Sport

România – Spania 24-36 la Campionatul European de handbal. “Tricolorii”, prestaţie palidă în faţa ibericilor

România a pierdut cu 36-24 în faţa Spaniei, în al doilea meci de la Campionatul European de handbal. "Tricolorii" au jucat bine 18 minute, apoi au fost dominaţi de adversari.
14.01.2024 | 20:22
Romania  Spania 2436 la Campionatul European de handbal Tricolorii prestatie palida in fata ibericilor
România - Spania 12-17 la Campionatul European de handbal. Prestaţie curajoasă în prima parte. Sursa foto: Twitter EHF Euro
ADVERTISEMENT
14-01-2024
16:54

România - Spania 24-36

FINAL DE MECI! România a pierdut cu 24-36 al doilea meci de la Campionatul European de handbal masculin, în faţa Spaniei. “Tricolorii” rămân cu zero puncte şi vor juca pentru blazon cu Croaţia, în ultimul meci de la turneul final, programat marţi, de la ora 19:00. 

Min. 50: 29-18 Spania! Adversarii pedepsesc jocul riscant în 7 contra 6 şi se duc la 11 goluri avans. 

Min. 45: 26-16 Spania! Ibericii se desprind la 10 goluri. Inexplicabilă căderea “tricolorilor” care joacă 7 contra 6 în aceste minute. 

Min. 40: 22-15 Spania! Viteză mică a atacurilor “tricolore”. Din nou, jucătorii par că nu au nicio soluţie. 

Min. 35: 19-14 Spania! Ibericii controlează meciul în partea secundăm dar “tricolorii” menţin deocamdată scorul la o distanţă rezonabilă. 

Start în partea secundă!

PAUZĂ! 17-12 Spania! O prestaţie curajoasă a României, din păcate au fost câteva minute în care Spania s-a desprins şi aici avantajul de cinci goluri. 

Min. 23: 13-8 Spania! Ibericii apasă pedala de acceleraţie şi marchează cinci goluri la rând. Xavi Pascual cere time-out

Min. 15: 7-7! Rămâne un meci echilibrat după prima jumătate a meciului. Evoluţie curajoasă a “tricolorilor”. Aleix Gomez a marcat al 300-lea gol pentru naţionala Spaniei. 

Min. 10: 5-4 România! “Tricolorii” profită de greşelile ibericilor şi preiau conducerea pe tabelă. 

Min. 5: 2-2! Nistor şi Nagy marchează golurile României. Start bun de meci

Start de meci! 

Programul zilei:

Echipele în România – Spania: 

Echipele în România - Spania
Echipele în România – Spania. Sursa: flashscore.ro

Meciul România – Spania are loc duminică, 14 ianuarie, cu începere de la ora 19:00, în cadrul etapei a 2-a din Grupa B a turneului final al CE de handbal masculin. ”Tricolorii” au fost învinși clar, la revenirea după 28 de ani în elita handbalului masculin continental, de Austria, scor 24-31, dar a șocat de-a dreptul rezultatul ibericilor, zdrobiți, pur și simplu, de Croația, cu 29-39!

Unde se joacă meciul România – Spania

Confruntarea România – Spania se desfășoară duminică, 14 ianuarie, de la ora 19:00, în SAP Arena din localitatea germană Mannheim, acolo unde se joacă de fapt toate partidele programate în Grupa B a turneului final al CE de handbal masculin. La primul meci, cu Austria, ”tricolorii au avut destui fani în tribune, dar e posibil după evoluția dezamăgitoare ca numărul suporterilor să devină tot mai mic.

ADVERTISEMENT

Mai ales că acum urmează un adversar net superior valoric Austriei, care a trecut de noi la șapte goluri, cu lejeritate. În plus, spaniolii sunt ca niște tauri extrem de furioși după umilința suferită în partida cu Croația și vor căuta să se răcorească marcând cât mai multe goluri în poarta bravului Ionuț Iancu.

Cine transmite la TV partida România – Spania

Și această a doua partidă a României la turneul final al CE de handbal masculin cu Spania, care se joacă duminică, 14 ianuarie, de la ora 19:00, în SAP Arena din Mannheim, va fi transmisă pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 3 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Singurul jucător român remarcat după prima partidă, cu Austria, a fost portarul Ionuț Iancu, autorul câtorva parade de-a dreptul fenomenale, care au fost incluse în topul celor mai spectaculoase intervenții din prima etapă. Ionuț Iancu a atras deja atenția prin evoluția sa, dar acum urmează taifunul spaniol și va fi foarte greu pentru el.

Suntem o prezență doar decorativă la acest turneu final

Trebuie să privim limpede lucrurile în față și să admitem că suntem doar una dintre echipele de umplutură la acest turneu final al CE de handbal masculin. Nivelul la care se situează acum naționala României la nivel continental este extrem de jos, dureros pentru o țară care în anii ’70 ai secolului trecut era, nu o dată, campioană mondială.

ADVERTISEMENT

Echipa națională și echipele de club, în frunte cu campioana Dinamo, sunt lucruri total diferite. La cluburi forța crește prin aducerea unor jucători străini, iar la Dinamo chiar au venit nume importante în ultimii ani, dar necazul e că pe de o parte aceștia sunt prea mulți la cluburi și tinerii nu au loc de ei, iar pe de alta valoarea acestor tineri e, din păcate, de cele mai multe ori sub ceea ce joacă străinii.

Cote la pariuri la jocul România – Spania

Practic nu putem vorbi despre cote la victorie în acest meci pentru echipa favorită, decât dacă luăm în calcul victoria la handicap, pentru una la opt goluri cota pentru succesul Spaniei fiind de 1,75. Altminteri, noi avem o cotă de 23,00 la victorie. Să se înscrie peste 60,5 goluri are cotă de 1,80.

ADVERTISEMENT

Am pierdut toate meciurile jucate cu Spania, amicale sau oficiale, doar în două amicale victoria ibericilor fiind de numai patru goluri. În rest, a plouat cu goluri în mod torențial în poarta noastră, diferențele fiind între 9 și 15 goluri, cum, foarte probabil, va fi și acum.

ADVERTISEMENT