Life

Români celebri, vieți pline de vicii. Nichita era “îndrăgostit” de alcool, Eminescu adora licoarea magică ce-l trezea dimineața

Sunt unii dintre cei mai celebri români, care au rămas în istorie datorită scrierilor realizate de ei, dar în timpul vieții erau cunoscuți pentru viiciile pe care le aveau.
14.08.2022 | 07:22
Romani celebri vieti pline de vicii Nichita era indragostit de alcool Eminescu adora licoarea magica cel trezea dimineata
Ce viciu avea Mihai Eminescu. Nichita Stănescu, mare fan al alcoolului. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sunt celebri, au ajuns în istorie, dar viețile lor nu au fost lipsite de păcate, de ispite sau chiar de vicii. Iată care sunt lucrurile la care nu puteau rezista marile nume din istoria sau literatura românească!

Ce viciu avea Mihai Eminescu. Nichita Stănescu, mare fan al alcoolului

Mihai Eminescu, de exemplu, a fost numit cel mai mare poet român, dar doar cunoscuții săi știau și faptul că era cel mai mare băutor de cafea.

ADVERTISEMENT

În fiecare dimineața, marele poet Mihai Eminescu trebuia să își înceapă ziua cu această licoare. De altfel, el nu se oprea la o singură cafea pe zi, ci bea mai multe.

Un viciu similar, doar că de această dată cu alcool, avea și Nichita Stănescu, pasiunea lui pentru băutură fiind un subiect de discuție la vremea sa. Se spunea că marele scriitor român cheltuia în doar câteva zile 2.500 de lei pe băutură.

ADVERTISEMENT

Ioan Slavici era foarte năzdrăvan în copilărie și cu siguranță a avut parte de multe experiențe dureroase. Acesta avea o pasiune pentru a sparge ferestrele vecinilor cu pietre, dar și pentru a ațâța câini.

Aceștia ripostau, astfel că marele scriitor avea pe corp semnele luptelor cu câinii celor care stăteau în apropiere de casa lui din localitatea Şiria.

ADVERTISEMENT

Mai mult, acestuia îi plăcea să călărească, dar mereu voia să meargă cu caii aflați pe pășune care erau ai altora. Așa că de multe ori venea acasă lovit, după ce caii îl dădeau jos cu forța.

Constantin Brâncuşi, fumător și iubitor de alcool

Constantin Brâncuşi era un fumător avid și îi plăcea foarte mult vinul. De altfel, acesta se bucura de un pahar sau mai multe mereu când avea invitați.

ADVERTISEMENT

„Odată m-a invitat să tragem un chef împreună. Am băut în neştire. Eu eram foarte tânăr, el era încă tânăr, să fi avut vreo 45 de ani, şi se ţinea foarte bine…Se făcuse între timp 5 dimineaţă”, a povestit compozitorul francez de origine română Marcel Mihalovici într-un interviu acordat lui Nicolae Argintescu-Amza, conform Adevărul.

Mihail Sadoveanu era foarte zgârcit și se tocmea cu țăranii de la care lua produse până la ultimul bănuț. Era și un mare fan al vânătorii și pescuitului.

ADVERTISEMENT