Sport

Robert Glinţă, calificat la limită în finala de 100 metri spate, cu al optulea timp. O sutime peste linie. Video

Robert Glinţă a obţinut calificarea în finala probei de 100 de metri spate, cu o diferenţă de doar o sutime faţă de locul 9.
26.07.2021 | 06:42
Robert Glinta calificat la limita in finala de 100 metri spate cu al optulea timp O sutime peste linie Video
ADVERTISEMENT

Robert Glinţă a terminat cu al patrulea timp în prima semifinală, cu 53,20, timp mai bun decât cel pe care l-a obţinut în serii (53,67).

Un progres care i-a adus o calificare la limită în finala probei, care va avea loc marţi, de la ora 04:59 a României. A prins la sutime loc între cei opt sportivi calificaţi în ultimul act.

ADVERTISEMENT

Robert Glinţă, calificare cu emoţii în finala 100 metri spate. Doar o sutime peste linie!

53,21 a fost timpul pe care l-au obţinut locurile 5 şi 6 din semifinala 2, japonezul Ryosuke Irie şi Hunter Armstong, din SUA. Cei doi vor disputa baraj pentru prima rezervă în finala de marţi.

Americanul Ryan Murphy, cel care a câştigat seria din care a făcut parte şi Robert Glinţă, a terminat cu primul timp în semifinale, 52,24.

ADVERTISEMENT

Rusul Kliment Klimosnikov a câştigat seria a doua, cu 52,29, în faţa compatriotului din echipa olimpică a Rusiei, Evgeni Rylov. Iată cum arată clasamentul celor opt sportivi calificaţi în finala de marţi.

VEZI VIDEO:

Lista celor opt sportivi calificaţi pentru finala de 100 metri spate. Glinţă, timpul opt

  1. Ryan Murphy (SUA) 52,24
  2. Kliment Klimosnikov (Echipa Olimpică a Rusiei) 52,29
  3. Mitch Larkin (Australia) 52,76
  4. Thomas Ceccon (Italia) 52,78
  5. Evgeny Rylov (Echipa Olimpică a Rusiei) 52,91
  6. Xu Jiayu (China) 52,94
  7.  Hugo Gonzalez (Spania) 53,05
  8. Robert Glinţă (România) 53,20
ADVERTISEMENT

Robert Glinţă va fi cu siguranţă obligat să obţină un timp mai bun decât în semifinale pentru a putea spera la o medalie pentru România în proba de 100 metri spate.

Robert Glinţă nu este singurul român care va disputa o finală marţi, în concursul de înot. Fenomenul David Popovici a prins finala la 200 de metri liber. Sportivul de 16 ani, legitimat la clubul Steaua, a terminat cu al doilea timp în seria sa de calificare, 1:45,68.

ADVERTISEMENT

Camelia Potec a anticipat calificările în finală, dar a avertizat: “Prea devreme să ne gândim la medalii”

Camelia Potec, președintele FR Natație, era optimistă că Popovici și Glință vor obține calificarea în finală. Iar cei doi și-au ridicat încă o dată nivelul pentru a-și asigura prezența în cursele pentru medalii de marți. Remarca ritmul foarte ridicat la care s-a ajuns.

„E prea devreme să discutăm de medalii având în vedere concurența și performanțele tuturor sportivilor care înoată aici, la Tokyo.
 
Deja se bat recorduri mondiale, olimpice, încă din calificări. Sperăm ca mâine dimineață, când toată România se trezește, să venim cu vești bune că urmează și finale”, spunea Camelia Potec duminică.

ADVERTISEMENT