News

Rezultate Bacalaureat 2021. Notele la BAC pe județe, publicate pe edu.ro. Care a fost rata de promovare. Update

Rezultate Bacalaureat 2021. Notele pe județe au fost publicate, luni, pe 5 iulie, pe edu.ro. Iată cum poți afla ce notă ai luat.
05.07.2021 | 10:30
Rezultate Bacalaureat 2021 Notele la BAC pe judete publicate pe eduro Care a fost rata de promovare Update
ADVERTISEMENT
05-07-2021
07:32

Notele au fost publicate pe edu.ro. Rata de promovare este de 67,8%

Rezultatele de la Bacalaureat au fost publicate pe edu.ro.

VEZI AICI CE NOTĂ AI LUAT

Rata cumulată de promovare la Bacalaureat înainte de contestaţii este de 67,8%.  Aceasta este în creştere cu aproximativ 5% faţă de 2020.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Educaţiei, pentru promoţia curentă, rata de promovare este 73,9% (un plus de 2,5%, comparativ cu aceeaşi etapă din sesiunea iunie-iulie 2020 – 71,4%), iar pentru promoţiile anterioare, 27,6% (o majorare de 2,6%, comparativ cu sesiunea iunie-iulie 2020 – 25%).

Ministerul anunţă că numărul celor înscrişi la Bacalaureat în 2021 a fost cu peste 22.000 mai mic decât anul trecut, 112 candidaţi obţinând media 10 faţă.

Contestaţiile pot fi depuse sau transmise luni, în intervalul orar 12,00 – 18,00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun sau transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată în urma soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale vor fi anunţate vineri, 9 iulie.

05-07-2021
05:37

Rezultatele Bacalaureat 2021. Când vor fi afișate notele la BAC

Emoțiile sunt din ce în ce mai mari pentru elevii care au susținut Bacalaureatul. În mai puțin de patru ore rezultatele vor fi publicate de edu.ro și fiecare dintre ei va afla ce note a luat la examenele pe care le-au susținut săptămâna trecută.

Rezultate Bacalaureat 2021. Notele pe județe ale examenului vor fi publicate pe 5 iulie 2021, până la ora 12.00, pe platforma site-ului oficial al Ministerului Educației.

Platforma poate fi accesată intrând pebacalaureat.edu.ro. De asemenea, se poate intra direct pe site-ul Ministerului Educației, accesând secțiunea dedicată special examenului de Bacalaureat.

ADVERTISEMENT

Elevii vor afla ce notă au  luat și vor putea depune constestație în cazul în care sunt nemulțumiți. Contestațiile se vor depune în intervalul orar 12.00 – 18.00.

Rezultate Bacalaureat 2021. Notele la BAC pe județe, publicate pe edu.ro

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2021 vor fi publicate luni, 5 iulie, pe edu.ro. Elevii vor afla ce notă au obținut până la ora 12.00.

ADVERTISEMENT

În cazul în care sunt nemulțumiți de rezultate, elevii pot depune contestație între orele 12.00 și 18.00. Contestația se poate depune pentru o singură probă scrisă sau mai multe. Vezi cum poți afla rezultatul la examenul de BAC 2021.

Notele vor fi introduse în platforma informatică de pe site-ul Ministerului Educației. După aceea, va fi postată o hartă cu toate județele din România.

ADVERTISEMENT

Elevii trebuie să selecteze județul în care se află școala unde au susținut examenul. Rezultatele pot fi accesate fie în ordine alfabetică, fie a mediei. Totodată, aceștia pot alege lista cu unitățile de învățământ.

Lista nu va mai cuprinde numele candidaților. În schimb, elevii își vor putea afla nota folosind codul unic pe care trebuie să-l utilizeze pe edu.ro. În același mod s-a procedat și anul trecut.

ADVERTISEMENT

Rezultate Bacalaureat 2021. Care sunt condițiile de promovare

Pentru ca un elev să promoveze examenul de Bacalaureat, acesta trebuie să obțină nota 5 la fiecare dintre cele trei probe. Media finală trebuie să fie de minim 6 pentru ca elevul să fie declarat admis.

Media generală a examenului de Bacalaureat se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la cele trei probe.

Nu se calculează media generală la Bacalaureat pentru elevii care au obținut o notă sub 5 la una sau mai multe probe. Aceeași regulă se aplică și în cazul în care elevii nu s-au prezentat la toate probele sau au fost eliminați de la una dintre probe.

Examenul de Bacalaureat se conideră promovat de către absolvenții de liceu dacă aceștia îndeplinesc, cumulativ, trei condiții:

  • Au susţinut probele de evaluare a competenţelor prevăzute în prezenta metodologie. Anul acesta, competențele nu au mai fost susținute, ci echivalate;
  • Au susţinut toate probele scrise prevăzute în prezenta metodologie şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea;
  • Au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Pentru elevii care au obținut media generală 5,99, media generală se rotunjește la 6,00. Candidații care s-au prezentat la examen și nu îndeplinesc, simultan, condițiile de mai sus sunt declarați respinși.

Candidații care au fost eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor mai putea susține probele următoare. Așadar, vor fi declarați „eliminați din examen”. Notele probelor promovate susținute anterior nu le vor mai fi recunoscute în următoarea sesiune de examen.

Cum se poate depune contestație

Candidații nemulțumiți de rezultatele de la Bacalaureat pot depune contestație la centrul de examen între orele 12.00 – 18.00, pe 5 iulie 2021. Elevii trebuie să precizeze care sunt proba sau probele la care contestă nota inițială.

După ce sunt centralizate cererile prin care se contestă notele obținute inițial, lucrările se secretizează. Lucrările vor fi reevaluate de cea de-a doua comisie. Se acordă note lucrărilor contestate în funcție de baremele de evaluare pentru probele scrise.

Președintele comisiei de contestații va analiza notele acordate după reevaluare și le va compara cu cele acordate inițial. Dacă se constată diferențe mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele inițiale și cele de la reevaluare, preşedintele comisiei decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie.

A treia comisie este formată din alți profesori cu experiență. Aceștia sunt alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.

Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul și toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii.

Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99 (inclusiv), sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii.

Rezultate Bacalaureat 2021. Pentru lucrările care au primit iniţial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decât cele inițiale, nota definitivă este nota acordată de comisia judeţeană de contestaţii/a municipiului Bucureşti, dacă între nota iniţială şi cea de la contestații este o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte.

Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă este nota iniţială, acordată de comisia din centrul zonal de evaluare. În cazul nepromovării examenului, pot fi recunoscute în sesiunile următoare, la cerere, rezultatele la evaluările și la la probele scrise care au fost promovate cu nota minimă 5.

Contestațiile vor fi rezolvate în intervalul 6 – 9 iulie 2021. Rezultatele finale după contestații vor fi publicate pe 9 iulie 2021.

ADVERTISEMENT