Sport

Roberto De Zerbi, refuzat de Bayern Munchen pe un motiv uluitor! Neamțul despre care Ronaldo spunea că nu este antrenor, o variantă!

Roberto De Zerbi, fost jucător la CFR Cluj, actualmente antrenor la Brighton, este pe lista lui Bayern Munchen, dar poate fi refuzat pentru un motiv extrasportiv.
29.03.2024 | 00:39
Roberto De Zerbi refuzat de Bayern Munchen pe un motiv uluitor Neamtul despre care Ronaldo spunea ca nu este antrenor o varianta
De Zerbi refuzat de Bayern Munchen pe criterii extrasportive / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Brighton se află într-o formă sportivă pozitivă, iar De Zerbi a atras atenția cluburilor europene mari. Gigantul Bayern Munchen l-ar avea pe listă, dar poate fi refuzat pe un motiv extrasportiv, nemții preferând un alt profil de antrenor.

Performanțe pe teren, dar refuzat din alte cauze

Germanii sunt cunoscuți pentru naționalismul pur-sânge, ceea ce poate afecta decizia privindu-l pe De Zerbi. Conform Daily Mail, italianul este privit ca o soluție, întrucât jocul echipei sale este promițător, fiind un antrenor de viitor. Clauza acestuia este pe măsură, de peste 25 de milioane de euro!

ADVERTISEMENT

Italianul a preluat-o pe Brighton în 2022, după o aventură în Ucraina, la Șahtior Donetsk, prima în afara Italiei. Managementul lui Bayern țintește un antrenor vorbitor de germană, după sezonul de eșec sub Thomas Tuchel.

Bayern Munchen se află pe poziția secundă, la 10 puncte sub revelația Bayer Leverkusen, condusă de fostul jucător Xabi Alonso. Spaniolul se potrivește profilului căutat de bavarezi, întrucât a jucat chiar pentru trei sezoane în Munchen, reușind să-și lase amprenta.

ADVERTISEMENT

Xabi Alonso, misiune imposibilă pentru Bayern Munchen

Bavarezii forțează venirea lui Xabi Alonso, după un sezon de vis și o serie fără înfrângere de 38 de partide. Însă, Xabi Alonso pare imposibil de adus în acest moment, iar Bayern Munchen este conștientă că spaniolul n-ar părăsi corabia.

Cel mai probabil, în cazul unui succes în Bundesliga, antrenorul va mai rămâne pentru un sezon în Leverkusen. Președintele de onoare al bavarezilor, Uli Hoeness, spune că este probabil imposibil de adus în vara aceasta.

ADVERTISEMENT

„Dacă va avea același succes pentru alte două sau trei sezoane, probabil va fi mai ușor să-l aducem aici. Vom vedea dacă putem să-l aducem în acest an, va fi foarte dificil, că să nu spun aproape imposibil.“, a declarat Uli Hoeness, conform sursei citate.

Cel despre care Ronaldo spunea că nu este antrenor, o variantă pentru Bayern

Ralf Ragnick este o variantă pentru bavarezi, conform cotidianului neamț Kicker, și este simplu de adus. În acest moment, Ragnick este selecționerul Austriei și ar putea fi tentat de un nou job permanent, chiar în Germania.

ADVERTISEMENT

Propunerea este una ciudată, întrucât performanțele slabe de la Manchester United îi sperie pe fani, care sunt reticenți. Neamțul este foarte respectat în Germania, chiar dacă a câștigat doar 11 partide în 29 pe banca lui United.

Cristiano Ronaldo, cel care a pierdut recent numărul 7 la națională, a intrat în conflict cu Ragnick. Portughezul a spus că nu îl consideră antrenor, ci director sportiv, după o perioadă lungă fără activitate pe banca tehnică.

„În interiorul meu nu l-am văzut niciodată că pe un antrenor, pentru că am văzut câteva puncte cu care nu am fost niciodată de acord. Dacă nu ești antrenor (nr. pentru o perioadă lungă de timp), atunci în următorii ani îți vei pierde identitatea de a fi antrenor.“, a adăugat lusitanul.

ADVERTISEMENT