Sport

Riscă Parma să-l piardă pe Dennis Man? Avertismentul jurnaliștilor italieni: ”Devastator!”

Dennis Man trece prin cel mai bun sezon al carierei la Parma, formație care defilează spre Serie A și cu ajutorul fotbalistului român, aflat în mare formă.
12.01.2024 | 18:32
Risca Parma sal piarda pe Dennis Man Avertismentul jurnalistilor italieni Devastator
Riscă Parma să-l piardă pe Dennis Man? Avertismentul jurnaliștilor italieni: ”Devastator!”. Foto: Parma Twitter
ADVERTISEMENT

În acest context, fanii și jurnaliștii apropiați de Parma se tem că fotbalistul va pleca pe bani puțini dacă Parma nu va reuși să-i prelungească contractul. În 15 partide în tricoul Parmei, Dennis Man a reușit să înscrie de opt ori, fiind al 3-lea într-un clasament al golgheterilor condus de Daniele Casiraghi (FC Sudtirol – 11 goluri), Massimo Coda (US Cremonese – 9 goluri).

Avertismentul jurnaliștilor italieni în cazul Dennis Man: ”Devastator!”

Cotat la 3,5 milioane de euro, Dennis Man mai are contract cu Parma până în 30 iunie 2025, astfel că cei de la Parma sunt sfătuiți să îi prelungească de urgență contractul pentru a nu risca să-l piardă pe bani puțini sau, mai grav, pe gratis. Ofertele ar putea să curgă pentru Dennis Man, în cazul în care acesta ar avea un Euro 2024 reușit, avertizează jurnaliștii italieni, în frunte cu Giuseppe Emanuele Frisone.

ADVERTISEMENT

Giuseppe Emanuele Frisone a analizat, de altfel, în cadrul unui editorial, motivele pentru care Parma ar trebui să-i prelungească cât mai rapid contractul lui Dennis Man. Riscul cel mai mare pentru Parma ar fi, crede Frisone, să-l piardă pe Man pentru o sumă foarte mică de bani, dacă nu vor reuși să-i prelungească contractul.

“Cea mai importantă prioritate a celor de la Parma ar trebui să fie reînnoirea contractului lui Dennis Man. În acest sezon, talentatul atacant român, atâta timp așteptat de fani, pare că a înflorit. Calitățile sale nu au fost puse la îndoială vreodată, dar de-a lungul anilor nu a reușit să fie constant.

ADVERTISEMENT

Acum Man pare să fie un jucător decisiv, lasă impresia că poate repeta ceea ce a reușit Albert Gudmundsson la Genoa: devastator în Serie B și capabil să fie la fel și în Serie A. Contractul lui Dennis Man expiră în 2025, iar dacă la Campionatul European va avea evoluții apreciate, Parma ar putea profita de cota de piață care îi va crește semnificativ, de aceea este importantă prelungirea înțelegerii”, a scris jurnalistul Frisone pentru ParmaLive.

Dennis Man a ajuns la Parma în ianuarie 2021, fiind cumpărat de la FCSB pentru peste 10 milioane de euro, într-o vreme în care Parma se afla în Serie A. De altfel, românul câștigă aproximativ 1 milion de euro pe sezon, un salariu destul de bun pentru o ligă inferioară, chiar dacă vorbim despre Serie B.

ADVERTISEMENT

Desigur, salariul lui Dennis Man va crește considerabil dacă echipa ca promova în Serie A, însă la fel de bine jucătorul poate să refuze prelungirea contractului în speranța că se va transfera la o echipă mult mai importantă după Euro 2024. De altfel, impresarul Victor Becali lăsa să se înțeleagă că Dennis Man ar ținti mai sus, spre o echipă de top.

”Dennis Man are o perioadă foarte bună la Parma, sigur că a atras atenția mai multor cluburi, dar mercato abia a început. Vom vedea dacă va veni o ofertă pentru el, orice este posibil. Totuși, să ținem cont că acest mercato este mai mult pentru completări, rareori se văd mutări spectaculoase acum”, a declarat Victor Becali potrivit iamsport.ro.

ADVERTISEMENT

Dennis Man este cotat momentan la 5 milioane de euro, astfel că e greu de crezut că Parma ar accepta să-l vândă ”în pierdere”, adică cu mai puțin de 11 milioane de euro, atât cât a costat fotbalistul în urmă cu mai mulți ani.

ADVERTISEMENT
Tags: