Life

Robert Turcescu și Andreea Esca, țintele infractorilor: „E o problemă de siguranță națională”

Robert Turcescu a vorbit despre cum a ajuns să fie ținta unor infractori, într-o speță similară în care a fost implicată și Esca.
17.11.2023 | 14:30
Robert Turcescu si Andreea Esca tintele infractorilor E o problema de siguranta nationala
Robert Turcescu și Andreea Esca, țintele infractorilor străini
ADVERTISEMENT

Robert Turcescu a vorbit, în exclusivitate pentru FANATIK, despre situația gravă cu care se confruntă, numele său fiind folosit în mod abuziv de niște infractori din mediul virtual.

Robert Turcescu și Andreea Esca, folosiți de o rețea de escroci

Și Andreea Esca s-a trezit într-o poveste similară în rețeaua prin care niște persoane de care autoritățile nu au dat până acum se folosesc de nume celebre din România pentru a-i stoarce pe naivi de bani.

ADVERTISEMENT

De câteva săptămâni bune, numele lui Robert Turcescu apare în diferite reclame și știri false de pe Instagram și Facebook în care jurnalistul e prezentat ca fiind arestat pentru că ar fi dezvăluit niște secrete prin care oamenii se pot îmbogăți. Deși se vede de la o poștă că imaginile cu Robert Turcescu sunt fake, infractorii folosindu-se de siglele televiziunilor de știri, există suficiente persoane care cad în plasă.

Turcescu a spus că nu a depus plângere până acum la DIICOT, însă consideră că deja e vorba de siguranță națională. Hackerii ar putea clona oricând chiar și site-urile principalelor instituții de la noi cu scopul de a goli conturile bancare.

ADVERTISEMENT

„Cei care fac astea sunt dinspre India, până unde am reușit eu să ajung”

„Am făcut numeroase apeluri legate de aceste fake-uri. Am vorbit și în emisiune, am vorbit peste tot. Nu sunt singurul în situația asta. Deja e vorba de o problemă de siguranță națională. Vocea Andreei Esca este furată și vorbește despre un director de la Hidroelectrica…  Cred că deja e o problemă de DIICOT, de SRI, prin divizia de cyber, de intelligence.

Din investigațiile făcute am aflat că aceste reclame sunt făcute în afară. Cei care fac astea sunt dinspre India, până unde am reușit eu să ajung. Nu știu dacă jurisdicția permite unui procuror să ajungă acolo, având în vedere că e alt stat, sunt alte legi”, a declarat Robert Turcescu, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Robert Turcescu ne-a mai spus că, din păcate, există oameni care au crezut în reclamele prin care hackerii îi storc pe oameni de bani. Jurnalistul cunoaște persoane care au pierdut bani din cauza naivității lor.

robert turcescu
Așa arată fake-ul cu Robert Turcescu care circulă pe rețelele Meta

Postările fake cu Turcescu, sponsorizate pe Facebook: „Oamenii cad în plasa lor”

„Sunt oameni care îmi scru să le spun unde să investească, de unde să câștige bani. Le zic: cum să credeți că e adevărat așa ceva? Sunt mulți oameni care nu se prind. Oamenii cad în plasa unor astfel de escroci care îi convinge să achiziționeze niște acțiuni la companii românești.

ADVERTISEMENT

Mi-au scris mie și au zis că au bagat bani. Sunt clonate niște identități ale unor site-uri. E și emisiunea Denisei Rifai clonată. Tu când vezi că ai un astfel de fenomen ar trebui să te autosesizezi ca autoritate.

Pe Facebook, și asta chiar vreau să subliniez, unde apar acest reclame, am dat reporturi, dar am senzația că Facebook e cumva părtaș. Mereu mi se spune ca răspuns la reclamații că nu se încalcă niciun fel de politică a rețelei sociale. Păi când ai reclame care sunt sponsorizate, îți dai seama că Facebook știe de unde vin banii, nu?”, a adăugat Robert Turcescu, pentru FANATIK.

Victimă a infractorilor din mediul virtual a fost, de curând, și Gina Pistol. Soția lui Smiley e prezentată recomandând niște cure pentru slăbit. Femeile care cred în postările respective sunt puse apoi să comande tot felul de produse de pe internet.

 

ADVERTISEMENT