LIVE Actualizat 04-08-2021
07:12

Români la Tokyo 2020 miercuri, 4 august. Alexandru Novac, în finală la aruncarea suliței! Atletismul românesc a depăşit rezultatele de la ultimele două ediţii

FANATIK vă prezintă programul sportivilor români la JO Tokyo 2020 pentru ziua de miercuri, 4 august. Doar doi români intră în scenă azi în competiţia olimpică, însă avem speranţe la o medalie.
04.08.2021 | 10:10
Romani la Tokyo 2020 miercuri 4 august Alexandru Novac in finala la aruncarea sulitei Atletismul romanesc a depasit rezultatele de la ultimele doua editii
Români la Tokyo 2020 miercuri, 4 august. Alexandru Novac, în finală la aruncarea suliței! Incze, eliminată din lupta pentru bronz
ADVERTISEMENT
04-08-2021
07:12

Atletismul românesc a depăşit rezultatele de la ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice!

Atletismul românesc a depăşit rezultatele de la ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice! În 2012 la Londra şi în 2016 la Rio de Janeiro, atleţii români nu au reuşit niciodată calificarea în finale, cu excepţia curselor în care s-a concurat direct pentru medalii. La Tokyo, Bianca Ghelber a prins finala şi a încheiat pe locul 6 la aruncarea ciocanului şi Alexandru Novac este în ultimul act la aruncarea suliţei, având al 7-lea timp din calificări. Daniela Stanciu şi Marius Cocioran urmează să intre în concurs zilele următoare. Ultima medalie la atletism câştigată de România a fost prin Constantina Diţă, aur în proba de maraton de la Beijing. 

04-08-2021
02:43

Alexandru Novac s-a calificat în finala de la aruncarea suliței!

Este oficial! Alexandru Novac a prins finala de la aruncarea suliței. Românul intră în finală cu al 7-lea rezultat 83,27 metri. Este o performanță importantă pentru sulițașul român, aflat la debutul său la Jocurile Olimpice. Finala va avea loc sâmbătă, pe data de 7 august.

VEZI VIDEO: 

04-08-2021
02:19

Kriszta Incze a pierdut în recalificări și nu mai are nicio șansă la bronz!

Kriszta Incze a pierdut meciul din recalificări cu Anastasija Grigorijeva din Letonia, primul în lupta pentru medalia de bronz. A fost un meci spectaculos în care ambele luptătoare au punctat puternic, iar la final scorul a arătat 14-7 pentru letonă. După această înfrângere, Incze a pierdut orice șansă la bronz. Grigorijeva va lupta pentru medalie de la 14:55 împotriva sportivei din Ucraina, Iryna Koliadenko.

VEZI VIDEO:

Kriszta Incze a pierdut în recalificări și nu mai are nicio șansă la bronz!
Kriszta Incze a pierdut în recalificări și nu mai are nicio șansă la bronz!
04-08-2021
02:06

Alexandru Novac, aproape de finală la aruncarea suliței!

Atletul Alexandru Novac este aproape de a disputa finala de la aruncarea suliței. Atletul român a aruncat foarte bine în prima serie de concurenți, pe care a încheiat-o pe locul 4 cu un rezultat de 83,27 metri, cel mai bun al sezonului pentru el. Baremul pentru a prinde direct finala este de 83,50 metri, fiind la un pas să fie bătut de atletul român. Chiar și așa, Novac are șanse uriașe de calificare. Cei mai buni 12 sportivi din calificări merg în ultimul act și a mai rămas doar o serie de disputat. 

Clasament seria 1: 

În a 13-a zi de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, România îi va avea în concurs pe Alexandru Novac, în calificări la aruncarea suliţei şi pe Kriszta Incze, care intră în recalificări şi speră la o medalie la lupte libere.

Programul sportivilor români la JO Tokyo 2020 miercuri, 4 august

ATLETISM 

  • 03:05 – Alexandru Novac (aruncarea suliţei) – calificări

LUPTE LIBERE

  • 05:00 Kriszta Incze –  Anastasija Grigorijeva, (cat. 62 kg) – recalificări
  • 12:15 Kriszta Incze – meci pentru bronz (dacă se impune în meciul cu Grigorijeva)
ADVERTISEMENT

Alexandru Novac luptă pentru calificarea în finala de aruncarea suliţei

Alexandru Novac îşi face debutul la Jocurile Olimpice în proba de aruncarea suliţei. Sportivul în vârstă de 24 de ani a încheiat pe locul 2 la Jocurile Olimpice de Tineret de la Naning, în 2014.

În perioada de izolare, Alexandru Novac s-a pregătit la malul mării pentru a face baremul la Jocurile Olimpice:

ADVERTISEMENT

“Am stat două luni și jumătate în Portugalia, a fost o pregătire foarte, foarte bună. Din păcate, a trebuit să mă întorc în România și să continui pregătirea aici.

Am stat în izolare două săptămâni, apoi am venit la Constanța și am început să mă pregătesc aici mai intens”, a spus Novac în urmă cu un an.

ADVERTISEMENT

Kriszta Incze luptă pentru bronz la Tokyo

Kriszta Incze a pierdut în sferturile de finală de la lupte împotriva campioanei mondiale şi principalei favorite, Aisuluu Tynybekova. Însă, pentru că adversara ei a ajuns în finala olimpică, românca mai are o şansă.

Astfel, Kriszta intră în recalificări şi va lupta în primul meci împotriva sportivei din Letonia, Anastasijei Grigorijeva. Meciul se va desfăşura de la ora 05:00, ora României.

ADVERTISEMENT

Dacă se va impune în confruntarea cu letona, Kriszta Incze va lupta pentru bronz de la ora 12:15. Luptătoarea ar putea aduce României a cincea medalie la Jocurile Olimpice.

 

ADVERTISEMENT