Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Robert Niță, discurs dur după decizia LPF. „Banii ăștia sunt aur pentru noi”

Robert Niță și Dănuț Lupu au vorbit despre decizia LPF cu privire la meciurile celor de la Sepsi și Farul.
25.08.2023 | 17:22
Robert Nita discurs dur dupa decizia LPF Banii astia sunt aur pentru noi
Robert Niță și Dănuț Lupu au vorbit despre decizia LPF cu privire la meciurile celor de la Sepsi și Farul.
ADVERTISEMENT

LPF a luat decizia ca doar meciul lui Sepsi OSK cu Poli Iași să se amâne. În schimb, partida dintre Farul și Universitatea Craiova se va juca la data stabilită. Această nedreptate făcută asupra constănțenilor a fost dezbătută de Robert Niță și Dănuț Lupu în cadrul emisiunii lui Horia Ivanovici.

Contre între Niță și Lupu: “Banii ăștia sunt aur pentru noi”

Robert Niță consideră că decizia LPF față de Sepsi este bună, dar susține vehement și că Farul ar fi trebuit să aibă parte de aceleași tratament. Analistul susține faptul că acest lucru ar trebui oricum să se întâmple din cauza condițiilor pe care le au echipele românești, din punct de vedere al infrastructurii și a banilor. În schimb, Dănuț Lupu este de altă părere și consideră că echipele ar trebui să își joace meciurile din campionat fără probleme.

ADVERTISEMENT

În comparație cu alte echipe din Europa este mai dificil să menții jucătorii odihniți din cauza acestor aspecte și chiar și a nutriției. Niță compară și perioada lui Dănuț Lupu, atunci când echipele mari din România nu întâmpinau dueluri atât de grele în campionat și nu era la fel de obositor în cât să te încurce meciul din campionat înaintea unei partide din Europa.

Robert Niță: “Păi voi atunci mai mult stăteați la meciurile cu filialele.”

Dănuț Lupu: “Păi dacă asta era valoarea atunci.”

Robert Niță: “Acum sunt patroni care bagă bani. Pentru Hagi 4 milioane de euro e aur, e jumătate din buget, la fel și pentru Sepsi. Păi dacă se supără maghiarul și nu îl mai invită la gulaș pe Dioszegi, mâine Sepsi e de mijlocul clasamentului.”

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu: “E problema ta sau a mea că unul bagă bani în fotbal și nu poate să facă o echipă?”

Robert Niță: “Nu fac echipe, pentru că nu au suficienți bani.”

Dănuț Lupu: “Lăsați-mă cu banii. Ce treabă are. La copiii de 8 ani le dai bani, la 10 ani le dai bani?”

ADVERTISEMENT

Robert Niță: “Trebuie să plătești antrenorii și să nu le mai iei taxă, așa cum faceți voi la CS Dinamo.”

Dănuț Lupu: “Toți le iau taxele.”

Robert Niță: “Păi da, pentru că nu au bani, asta zic.”

Dănuț Lupu: “Îți dau 10 nume de fotbaliști, dacă vrei, care au școli de fotbal și le iau banii copiilor până la 14 ani și după nu îi mai interesează.”

ADVERTISEMENT

Robert Niță: “Pentru că e un business.”

Dănuț Lupu: Dacă vrem să ne batem cu Anglia, cu Germania, cu Spania, nu trebuie să mai facem lucrurile astea.”

Robert Niță: “Păi pe ce bani? Că tu trebuie să ai îngrijitor la teren, trebuie să le cumperi echipament, trebuie să plătești antrenor, ai preparator fizic.”

Dănuț Lupu: “Eu am doi preparatori fizici.”

Robert Niță: “Păi tu dacă nu dai de la tine, îți permiți. Dar dacă aveau clubul tău, te-ai fi uitat la fiecare leu. Cum face Hagi. Deschide agenda și dacă ajunge la linia roșie spre exemplu, spune stop. Nu mai face achiziții, trebuie să se uite la salariile jucătorilor, pentru că nu are bani. De aceea și obligat să vândă. De aia e important acest meci. Vin 10 milioane de euro în fotbalul românesc. Nu găsim o zi în care să joace 2 echipe. Banii aceștia sunt aur. I-ar prinde bine oricui.”

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

Robert Niță, discurs dur după decizia LPF

ADVERTISEMENT