News

Revine canicula în România. Când se vor atinge iarăși temperaturi de 40 de grade

Valul intens de căldură se va extinde în întreaga țară. Vor fi 40 de grade la umbră. În ce zone va fi cel mai cald, potrivit ANM
01.08.2023 | 14:58
Revine canicula in Romania Cand se vor atinge iarasi temperaturi de 40 de grade
Revine canicula în România. Sursa foto: Pinterest meteorologiaenred
ADVERTISEMENT

Revine canicula în România, iar în următoarele zile se vor atinge iarăși temperaturi de 40 de grade. După ce ne-am bucurat de câteva zile răcoroase, iată că valul de caniculă se reîntoarce.

Revine canicula în România. Unde vor fi temperaturi de 40 de grade

Potrivit reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie, începând de joi vor fi din nou valori termice ridicate. Și vineri vom avea temperaturi caniculare în aproape toată țara.

ADVERTISEMENT

Valul intens de căldură se va extinde în toată țara. Cel mai cald va fi în sudul și sud-vestul țării. Aici, temperaturile vor fi de 39 de grade, 40 de grade la umbră. În vest vor fi 37-38 de grade.

„Într-adevăr, este posibil ca joi şi vineri să consemnăm cele mai călduroase zile din această săptămână, pentru că, începând mai ales de joi, valul de căldură se va extinde în toată ţara, se va intensifica în partea de sud şi vest a teritoriului, acolo unde valorile de temperatură se vor apropia de 38 de grade.

ADVERTISEMENT

Vineri vorbim de arii extinse, în care, mai ales în partea de sud, sud-vest a ţării, temperaturile se pot apropia de 39-40 de grade la umbră, în vest 37-38 grade”, a transmis directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, pentru Digi 24.

Cum va fi vremea în luna august

Și sâmbătă vor fi temperaturi mari în jumătatea de sud-est a ţării, maximele urmând să ajungă la 35-37 de grade. În schimb, în vest se va înregistra iarași o scădere bruscă a temperaturilor. Aici, vor fi valori de până la 27 de grade.

ADVERTISEMENT

De altfel, întreaga lună august va fi caracterizată de astfel de episoade în care temperaturile vor scădea semnificativ, urmând ca apoi să revină zilele caniculare, potrivit reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie.

Vor fi şi perioade scurte în care temperaturile vor scădea şi vor fi diferenţe semnificative mai mari de 10 grade aşa cum se va întâmpla duminică, mai ales în partea de vest a ţării, unde chiar începând de sâmbătă, temperaturile maxime nu vor mai depăşi 25 de grade. 

ADVERTISEMENT

Săptămâna viitoare, din nou începând de la mijlocul acesteia, valorile se vor apropia de pragul unei zile de caniculă în partea de sud, sud-est a României”, a adăugat Elena Mateescu, director ANM.

ADVERTISEMENT