Sport

Româncele și-au aflat adversarele din primul tur la Miami. Ghinion pentru Sorana Cîrstea, noroc pentru Irina Begu

Româncele și-au aflat adversarele din primul tur la Miami. Irina Begu a avut parte de o tragere la sorți norocoasă. Ghinion pentru Sorana Cîrstea.
20.03.2023 | 12:27
Romancele siau aflat adversarele din primul tur la Miami Ghinion pentru Sorana Cirstea noroc pentru Irina Begu
Româncele și-au aflat adversarele din primul tur la Miami. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Româncele și-au aflat adversarele din primul tur la turneul WTA de la Miami, întrecere la care vor lua startul Irina Begu, Ana Bogdan și Sorana Cîrstea. Primele două au avut parte de noroc la tragerea la sorți, în timp ce Sorana Cîrstea ar putea reedita duelul cu Caroline Garcia din optimile Indian Wells dacă va trece de runda inaugurală.

Româncele și-au aflat adversarele din primul tur la Miami. Cu cine joacă Irina Begu și Ana Bogdan

În perioada 19 martie – 2 aprilie va lua startul turneul de la Miami, iar jucătoarele din România și-au aflat deja adversarele din primul tur după tragerea la sorți. Irina Begu vine la competiția din Florida după ce a pierdut în primul tur la Indian Wells cu Linda Noskova.

ADVERTISEMENT

Sportiva din România a avut noroc la tragerea la sorți și va juca în runda inagurală pe hard-ul de la Miami cu Alexandra Eala (219 wta, 17 ani), beneficiară a unui „wild-card”. Este prima întâlnire directă a româncei împotriva sportivei din Filipine.

În turul 2, Irina Begu este așteptată de Qinwhen Zheng (23 WTA, 20 de ani). În ceea ce o privește pe Ana Bogdan, sportiva născută la Sinaia va da piept în primul tur la Miami cu Robin Montgomery (193 WTA, 18 ani). Va fi de asemenea prima întâlnire directă între româncă și reprezentanta gazdelor. În cazul în care se califică în turul 2, Ana Bogdan va întâlni o altă jucătoare din Statele Unite, Madison Keys (21 WTA, 28 de ani).

ADVERTISEMENT

Româncele și-au aflat adversarele din primul tur la Miami. Ghinion pentru Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea a avut un parcurs excelent la turneul de la Indian Wells, unde a fost eliminată în „sferturile” de finală de Iga Swiatek. În optimile de finală ale turneului din California, „Sori” a trecut de Caroline Garcia (4 WTA, 29 de ani), scor 6-4, 4-6, 7-5.

Sorana Cîrstea va juca în primul tur la Miami împotriva Fernandei Contreras Gomez (179 WTA, 25 de ani), beneficiară a unui „wild card”. Totuși, sportiva din România va avea o misiune dificilă dacă se va califica în manșa secundă și va da piept cu aceeași Caroline Garcia, dornică de revanșă.

ADVERTISEMENT

Câștigătoarea Turnelului Campioanelor 2022 este direct calificată în turul 2, deoarece este cap de serie și beneficiază de tur liber. În cazul în care va reuși să repete performanța din urmă cu o săptămână, Sorana Cîrstea o va întâlni pe Lin Zhu în turul 3, în funcție de rezultate. Pe partea de tablou a româncei se mai află Karolina Pliskova (optimi) și Aryna Sabalenka (sferturi).

Bianca Andreescu – Emma Răducanu, în primul tur al turneului de la Miami

Bianca Andreescu și Emma Răducanu își vor da întâlnire în primul tur al turneului de la Miami pentru a doua oară în circuitul WTA. Cele două campioane de Mare Șlem, cu origini românești, s-au mai înfruntat în 2022 pe zgura de la Roma. Jucătoarea care reprezintă Canada s-a impus, scor 6-2, 1-2 retragere Emma Răducanu.

ADVERTISEMENT

Foste câștigătoare la US Open, Bianca Andreescu și Emma Răducanu au fost eliminate pe rând în turul 3 și optimi la Indian Wells de liderul Iga Swiatek. Poloneza avea să treacă de Sorana Cîrstea în „sferturile” de finală.

Pentru prezența în turul 1 la Miami, jucătoarele sunt recompensate cu 18.660 de dolari și 10 puncte WTA. În turul secund premiile sunt de 30,885 de dolari și 35 de puncte în clasament.

ADVERTISEMENT