Life

Revine Festivalul Mamaia. Când se desfășoară și cine sunt cei doi prezentatori ai evenimentului

Revine Festivalul Mamaia. Când se va desfășura acesta în 2023 și cine vor fi cele două personalități care îl vor prezenta.
04.08.2023 | 22:41
Revine Festivalul Mamaia Cand se desfasoara si cine sunt cei doi prezentatori ai evenimentului
Revine Festivalul Mamaia. Când are loc în 2023. Foto Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Revine Festivalul Mamaia, după 11 ani de absență. Când se va desfășura acesta, de fapt, și cine sunt cei doi prezentatori ai evenimentului.

Revine Festivalul Mamaia. Când are loc în 2023

După 11 ani de absență, Festivalul Mamaia revine. Acesta se va desfășura pe parcursul a două zile, la final de august. Festivalul Mamaia începe pe 25 august și se termină pe 27 august, relatează Pagina de Media.

ADVERTISEMENT

Prezentatorii evenimentului după atâta absență vor fi cântărețul Aurelian Temișan și prezentatoarea Liana Stanciu. Celebrul festival se va desfășura în 2023 în Piaţeta Perla din Mamaia.

În cadrul Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia din acest an vor fi premiați artiști pentru întreaga lor activitate. Printre ei se numără Corina Chiriac, Horia Moculescu, Marius Ţeicu şi Angela Similea.

ADVERTISEMENT

Festivalul Mamaia a debutat în anii ’60 și a continuat să fie o platformă semnificativă pentru artiști și compozitori români până în anii 2000. Acesta a fost locul unde mulți muzicieni au avut oportunitatea de deveni celebri.

De ce s-a renunțat la festival după o tradiție de zeci de ani

După o tradiție de ani de zile, festivalul a fost întrerupt. În 2009, Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia a fost întrerupt din motive care au fost, în mare parte, legate de schimbările culturale, sociale și de evoluția industriei muzicale în România.

ADVERTISEMENT

În anii 2000, preferințele publicului pentru muzică au început să se schimbe, odată cu apariția genurilor muzicale noi și cu creșterea influențelor internaționale.

Acest lucru a dus la cerințe noi și la nevoia de a adapta evenimentele muzicale și care mai aproape de zilele noastre a adus festivaluri ca Untold, Neversea sau Saga.

ADVERTISEMENT

Festivalul a devenit plictisitor pentru mulți, un alt lucru care a contribuit la eliminarea sa. Pe măsură ce festivalul a trecut prin decenii, popularitatea sa a început să scadă.

Interesul publicului și al artiștilor pentru acest format tradițional de festival s-a diminuat în timp, iar acest lucru a influențat decizia organizatorilor de a lua pauză. De asemenea, și sponsorii și-au pierdut interesul.

ADVERTISEMENT