Life

Revoltă la Casa Regală a României după ce s-a anunţat o petrecere cu lăutari în Trenul Regal, de 1 decembrie: “E o blasfemie”

Casa Regală a României este revoltată după ce a aflat de petrecerea cu lăutari din Trenul Regal, programată pentru data de 1 decembrie.
25.11.2022 | 20:00
Revolta la Casa Regala a Romaniei dupa ce sa anuntat o petrecere cu lautari in Trenul Regal de 1 decembrie E o blasfemie
Revoltă la Casa Regală după anunțul privind petrecerea cu lăutari din Trenul Regal. Sursă foto: Inquam, Daniel Stoenciu
ADVERTISEMENT

Un eveniment complet neașteptat a stârnit o adevărată revoltă la Casa Regală a României.

Casa Regală a României, revoltată după anunțul privind petrecerea din Trenul Regal

Lăutarii din Taraf de Haidouks au anunțat că de 1 decembrie va avea loc un eveniment fără precedent în Trenul Regal.

Cei care participă la marea petrecere de 1 decembrie se vor bucura de vinuri scumpe, brânzeturi, dar și preparate din carne deosebite.

ADVERTISEMENT

De asemenea, lăutarii care vor concerta sunt și ei unii de excepție, având nenumărate concerte internaționale.

Asta nu a contat însă pentru reprezentanții Casei Regale din România. Directorul Administrației Proprietăților Regale s-a declarat mai mult decât revoltat de ce s-a putut întâmpla.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, el susține că o astfel de acțiune, în Trenul Regal, este o adevărată ”blasfemie”.

În condițiile în care Trenul Regal a fost și cel care l-a condus pe Regele Mihai la Curtea de Argeș, în ultimul său drum și de asemenea, a fost utilizat și de alți membrii ai Casei Regale, în ultimele luni, directorul susține că este șocant ca acum, astfel de evenimente să aibă loc.

ADVERTISEMENT

“Este, din punctul meu de vedere, o blasfemie să se facă astfel de acţiuni în Trenul Regal şi nu consider că poate fi închiriată istoria României.

Cu siguranţă dezaprob total ceea ce se întampla acum, pentru că trenul regal l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drum, la Curtea de Argeş, şi acum, după cinci ani de zile, vedem că se întâmplă astfel de evenimente”, a declarat directorul Administrației Proprietăților Regale.

ADVERTISEMENT

Istoricii speră că totul este o glumă

Iar Casa Regală a României nu este singura revoltată. Și istoricii s-au arătat șocați de ideea ca Trenul Regal să ajungă să fie închiriat pentru astfel de evenimente.

Istoricul Adrian Niculescu speră însă ca totul să fie doar o glumă, iar organizatorii să îi ceară iertare Majestății Sale Principesa Margaretei, dar și întregii țări pentru un astfel de gest.

”Sper ca cineva să îşi ceară iertare de la Majestatea Sa Principesa Margareta, custodele coroanei, şi de la întreaga Românie”, a susținut Adrian Niculescu, istoric.

Cât costă un bilet pentru călătoria de 1 decembrie cu Trenul Regal

Menționăm că Societatea Feroviară de Turism CFR SA este în insolvență, iar în prezent este controlată de către administratorul judiciar, pe nume Gabriel Iorgulescu.

Acesta a fost contactat de cei de la Antena 3 pentru un punct de vedere, având în vedere reacția revoltătoare venită din partea Casei Regale a României însă a explicat cu totul altceva.

El susține că vagoanele vor fi utilizate pentru transportul a 80 de invitați din Gara CFR Băneasa, până în Gara CFR Sinaia și înapoi.

Organizatorul evenimentului care a stârnit revoltă susține însă că toți invitații vor fi tratați regește, cu taraf, dar și cu preparate tradiționale.

Nici prețul nu este pentru oricine. Cei care vor călători cu Trenul Regal au plătit un bilet de 500 de euro, mai spune sursa citată.

ADVERTISEMENT