ADVERTISEMENT
News

Rezultate Bacalaureat 2021 București, publicate de edu.ro. Vezi ce note ai obținut la BAC. Update

Rezultate de la Bacalaureat 2021 pentru București. Pe edu.ro și pe FANATIK afli notele obținute la BAC.
Autor: Adrian Baciu | 05.07.2021 | 10:33
Rezultate Bacalaureat 2021 București, publicate de edu.ro. Vezi ce note ai obținut la BAC. Update
Rezultate Bacalaureat 2021 București, publicate de edu.ro. Vezi ce note ai obținut la BAC. Sursa foto: hepta.ro
05-07-2021
07:33

S-au afișat notele la Bacalaureat 2021 pentru București

Au fost publicate rezultatele de la Bacalaureat 2021 pentru București. FANATIK vă prezintă notele elevilor care au susținut probele de la examen în această zonă a țării.

Rezultatele au fost publicate pe edu.ro și pot fi consultate AICI.

Examenul de Bacalaureat 2021 s-a desfășurat în perioada 28 iunie – 1 iulie. Afișarea notelor are loc până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise tot luni, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

După cele trei zile de emoții la probele scrise, absolvenții claselor a XII-a din România își află, pe 5 iulie, rezultatele obținute.

ADVERTISEMENT

Până în jurul prânzului, la ora 12:00 mai exact, are loc afișarea notelor. Apoi, între 12 și 18, cei nemulțumiți de note pot depune contestații.

Rezultate Bacalaureat 2021 București, publicate de edu.ro

La fel ca în anii trecuți, FANATIK vă aduce rezultatele parțiale la examenul de Bacalaureat. În acest articol veți afla ce note au luat candidații care au susținut examenul maturității în liceele din Capitală.

ADVERTISEMENT

Foarte important de precizat este faptul că acestea sunt rezultatele parțiale, candidații având posibilitatea să depună contestații la materia /materiile la care consideră că meritau o notă mai mare.

Astfel, rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, se vor afișa vineri, 9 iulie. În intervalul 6 – 9 iulie 2021 are loc rezolvarea contestațiilor depuse.

ADVERTISEMENT

Cum cauți notele la BAC 2020 în funcție de codul unic

Și în 2021, rezultatele la Bacalaureat sunt afișate pe avizierele liceelor și pe edu.ro cu anonimizarea numelui şi a prenumelui. Este în vigoare așa-numitul ”cod unic” alocat fiecărui elev.

Codul unic a fost lansat odată cu sesiunea de Evaluare Națională din 2020. Această așa-zisă anonimizare a rezultatelor constituie o măsură în premieră absolută în istoria examenelor din România.

ADVERTISEMENT

Ea a fost introdusă ca urmare a unei solicitări din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, precizează Ministerul Educației.

Modalitatea de aflare a notei de la BAC 2021 în baza codului e extrem de simplă. Astfel, pentru a afla ce note ai obținut la probele de la Bacalaureat, trebuie doar să accesezi site-ul bacalaureat.edu.ro în cursul zilei de 5 iulie, când vor fi publicate primele rezultate, înaintea soluționării contestațiilor.

ADVERTISEMENT

La avizierele liceelor precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2021 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile.

Fiecare candidat de la Bacalaureat va primi anterior afișării rezultatelor codul specific. Absolvenții vor trebui să îl identifice la afișarea rezultatelor pentru a-și vedea notele, în dreptul lui.

ADVERTISEMENT

În cazul în care un elev care ia parte la Bacalaureat își pierde biletul cu codul unic, nu este nicio tragedie, spun cei din Ministerul Educației. Asta pentru că fiecare liceu are evidența în catalogul Centrului de examen, în aplicația Bacalaureat 2021. Acolo există acel cod, care îi va fi comunicat elevului, la nevoie.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2021, sesiunea iunie – iulie

În al doilea an de pandemie, pentru susținerea probelor scrise de Bacalaureat s-au înscris 133.663 de candidați, dintre care 114.137 de candidați din promoția curentă, respectiv 19.526 de candidați din promoțiile anterioare.

În București au susținut probele scrise ale examenului de Bacalaureat peste 15.300 de candidați, potrivit unui comunicat transmis de Ministerului Educaţiei. Iată calendarul examenului:

  • Luni, 28 iunie 2021 – Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • Marți, 29 iunie 2021 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă (matematică sau istorie)
  • Miercuri, 30 iunie 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • Joi, 1 iulie 2021 – Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • Luni, 5 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00
  • Marți 6 – vineri, 9 iulie 2021 – Rezolvarea contestațiilor
  • Vineri, 9 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale după contestații
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!