Sport

România a suferit cel mai dur eșec de la Euro, dar Xavi Pascual e mulțumit: “Sunt mândru de echipa mea!”

România a suferit cel mai dur eşec de la Euro, scor 24-36, cu Spania. Xavi Pascual a declarat după meci că este mândru de cum au luptat "tricolorii".
15.01.2024 | 11:30
Romania a suferit cel mai dur esec de la Euro dar Xavi Pascual e multumit Sunt mandru de echipa mea
România a suferit cel mai dur eșec de la Euro, dar Xavi Pascual e mulțumit: "Sunt mândru de echipa mea!". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a pierdut şi al doilea meci de la Campionatul European de handbal masculin, scor 24-36 cu Spania. “Tricolorii” nu au avut nicio şansă în faţa uneia dintre favorite şi au suferit cea mai dură înfrângere de la Euro.

România a suferit cel mai dur eșec de la Euro, dar Xavi Pascual e mulțumit: “Sunt mândru de echipa mea”

După meci, Xavi Pascual a declarat că este mândru de cum au luptat băieţii, spunând că în primele 20 de minute naţionala României a ajuns în punctul maxim şi că “tricolorii” trebuie să aibă multe lucruri învăţate după acest turneu final:

ADVERTISEMENT

„Eu îmi doresc ca Spania să câştige mereu, însă nu voiam să se întâmple şi astăzi. Eu sunt foarte mândru de echipa mea. În primele 20 de minute ale primei reprize am jucat la nivelul nostru maxim în acest moment.

În apărare am avut ceva dificultăţi, iar în repriza secundă, când Spania a făcut nişte schimbări în atac, a devenit foarte dificil pentru noi. Consider că Spania a meritat să câştige pentru că este o echipă mai bună ca noi.

ADVERTISEMENT

“Avem nevoie de experienţă şi sper ca România să revină cât mai curând la un nou Campionat European sau Mondial”

Dar repet, ca antrenor sunt foarte mândru de jucătorii mei. Este ceva foarte important pentru că sper ca şi din următorul meci, cel cu Croaţia, să învăţăm cât mai multe lucruri. 

Noi avem jucători care nu au jucat asemenea partide sau în faţa unui public aşa de numeros. Avem nevoie de experienţă şi sper ca România să revină cât mai curând la un nou Campionat European sau Mondial, să nu mai aşteptăm 28 de ani”, a spus Xavi Pascual la finalul meciului.

ADVERTISEMENT

România mai are de jucat un meci la turneul final. Marţi, de la ora 19:00, “tricolorii” joacă împotriva Croaţiei. Cu două înfrângeri în primele două meciuri, România nu mai poate evita ultimul loc al grupei.

România a revenit după 28 de ani la Euro!

Pentru “tricolori” este primul turneu final european din ultimii 28 de ani. Ultima prezenţă a României la Euro a fost în 1996, în timp ce la Mondiale, ai noştri au participat ultima dată în 2011.

ADVERTISEMENT

Grupa este condusă surprinzător de Croaţia şi Austria, cu câte trei puncte. Spania este în pericol să rateze calificarea în grupele principale, având meci decisiv cu Austria, marţi, de la ora 21:30.

ADVERTISEMENT