News

Român arestat în Austria pentru că încerca să provoace deraierea trenurilor. Polițiștii au folosit focuri de armă

Un român a fost arestat în Austria după ce a fost prins în flagrant în timp ce punea pe șina de tren pietre mari și traverse, pentru a provoca o tragedie.
27.02.2024 | 17:39
Roman arestat in Austria pentru ca incerca sa provoace deraierea trenurilor Politistii au folosit focuri de arma
Român arestat în Austria pentru că încerca să provoace deraierea trenurilor. Polițiștii au folosit focuri de armă. Foto: BBC
ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost observat de localnici, care au sunat la Poliție, astfel că la fața locului au ajuns de urgență oamenii legii. Individul în vârstă de 41 de ani a fost somat să se predea, însă a fugit de la locul faptei. Asta, deși fusese prins în flagrant lângă linia de tren Gutensteinerbahn din localitatea Wollersdorf din Austria.

Român arestat în Austria pentru că încerca să provoace deraierea trenurilor

Pentru că a încercat să fugă, unul dintre ofițeri a tras un foc de armă în sol, de avertisment, cu toate acestea infractorul nu s-a lăsat intimidat și s-a ascuns într-un tufiș. A fost arestat, în cele din urmă, însă nu și-a recunoscut faptele. Potrivit presei din Austria, bărbatul a ajuns acum la închisoarea din Wiener Neustadt, unde va fi cercetat pentru punerea în pericol intenționată a vieții altor persoane.

ADVERTISEMENT

Conform, kurier.at, autoritățile vor continua investigațiile pentru a determina cu exactitate motivele care l-au împins pe bărbat să comită acest gest absurd, dar și pentru a preveni astfel de incidente în viitor. Autoritățile din Austria au toleranță zero pentru astfel de incidente, mai ales după ce în mai 2023 un tren a deraiat în sudul Austriei.

Din fericire, un singur călător a avut atunci nevoie de îngrijiri medicale. Cu toate că atunci nu a fost vorba despre un sabotaj, ci despre o alunecare de teren, trenul a sărit atunci de pe șine, iar mecanicul a fost rănit. Potrivit unui anunț al autorităților din acel moment, trenul a deraiat la distanță mică de gara Ehrenhausen an der Weinstrase, la ora 22:11.

ADVERTISEMENT

Un tren marfat deraiase în România în ianuarie 2024

Crucea Roșie din Austria a trimis la fața locului în acel moment un vehicul de comandă, un vehicul medical de urgență și mai multe ambulanțe, în total nu mai puțin de 59 de salvatori. Mecanicul trenului, un bărbat în vârstă de 36 de ani, a fost rănit ușor și a avut nevoie de îngrijiri medicale, însă în tren se aflau doar 10 călători.

Tragedia putea fi mai mare dacă trenul ar fi avut viteza mare, însă acesta doar plecase din stație și avea viteza mică. În ciuda manevrelor de frânare, mecanicul nu a putut preveni deraierea, anunță presa din Austria. Din păcate astfel de incidente sunt înregistrate și în România, țara unde infrastructura feroviară este la pământ.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, în urmă cu o lună un tren marfar încărcat cu cereale deraia pe timpul nopții în Dolj, iar circulația a fost întreruptă mai multe ore. Cu toate că nu au existat victime, sute de oamenii au ratat mai multe călătorii și au așteptat sute de minute în gări până când calea ferată a fost ”curățată”.

”Asta este România noastră. Ne-au spus că a deraiat un tren marfar aici la Caracal. Am avut la 8:30, dar dacă nu ai programare nu te ia la autobuz. Nu mă pot duce cu autobuzul că sunt bolnavă cu picioarele și stau prea înghesuită”, s-a plâns o femeie într-o gara din Caracal, conform Știrile PRO TV.

ADVERTISEMENT

”Nici nu ne-a dat bilete tot așa pentru că a zis să vadă ce face și acum ne ducem să încercăm să luăm bilete, că nașu ne dă mai scumpe în tren. La Timișoara, la lucru la muncă. Așteptăm, nu avem ce să facem, nu avem alt tren, nu avem cu ce să mergem altceva, suntem de la țară, venirăm cu autobuzul până aici, frig”, s-a plâns un alt călător.

ADVERTISEMENT