Sport

Richarlison, dezvăluiri uluitoare despre depresia prin care a trecut: ”Psihologul mi-a salvat viața”. Video

În ciuda faptului că este un jucător de top, Richarlison a povestit că a fost aproape de a agăța ghetele în cui din cauza drepresiei.
30.03.2024 | 10:46
Richarlison dezvaluiri uluitoare despre depresia prin care a trecut Psihologul mia salvat viata Video
În ciuda faptului că este un jucător de top, Richarlison a povestit că a fost aproape de a agăța ghetele în cui din cauza drepresiei. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Atacantul în vârstă de 26 de ani a fost unul dintre cei mai buni jucători ai naționalei Braziliei la Cupa Mondială din Qatar, reușind să înscrie 3 goluri, două împotriva Serbiei și unul în partida din optimi împotriva Coreei de Sud.

Richarlison, aproape de a renunța la fotbal din cauza depresiei

În ciuda prestației solide de la turneul final și a faptului că a prins un transfer important la Tottenham, Richarlison a mărturisit că a trecut printr-o depresie profundă în 2023 și a vrut la un moment dat să renunțe la fotbal.

ADVERTISEMENT

Jucătorul brazilian s-a confruntat cu numeroase criciti în țara natală, însă punctul culminant a fost despărțirea de agentul său care îl reprezenta de multă vreme după ce a descoperit că acesta i-a adus pagube financiare.

”Înainte de antrenament, voiam doar să mă duc acasă. Am vrut să mă închid în camera mea pentru că… nu ştiu. Nu ştiu ce se întâmpla în capul meu. I-am spus chiar şi tatălui meu că voi renunţa la tot. Prin ce am trecut după Cupa Mondială, să aflu aceste lucruri despre oamenii care au trăit cu mine ani de zile, este o nebunie.

ADVERTISEMENT

Să mă duc la tatăl meu, care a urmărit acest vis alături de mine ani de zile, şi să-i spun ‘Tată, simt că vreau să renunţ’, este o nebunie. Tocmai jucasem la o Cupă Mondială. Şi am simţit că mi-am atins limitele”, a declarat Richarlison, într-un interviu pentru ESPN Brazilia.

Brazilianul s-a gândit chiar și la moarte

Vorbind cu lacrimi în ochi despre problemele prin care a trecut, atacantul lui Tottenham a recunoscut importanța ședințelor psihologice și consideră că acest lucru i-a salvat chiar viața.

ADVERTISEMENT

”Nu am de gând să vă vorbesc despre sinucidere, dar… eram deprimat. Voiam doar să opresc totul. Am suferit multe atacuri după Cupa Mondială, iar cu problemele personale de acasă pe lângă asta, m-a afectat foarte mult.

Chiar dacă păream puternic din punct de vedere mental, totul s-a prăbuşit. Cred că psihologul m-a salvat. Mi-a salvat viaţa. Nu aveam decât gânduri negre în cap. Chiar şi pe Google căutam doar lucruri de genul acesta, despre moarte”, a spus el.

ADVERTISEMENT

Richarlison, mesaj pentru cei care au nevoie de ajutor

”Astăzi, vă spun, dacă aveţi nevoie să mergeţi la un psiholog, mergeţi la un psiholog, pentru că este bine pentru voi să vă puteţi deschide, să vorbiţi cu cineva (…) Salvează vieţi. Înainte eram reticent, credeam că nu are rost.

Chiar şi în familia mea sunt oameni care cred că dacă cineva merge la psiholog, e nebun. Dar am încercat şi mi s-a părut pur şi simplu minunat. Este pur şi simplu cea mai mare descoperire pe care am făcut-o în viaţa mea”, a mai afirmat Richarlison.

Atacantul brazilian a avut parte de o copilărie foarte grea și a tras din greu pentru a ajunge fotbalist profesionist. Viața lui Richarlison este o adevărată poveste de film din care nu lipsesc episoade negre cu arme și droguri.

ADVERTISEMENT