Life

Riscuri uriașe pentru concurenții de la Survivor România. Ce probleme pot avea din cauza consumului de orez și cocos

Concurenții de la Survivor România, riscuri uriașe. Ce probleme de sănătate pot avea din cauza consumului de orez și cocos.
20.04.2023 | 21:41
Riscuri uriase pentru concurentii de la Survivor Romania Ce probleme pot avea din cauza consumului de orez si cocos
La ce riscuri sunt supuși concurenții de la Survivor România. Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Concurenții de la Survivor România sunt expuși unor riscuri uriașe în perioada petrecută în Republica Dominicană. Consumul exagerat de orez și cocos poate crea probleme serioase de sănătate.

Concurenții de la Survivor România, riscuri uriașe din cauza consumului de orez și cocos

Reality show-ul difuzat la Pro TV este o adevărată aventură pentru concurenți, dar și o provocare, deoarece aceștia sunt nevoiți să reziste săptămâni sau luni întregi în condiții grele și să facă față probelor sportive și de îndemânare.

ADVERTISEMENT

Participarea la Survivor România vine, totodată, și cu pericole pentru cei care ajung acolo și stau o perioadă mai lungă. Din moment ce nu au prea multe variante de hrană, participanții se descurcă cu orez și cu cocos. Aceste alimente nu sunt bune dacă sunt consumate în cantități mari.

Medicul Oana Dumitrache a vorbit despre riscurile la care sunt supuși concurenții din cauza consumului exagerat de cocos și orez. Cei care merg la Survivor trec prin schimbări radicale atunci când vine vorba de alimentație și stil de viață.

ADVERTISEMENT

În timpul petrecut în competiție, viețile lor se schimbă foarte mult, la fel și corpurile. Consumate în exces, orezul și cocosul pot provoca probleme serioase de sănătate. Laptele de cocos este periculos mai ales pentru pancreas și ficat.

Ce probleme de sănătate pot avea concurenții

“Laptele de cocos, cu toate că are un indice glicemic mic, fiind mai lent absorbit în organism, are totuşi 70%- 80% sucroză, adică tot zahăr. Acesta suprasolicită pancreasul, creşte nivelul insulinei şi rezistenţa la insulină.

ADVERTISEMENT

Astfel, apar afecţiuni asociate ficatului gras şi sindromului metabolic. Alte boli legate de sindromul metabolic şi care pot fi declanşate de un consum prea mare de zahăr sunt: diabetul de tip 2, bolile de inimă, hipertensiunea sau sindromul ovarian polichistic.

Apoi, consumul de lapte de orez constituie un risc pentru expunerea zilnică la arsenic inorganic şi ar putea avea drept consecinţă un aport excesiv de mangan din dietă.

ADVERTISEMENT

Manganul este un oligoelement esenţial pentru metabolismul glucidic şi lipidic şi pentru sănătatea sistemului osos, din păcate cu risc de bioacumulare şi intoxicaţie acută şi cronică. Astfel, carenţele de fier, calciu, magneziu vin la pachet.

Pe de altă parte, poţi face o reacţie alergică sau intoleranţă la nuca de cocos, cu peristaltism slab al tractului digestiv, tulburări digestive, greaţă şi, uneori, dureri de cap”, a explicat medicul Oana Dumitrahe pentru click.ro.

ADVERTISEMENT