News

Revoltă împotriva Guvernului! Patronii de localuri din Craiova își opresc temporar activitatea

18.08.2020 | 15:12
Revolta impotriva Guvernului Patronii de localuri din Craiova isi opresc temporar activitatea
ADVERTISEMENT

Este o revoltă împotriva Guvernului, după ce și patronii de localuri din Craiova au anunțat că își vor opri temporar activatatea.

Proprietarii de baruri, cluburi și restaurante din Craiova susțin protestul HORA. Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România va organiza un miting miercuri, 19 august, între orele 17:00 și 18:00, în București.

ADVERTISEMENT

Lucrătorii din domeniul HORECA au acumulat deja multă frustrare după toate măsurile restrictive impuse de Guvern în ultimele luni. Ei vor să ca situația din domeniul lor de activitate să își găsească o rezolvare căt mai repede cu putință. Mulți dintre ei riscă să intre în faliment, alții deja și-au pierdut afacerile.

Patronii de localuri se revoltă împotriva Guvernului. Craiova susține mișcarea HORA

Craiova se alătură mișcării Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor.

”Rămânem uniți în inițiativa noastră de a atenționa autoritățile în ceea ce privește măsurile luate față de acest domeniu de activitate și de a le semnala neregulile și discrepanțele prin care trec, în momentul de față, localurile și angajații lor la nivel național,” se arată în comunicatul de presă.

ADVERTISEMENT

Membrii organizaţiei patronale HORA anunțaseră deja că suspendă activitatea miercuri, timp de o oră, pentru a-și exprima disprețul faţă de măsurile adoptate de Guvern.

„Miercuri, între orele 17:00 şi 18:00 întrerupem vânzarea şi ne poziţionăm în faţa restaurantelor şi a teraselor cu pancarte însoţite de mesaje ferme, prin care ne exprimăm, paşnic şi conform normelor de prevenire a răspândirii COVID-19, nemulţumirea faţă de măsurile adoptate”,  au transmis reprezentanţii Organizaţiei Patronale HORA, printr-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Patronii afirmă că veniturile lor au scăzut cu aprope 70 la sută în această perioadă, iar aproape 40 la sută dintre ei au oprit afacerea.

„Urmare a crizei datorată pandemiei şi a măsurilor restrictive instaurate de autorităţi, industria noastră este în prezent cea mai afectată, înregistrând un declin brusc care a dus astăzi la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% faţă de primele şase luni ale anului trecut şi a determinat suspendarea activităţii în cazul a peste 40% dintre operatori”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

La început de an, industria HORECA strângea 40.000 de societăţi comerciale și aproximativ 400.000 de angajaţi, iar cifră de afaceri era de 5 miliarde de euro.

„Considerăm că restricţionarea vânzării şi a consumului în restaurant nu rezolvă dificultăţile statului în a asigura respectarea legii şi că prin aceste restricţii se aduc doar mari prejudicii sectorului HORECA. Nu există argumente pentru blocarea acestui sector iar Guvernul actual poartă responsabilitatea distrugerii sectorului HORECA prin măsuri total disproporţionate faţă de situaţia reală, astăzi fiind afectaţi în mod direct de aceste restricţii nejustificate 400.000 de angajaţi”, au mai adăugat reprezentanții organizației.

 

 

ADVERTISEMENT