Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Robert Niță, mesaj pentru suporterii Rapidului după 3 meciuri fără victorie în SuperLiga: ”Hai să nu fim mai pretențioși decât e cazul”. Exclusiv

Situația la Rapid a început să se încingă după 3 partide fără victorie în SuperLiga, dar Robert Niță le-a transmis un mesaj clar suporterilor.
14.12.2022 | 09:00
Robert Nita mesaj pentru suporterii Rapidului dupa 3 meciuri fara victorie in SuperLiga Hai sa nu fim mai pretentiosi decat e cazul Exclusiv
Situația la Rapid a început să se încingă după 3 partide fără victorie în SuperLiga, dar Robert Niță le-a transmis un mesaj clar suporterilor. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

În cea mai recentă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, fostul atacant din Giulești consideră că obținerea a 4 puncte din partidele cu Petrolul și UTA ar readuce liniștea în finalul anului.

Mesajul lui Robert Niță pentru suporterii Rapidului

Prezent în studioul emisiunii FANATIK SUPERLIGA, Robert Niță le-a transmis un mesaj suporterilor Rapidului prin care să nu mai pună presiune pe echipă și crede că în funcție de transferurile din iarnă obiectivul poate fi schimbat.

ADVERTISEMENT

”Eu cred că 4 puncte pentru Rapid în următoarele două jocuri liniștesc situația și pot ține echipa sus. Eu vorbesc de liniștea din vestiar și de continuitatea de care are nevoie antrenorul. Să nu uităm că se vor face transferuri. E important ca pauza asta scurtă de sărbători să vină cu liniște în Giulești ca să continue proiectul care s-a început acolo.

Obiectivul asumat de conducere nu este o cupă europeană, este locul 1-6. Obiectivul intermediar este să prindă play-off-ul și apoi, acolo, unde joacă primele între ele, în funcție și de transferurile care se vor face, se poate ajusta. Eu cred că la anul Rapid va trebui și va putea să se bată la câștigarea campionatului. Anul ăsta e greu”, a declarat Niță.

ADVERTISEMENT

Când se va bate Rapidul la titlu

”O spune și domnul Șucu, și președintele de acolo, că pașii sunt calculați, că există un buget, că în niciun caz nu vor depăși bugetul, și mi se pare o abordare corectă, sănătoasă. Chiar dacă este supărător pentru mine să recunosc, Rapidul este la al doilea an în prima divizie. Hai să nu fim mai pretențioși decât e cazul.

E normal ca suporterii să fie pretențioși, sunt crescuți într-o anumită mentalitate, au fost obișnuiți cu performanțele, dar acum doi ani jucam de la 8 la 10 acolo unde păștea vaca. Rapidul e pe un drum bun.

ADVERTISEMENT

E un proiect sănătos și sunt convins că se va achita datoria respectivă în ianuarie pentru a se putea face transferuri, iar sezonul viitor, în anul centenarului, Rapidul va fi acolo în primele 3 și se va bate la cucerirea titlului”, a mai spus fostul atacant, la emisiunea FANATIK SUPERLIGA.

VEZI VIDEO MAI JOS

Săpunaru și Junior Morais, locomotivele Rapidului

Robert Niță consideră că veteranii Cristi Săpunaru și Junior Morais sunt esențiali pentru Rapid și este de părere că aceștia mai pot evolua câțiva ani la un nivel ridicat. De altfel, el a lăudat atitudinea celor doi la turneul amical Superbet International Cup, la care au mai participat Fiorentina și Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT

”Indiferent de vârstă, Săpunaru, Junior Morais, Grigore nu, dar ăștia doi o să mai pensioneze câteva generații de jucători care speră și tind să îmbrace tricoul Rapidului. N-ai ce să le reproșezi, nici ca atitudine…

Mă uitam la Junior Morais și la Săpunaru la un meci amical, e adevărat împotriva unor adversari de top, în care te-ai putea gândi că se mai protejează, sunt jucători cu experiență, poate nu bagă alunecare, dar Junior Morais a făcut la sprinturi în 27 de minute, la primul meci, să ceară mingea în spatele fundașului advers, că obosisem eu să-l privesc din tribună.

La un moment dat am crezut că de frig respir greu, dar nu. Mă uitam la Junior Morais de câte ori cerea mingea în profunzime. Săpunaru la fel, băga alunecări, coate, poziționare.

Sunt convins că și la antrenamente, la miuțele de acolo, sunt jucătorii care dau tonul. Rapidul va avea o mare problemă dacă în vară ăștia doi jucători decid să nu mai continue. La cum joacă, mai poate să rămână vreo 2 ani”, a afirmat Niță, la emisiunea FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT