smântână lichidă și o lingură de unt. Se oprește focul și se pune puțină sare. Se bat separat 100 ml de smântână lichidă până se face frișcă.

Mărul se pune pe farfurie, caramelul deasupra, frișcă și apoi puțin piper. Poftă bună!

ADVERTISEMENT