News

Ritual umilitor de „inițiere” pentru o polițistă. Femeia și-a dat șefii în judecată pentru hărțuire sexuală și discriminare

O polițistă dintr-un orășel din statul american Michigan a dat în judecată șefii pentru hărțuire sexuală și discriminare la locul de muncă.
26.03.2023 | 18:44
Ritual umilitor de initiere pentru o politista Femeia sia dat sefii in judecata pentru hartuire sexuala si discriminare
Sediul poliției din Iron Mountain/ Sursa: Google Earth
ADVERTISEMENT

Teresa Williams (35 ani), primul polițist femeie din orășelul Iron Mountain (Michigan), susține că a trecut printr-un ritual umilitor de inițiere în poliție, iar un coleg ar fi forțat-o să-i facă sex oral, Femeia i-a dat în judecată pe trei dintre foștii ei colegi, scrie New York Post.

În plângerea depusă, Teresa Williams susține că a trebuit să îndure cinci ani de hărțuire sexuală din partea colegilor din Iron Mountain Police Department (IMPD). „Doar pentru că porți o insignă și ești polițist, asta nu înseamnă că ești mai presus de lege. Nu înseamnă că poți să te porți cu oamenii cum vrei tu”, a afirmat Williams.

ADVERTISEMENT

În octombrie 2017, la numai câteva săptămâni de la angajare, Williams a fost forțată să-l sărute pe șeful ei direct, Joseph Dumais, într-un bar. Dumais, adjunctul șefului poliției, ar fi forțat-o pe femeie să ia un shot de whiskey și apoi să-l sărute, ca teste de „inițiere” în IMPD, se arată în plângerea depusă pe 13 februarie de fosta polițistă.

Ea a refuzat și a spus că este o chestie inventată. Dumais a răspuns că este o obligație și că toată lumea trebuie să o facă, conform protocolului. Ca să o convingă, Dumais a băut un shot alături de dispecer, bărbat, și apoi l-a sărutat. În final, a cedat presiunii și a băut „shotul IMPD” cu Dumais, care apoi a sărutat-o și a afirmat că acum este membru oficial al IMPD”, se arată în plângere.

ADVERTISEMENT

Șeful femeii nu a luat nicio măsură

Băuta polițiștilor a continuat, iar după încă un shot Dumais i-ar fi pus lui Williams mâna între picioare, fapt care ar confirma că așa-zisul ritual de inițiere nu a fost decât un pretext pentru ca Dumais să aibă în continuare un comportament nepotrivit față de subordonata sa.

Un alt eveniment care s-ar înscrie în tiparul hărțuirii sexuale a avut loc atunci când fostul ei partener de patrulă, Garth Budek, a forțat-o pe Williams să-i atingă organele genitale peste pantaloni în timp ce femeia îl ducea acasă de la cârciumă.

ADVERTISEMENT

O altă acuzație la adresa lui Budek este legată de episodul în care acesta ar fi invitat-o acasă pe Teresa Williams să vadă un film împreună cu soția lui. Când soția a părăsit încăperea pentru o scurtă perioadă, partenerul ei ar fi forțat-o să-i facă sex oral. Ulterior, Williams a aflat că Budek și Dumais ar fi făcut pariu legat de care dintre ei va reuși să facă primul sex cu ea.

În martie 2022, Williams s-a întâlnit cu Dumais și un alt ofițer cărora li s-a plâns de hărțuirea sexuală la care este supusă la locul de muncă. La scurtă vreme, i s-a spus că va fi dată afară, dacă nu demisionează de bunăvoie, astfel că femeia a ieșit din poliție în luna aprilie a anului trecut.

ADVERTISEMENT

În afară de cei doi polițiști, plângerea îl vizează și pe Ed Mattson, șeful poliției și pompierilor din Iron Mountain, întrucât nu a luat nicio măsură în ce privește acuzațiile de hărțuire. În plângere se spune că Williams a avut de suferit de pe urma hărțuirii sexuale, a discriminării și a mediului ostil de muncă, dar nu este menționată o sumă a daunelor pe care le cere.

ADVERTISEMENT