Sport

Revenire de senzație la FCU Craiova! „Perla” lui Adrian Mititelu s-a întors pe teren după 3 luni de pauză

FCU Craiova poate termina anul cu o victorie. Bauza este apt de joc și gata să pună umărul la treabă. Următorul duel al oltenilor va fi pe teren propriu, contra lui Sepsi.
21.11.2023 | 09:54
Revenire de senzatie la FCU Craiova Perla lui Adrian Mititelu sa intors pe teren dupa 3 luni de pauza
Juan Bauza a revenit dupa 3 luni de pauza. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Într-un meci amical desfășurat la baza de pregătire FCU Football Park – “Tărâmul Leilor,” echipa de fotbal FCU Craiova a reușit să învingă formația de liga a treia ACSO Filiași cu scorul de 2-0. Pe lângă victorie, un alt aspect pozitiv pentru olteni reprezintă revenirea în echipa a lui Juan Bauza.

Bauza este apt pentru meciul cu Sepsi

În vârstă de 27 de ani, Juan Bauza este un mijlocaș ofensiv de 1.77 metri înălțime. Considerat una din vedetele echipei, argentinianul a stat pe bară 3 luni din cauza problemelor medicale. Revenirea sa pe teren în acest amical va fi cu siguranță un impuls pozitiv înaintea duelului cu Sepsi.

ADVERTISEMENT

Partida a avut loc luni, iar golurile care au adus victoria au fost marcate de Andrea Padula în minutul 48 și Samuel Asamoah în minutul 60. Succesul din acest amical poate fi un nou start pentru FCU Craiova. Formația patronată de Mititelu ocupă locul 14 în clasament cu 15 puncte în 16 partide jucate.

Antrenorul Giovanni Costantino a optat pentru o formulă de start cu următorii jucători: Gurău în poartă, Compagnucci, Lacroix, Danny Henriques și Padula în linia defensivă, iar mijlocașii V. Achim și van Durmen, alături de linia ofensivă Baeten, Bauza, Blidar și Chiţu.

ADVERTISEMENT

Acest succes în meciul amical adaugă încredere echipei înaintea următorului său duel din cadrul Superligii. În etapa a 17-a, FCU Craiova o va întâlni pe teren propriu pe cei de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe pe data de 27 noiembrie, de la ora 17:30.

FCU nu a mai câștigat din septembrie

Victoria obținută în amical servește ca un impuls pozitiv pentru jucători înaintea unui meci oficial în care vor încerca să obțină prima victorie în Superliga de la duelul cu Dinamo, din septembrie. Au trecut mai bine de două luni de când oltenii nu au reușit să câștige 3 puncte.

ADVERTISEMENT

În duelul cu Dinamo, formația patronată de Adrian Mititelu s-a impus cu 1-0, în deplasare, grație golului reușit de Baeten. Belgianul a punctat decisiv în minutul  61 și a adus ultima victorie a oltenilor în actualul sezon de Superliga.

Golurile lui Andrea Padula și Samuel Asamoah în amicalul cu Filiași reprezintă un aspect promițător pentru echipă, iar suporterii se așteaptă cu nerăbdare să vadă cum acești jucători vor contribui la evoluția echipei în meciurile oficiale viitoare.

ADVERTISEMENT

Echipa se pregătește intens sub îndrumarea antrenorului Giovanni Costantino, iar rezultatele pozitive din partidele amicale pot constitui o bază solidă pentru relansarea echipei în campionat. În cazul unui succes cu Sepsi, oltenii vor ajunge la 18 puncte în clasament.

ADVERTISEMENT