News

Rezultate Bacalaureat 2020 Edu.ro. Câte medii de 10 au avut elevii din Cluj. Update

30.06.2020 | 12:26
Rezultate Bacalaureat 2020 Eduro Cate medii de 10 au avut elevii din Cluj Update
ADVERTISEMENT

Prima sesiune a Bacalaureatului 2020 s-a încheiat, iar marţi, 30 iunie, elevii au primit rezultatele.

Update 30 iunie, ora 12.00. La Cluj, zece elevi au reuşit să obţină medii de 10.00.

VEZI AICI REZULTATELE DE LA CLUJ

Update ora 21:49. Rezulatele de la Bacalaureat 2020 vor fi afişate pe edu.ro şi la avizierele liceelor marţi, în jur de ora 12:00.

ADVERTISEMENT

Notele de la Bacalarueat 2020 se vor publica marți, până la ora 12:00 pe site-ul bacalureat.edu.ro. Va fi pentru prima dată când notele de la BAC vor fi anonimizate, adică fiecare candidat va putea să își consulte doar notele sale.

Decizia a fost luată după ce mai mulți părinți au refuzat să semneze documentele prin care acceptă ca datele personale ale copiilor lor să poată fi prelucrate. Soluția a fost ca atât la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat, notele să fie anonimizate.

ADVERTISEMENT

Rezultate Bacalaureat 2020 Edu.ro. Ce note au luat elevii din Cluj

Astfel, fiecare candidat va primi un cod unic pe baza căruia va putea să își consulte notele. Este o premieră în România, până acum, notele putând fi consultate la avizier sau online fără niciun cod.

Pentru a promova examenul, trebuie îndeplinite trei condiții: recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea, elevii trebuie să aibă cel puțin media 6,00 la cele trei sau patru probe.

ADVERTISEMENT

Nota finală de la BAC 2020 este media aritmetică a probelor susținute. Dacă elevul a susținut trei probe: Limba română, matematică și biologie, se adună cele trei note și totalul se împarte la trei. Pentru a promova, această medie trebuie să fie mai mare de 6,00.

Contestațiile se pot depune marți și miercuri! Ele pot fi completate și online

Elevii vor avea la dispoziție și contestațiile, în cazul în care sunt nemulțumiți de notele obținute. Astfel, marți, în intervalul 16:00 – 20:00, dar și miercuri, pe 1 iulie, în intervalul 08:00 – 12:00, candidații vor putea să depună contestațiile.

ADVERTISEMENT

Acestea vor putea fi transmise și online. În această situație candidații completează, semnează și depun online o declarație în care se menționează că au luat la cunoștință că nota acordată se poate modifica în ambele sensuri. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată de către părinții sau reprezentanții legali ai elevilor.

Sesiune specială pentru elevii afectați de COVID-19

Pentru elevii care au fost afectați de COVID-19 se va organiza o sesiune specială a Bacalaureatului între 7 și 12 iulie. Pot participa absolvenții de liceu care au fost în izolare, carantină sau care au prezentat valori ale temperaturii corpului peste 37,3 grade Celsius, limita maximă admisă, în ziua desfășurării probelor sau care nu au putut finaliza probele scrise în sesiunea din iunie.

Sesiunea din iune a fost desfășurată în împrejurări speciale, iar asta se va întâmpla și cu următoarea sesiune a BAC-ului, în condițiile în care în unitățile de învățământ trebuie să fie asigurate următoarele măsuri de prevenire și protecție anti-COVID-19:

  • la intrarea în școală va fi măsurată temperatura (care nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius) de cadrul medical care va asigura asistența medicală pe întreaga durată de desfășurare a activității;
  • vor fi asigurate materiale și echipamente de protecție (covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini);
  • se realizează curățenia și dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de curs (pupitre, mese, scaune);
  • în toate spațiile în care se vor desfășura activități cu elevii vor fi afișate mesaje de informare cu privire la normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2;
  • intrările/ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare către sălile de clasă și spre alte încăperi sunt stabilite de unitatea de învățământ, semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat;
  • să fie săpun, prosoape de hârtie, dezinfectant pentru mâini, care vor fi reîncărcate ori de câte ori este necesar;
  • în sălile de clasă examenele se vor desfășura cu o distanță de doi metri între elevi/candidați;
  • timpul destinat elaorării lucrării scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

 

ADVERTISEMENT