News

Se modifică taxele la transferurile de pe Revolut. Compania face schimbări importante în politica de comisioane

De la începutul anului viitor Revolut va modifica taxele pentru fiecare transfer din cont pe un card care este din spațiul SEPA, plus alte 16 state.
14.11.2023 | 18:33
Se modifica taxele la transferurile de pe Revolut Compania face schimbari importante in politica de comisioane
Revolut începe 2024 cu schimbări de taxe Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Revolut a anunţat marţi că actualizează modul în care percepe taxele pentru transferurile instantanee cu carduri. Compania subliniază însă că păstrează neschimbate transferurile în conturi bancar sau către alți clienți Revolut, alimentarea contului rămânând la fel ca până acum.

Pe lângă taxa variabilă va fi introdusă o taxă minimă

Un transfer instant cu cardul este o modalitate de a trimite bani direct din contul Revolut către un card de debit Visa sau Mastercard al unei persoane care nu are un cont Revolut. Transferul este procesat instantaneu, iar banii ajung la destinatar în câteva secunde.

ADVERTISEMENT

Demn de reţinut este faptul că un transfer instant cu cardul nu este același lucru cu următoarele situaţii:

  • Plata unui comerciant sau a unui prestator de servicii cu cardul dvs. Revolut;
  • Alimentarea contului dvs. Revolut cu un card Visa sau Mastercard;
  • Transferul de bani direct în contul bancar al altcuiva prin transfer bancar;
  • Transferul de bani către un alt client Revolut.
ADVERTISEMENT

“Dacă nu sunteți sigur dacă o anumită tranzacție este considerată un transfer instant cu cardul, vă rugăm să contactați asistența clienți Revolut pentru asistență”, este sfatul pe care îl dau reprezentanţii companiei.

Marea schimbare se referă la transferul de bani din contul Revolut pe un card care este din țări din Spațiul Unic de Plăți în Euro (SEPA). În prezent se percepe o taxă variabilă de 0,7% pentru fiecare transfer instant cu cardul, ceea ce înseamnă că, dacă trimiteți 1.000 de euro, vi se vor percepe șapte euro în plus, adică 1.007 euro.

ADVERTISEMENT

Schimbările intră în vigoare pe 8 ianuarie

Marea schimbare este că, începând cu data de 8 ianuarie 2024, Revolut va introduce o taxă minimă de 0,20 euro (sau echivalentul în moneda în care se efectuează transferul) per transfer instant cu cardul. În unele cazuri, această nouă va lua locul comisionului variabil de 0,7%. “Vom percepe întotdeauna o taxă variabilă sau minimă, oricare ar fi mai mare”, se arată într-un comunicat al Revolut.

Ţările din SEPA care intră sub incidenţa noilor taxe sunt Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania și Suedia, precum și Elveția, Regatul Unit, San Marino, Vaticanul, Andorra, Monaco și cele trei țări din Spațiul Economic European (SEE) Islanda, Norvegia și Liechtenstein.

ADVERTISEMENT

Atunci când transferați bani din contul Revolut pe un card care nu este din SEPA, tot din 8 ianuarie 2024 se reduce comisionul variabil pentru transferurile instant cu cardul, de la 2,3% la 1%. Măsura este valabilă pentru 16 ţari, asta însemnând că, dacă trimiteți 1.000 de euro către una dintre aceste piețe, vi se vor percepe 1.010 euro, în loc de 1.023.

“Cu toate acestea, creștem și modificăm valoarea valutară implicită a comisioanelor minime pentru transferurile instant cu cardul pentru aceste 16 țări. În prezent, percepem 0,50 de dolari, dar începând cu 8 ianuarie 2024 vom percepe 1 euro (sau echivalentul în moneda în care efectuați transferul). Din nou, vom percepe doar comisionul variabil sau comisionul minim, oricare este mai mare”, a mai anunţat Revolut.

Aceste 16 ţări sunt Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Kazahstan, Kosovo, Kârgâzstan, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina şi Uzbekistan.

Taxele pentru transferuri instant cu cardul pentru toate celelalte țări din afara SEPA, în afară de cele 16 menționate mai sus, rămân neschimbate. În prezent aici e percepută o taxă variabilă de 2,3% sau taxa minimă de 0,50 dolari (sau echivalentul în moneda în care efectuați transferul), oricare este mai mare, pentru fiecare transfer instant cu cardul.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
A făcut milioane din fotbal și e vedetă, dar conduce o mașină de...
A făcut milioane din fotbal și e vedetă, dar conduce o mașină de doar 1.000 de euro
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei...
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei minoră. Hotărârea luată înainte să moară
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Simona Halep e NEVINOVATĂ! Ei sunt adevărații vinovați în cazul de dopaj
Simona Halep e NEVINOVATĂ! Ei sunt adevărații vinovați în cazul de dopaj
O salată fabuloasă. Seamănă cu cea de boeuf
O salată fabuloasă. Seamănă cu cea de boeuf
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română