Sport

Robert Lewandowski a primit Gheata de Aur pentru sezonul trecut: ”Sunt extaziat”

Robert Lewandowski a fost cel mai bun marcator din sezonul precedent, iar acum și-a primit recompensa: Gheata de Aur.
21.09.2021 | 19:54
Robert Lewandowski a primit Gheata de Aur pentru sezonul trecut Sunt extaziat
ADVERTISEMENT

Polonezul a reușit 41 de goluri în Bundesliga și a doborât recordul deținut din ediţia 1971-1972 de Gerd Muller (40 de reușite).

Atacantul lui Bayern Munchen a început în forță și actualul sezon,reușind o ”dublă” în întâlnirea din Champiosn League cu Barcelona și a ajuns la 18 meciuri consecutive cu gol marcat.

ADVERTISEMENT

Gheata de Aur a ajuns la Robert Lewandowski

Pentru incredibila performanță reușită în sezonul precedent, Robert Lewandowski a primit Gheata de Aur, el devenind primul jucător care câștigă acest trofeu după legendarul Gerd Muller.

”Sunt extaziat. Dedic această distincţie tuturor oamenilor care au fost alături de mine în fiecare zi. Vreau să mulţumesc familiei, coechipierilor, antrenorilor şi celor de la Bayern. Sunt extrem de mândru de ceea ce am obţinut împreună, ca şi echipă. Vă mulţumesc”, a scris polonezul pe contul de Twitter.

ADVERTISEMENT

În afară devârful lui Bayern, din 2000 şi până în prezent, numai trei jucători au reuşit să câştige Gheata de Aur marcând cel puţin 41 de goluri:

  • Cristiano Ronaldo (2014/15): 48
  • Lionel Messi (2012/13): 46
  • Lionel Messi (2011/12): 50
  • Mario Jardel (2001/02): 42
ADVERTISEMENT

Polonezul i-a ”răpus” pe Messi și Ronaldo

În ierarhia finală pentru Gheata de Aur, Robert Lewandowski și-a spulberat principalii contacandidații, Lionel Messi (FC Barcelona, 30 de goluri) și Cristiano Ronaldo (Juventus Torino, 29 de goluri).

Imediat în spatele podiumului s-au clasat Andre Silva (RB Leipzig) – 28 de goluri, Kylian Mbappe (PSG) – 27 de goluri, Erling Haaland (Borussia Dortmund) – 27 de goluri și Luis Suarez (Atletico Madrid) – 26 de goluri.

ADVERTISEMENT

Top 10 a fost completat de Romelu Lukaku (Inter Milano) – 24 de goluri, Gerard Moreno (Villarreal) – 23 de goluri și Harry Kane (Tottenham Hotspur) – 23 de goluri.

Lewandowski, favorit la Balonul de Aur

Golgheterul lui Bayern Munchen nu se gândește să se lase prea curând de fotbal și susține că încă mai poate să evolueze la cel mai înalt nivel, ba chiar mai mult, le-a promis fanilor că va încerca să marcheze și mai multe goluri.

Robert Lewandowski, în vârstă de 33 de ani este și principalul favorit la câștigarea unui Balon de Aur, trofeu care va fi acordat în acest an pentru sezonul trecut, dar și pentru ediția 2019-2020.

În sezonul 2019-2020, Balonul de Aur nu a mai fost acordat din cauza pandemiei de coronavirus, iar atacantul polonez era atunci marele favorit la câștigarea trofeului, câștigând tot ce se poate cu Bayern Munchen, sub comanda lui Hansi Flick, actualul selecționer al Germaniei.

ADVERTISEMENT