Vestiarul echipei naționale a României înaintea partidei cu Andorra de pe Arena Națională a fost pregătit și îi așteaptă pe jucători.
Kit-managerul Cornel Mateiași este cel care s-a ocupat de aranjarea vestiarului ”tricolorilor”. VEZI VIDEO
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a anunțat că liniile 40, 55, 86, 104 și 335 vor avea duminică program de circulație prelungit până la ora 00:30 pentru a se asigura transportul spectatorilor care asistă la meciul România – Andorra, programat pe Arena Națională.
De asemenea, în ziua de duminică, începând cu ora 15:00, la dispoziția Brigăzii Rutiere de Poliție, liniile care au capătul la ”Arena Națională” vor fi deviate.
Liniile de troleibuz 86 și 90 vor funcționa între terminalul ”Dridu” – respectiv (pe traseul modificat pentru Maratonul Internațional București) terminalul ”Piața Rosetti” – și intersecția Str. Vatra Luminoasă/ Str. Tony Bulandra, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri pe Str. Tony Bulandra, cu întoarcere în Depoul Vatra Luminoasă.
Linia de autobuz 143 va funcționa pe traseul de bază între terminalul ”Bucur Obor” și intersecția Bd. Pierre de Coubertin/ Str. Vatra Luminoasă, apoi pe un traseu modificat pe Str. Vatra Luminoasă, Str. Tony Bulandra, cu întoarcere în Depoul Vatra Luminoasă.
România se pregătește pentru duelul cu Andorra, duminică, 15 octombrie, ora 21:45, în etapa a 8-a din preliminariile Euro 2024.
La meciul de diseară de pe Arena Națională, „tricolorii” vor evolua în galben. Partida se vede în format live video pe FANATIK.RO. Iată cum arată tricourile de joc:
Edi Iordănescu a stabilit lotul pentru partida cu Andorra, programată duminică de la 21:45. Cea mai mare surpriză este decizia de a renunța la Darius Olaru, care a părăsit deja lotul primei reprezentative. De asemenea, Louis Munteanu a fost anunțat încă de sâmbătă să se prezinte la selecționata U21.
În plus, Edi Iordănescu nu se va baza nici pe Bogdan Racovițan, care va urmări din tribune partida cu Andorra. Iată lotul României pentru meciul crucial în vederea calificării la Euro 2024.
Echipa națională a României a efectuat sâmbătă seară ultima ședință de pregătire înaintea meciului cu Andorra, programat duminică, 15 octombrie, de la ora 21:45.
Antrenamentul a avut loc în cantonamentul de la Mogoșoaia.
Mii de copii vor fi în tribune la meciul România – Andorra, din preliminariile Euro 2024, iar aceștia vor fi animați de profesioniștii Cantus Mundi.
”Tinerii percuționiști din Programul Național Cantus Mundi vor antrena tribunele cu tobele lor, iar îndrumători muzicali profesioniști se vor implica în coordonarea copiilor-spectatori. Cei mici vor învăța pe loc cântecele, scandări melodioase, momente de percuție și mișcări de coregrafie.
Repertoriul va fi adaptat după piese celebre ale Phoenix, Beatles sau folclor românesc. Profesioniștii de la Cantus Mundi au mai derulat astfel de proiecte, cu copii nespecializați în muzică, și au avut reprezentații spectaculoase.
Vom obține, în final, pe timpul desfășurării meciului, o adevărată Galerie Națională de copii! Ei provin de la 186 de cluburi și asociații sportive și de la 458 de școli. Această activare a FRF pe un stadion suspendat reprezintă alternativa la suporterii recalcitranți. Copiii, prin puritatea lor și printr-un repertoriu decent de susținere a tricolorilor, pot crea un model pentru iubitorii fotbalului.
Suntem convinși că vom avea un stadion întreg cântând la unison bucuria de a susține echipa României! PENNY le-a asigurat tuturor micilor suporteri materiale de ”zgomot”, iar percuționiștii-copii de la Cantus Mundi vor ține ritmul!
Tot PENNY va asigura și necesarul de energie al Galeriei Naționale. Fiecare copil prezent la stadion va primi de la sponsor o băutură răcoritoare și un snack”, se arată pe site-ul oficial al FRF.
La mai puțin de o zi după Belarus – România, scor 0-0 în preliminariile Euro 2024, Denis Drăguș a primit o veste uriașă. Atacantul care a evoluat 76 de minute în meciul de la Budapesta a devenit tătic pentru a doua oară.
Vanessa, soția lui Denis Drăguș, i-a dat o veste minunată atacantului. Vineri, 13 octombrie, Vanessa a născut o fetiță, pe Derya-Sarah, care a primit nota maximă la naștere.
„Ești cea mai puternică mamă. Bine ai venit pe lume, iubirea mea”, a scris Denis Drăguș pe pagina de Instagram, alături de o fotografie cu soția și fetița nou-născută.
Denis Drăguș a fost înlocuit în minutul 77 al meciului cu Belarus, scor 0-0. Aflat pe banca de rezerve și afectat de situația de pe tabelă, atacantul lui Gaziantep a început să plângă. Cornel Dinu, fostul selecționer al României, l-a ironizat pe atacantul de 24 de ani la FANATIK SUPERLIGA.
Edi Iordănescu, selecționerul primei reprezentative, și Daniel Pancu, selecționerul naționalei de tineret a României, au ajuns la un numitor comun pentru ca Louis Munteanu să fie cedat la echipa U21 a României.
Naționala lui Daniel Pancu se pregătește pentru duelul cu Finlanda U21 din preliminariile Euro U21 din 2025, marți, 17 octombrie, ora 18:00.
Louis Munteanu a bifat în meciul cu Belarus primele minute la prima reprezentativă. Pentru naționala lui Edi Iordănescu urmează disputa cu Andorra, duminică, 15 octombrie, ora 21:45, în preliminariile Euro 2024.
Naționala României a revenit vineri, la prânz, în țară după deplasarea de la Budapesta pentru duelul cu Belarus, scor 0-0. Vineri seară, „tricolorii” au avut programat un antrenament în cantonamentul de la Mogoșoaia în vederea pregătirii duelului cu Andorra, duminică, 15 octombrie.
Fotbaliștii care au evoluat mai mult de 45 de minute cu Belarus au avut un program special de refacere și recuperare, în timp ce alți 15 fotbaliști s-au antrenat pe teren.
Echipa de fotbal a României a remizat cu Belarus, scor 0-0 la Budapesta, în primul meci al lunii octombrie, în etapa cu numărul 7 din preliminariile Euro 2024. „Tricolorii” au ratat șansa de a urca, cel puțin temporar, pe primul loc al Grupei I.
Pentru naționala României urmează duelul de pe teren propriu cu Andorra, duminică, 15 octombrie, ora 21:45. În cursul zilei de vineri, 13 octombrie, delegația „tricoloră” a revenit în țară. România își va relua de vineri seară pregătirile pentru duelul cu Andorra.
Duminică, 15 octombrie, România dispută al doilea meci din această a patra rundă de două partide stabilită de UEFA pentru desfășurarea preliminariilor EURO 2024. După marea dezamăgire trăită alături de tricolori de la distanță, din fața micilor ecrane, la Budapesta, unde nu am putut face mai mult de 0-0 cu Belarus România întâlnește acum pe teren propriu reprezentativa Andorrei, una dintre cele mai slabe de pe continent, cu obligația de a bifa cele trei puncte și a rămâne astfel în cursa pentru o calificare care s-a complicat acum foarte mult.
La Budapesta, pe un stadion gol, ca urmare a deciziei UEFA ca la partidele socotite pe teren propriu naționala Belarusului să nu poată fi încurajată de suporteri și în acest mod implicit și orice echipă națională care îi este adversară are parte de aceeași restricție, naționala României nu a reușit mai mult de un 0-0 cu o echipă care a a dat totul pentru un rezultat pozitiv, deși nu are nici cea mai mică șansă de a se implica în lupta pentru calificare.
Belarus a oferit o lecție de determinare pentru culorile țării pe jucătorii o reprezintă, încurcând astfel serios calculele tricolorilor în lupta pentru calificare la turneul final de vara viitoare din Germania. O victorie a noastră, care era așteptată de toată lumea, ar fi adus Românnia, temporar pe primul loc și cele șase puncte luate acum din dubla cu Belarus și Andorra ar fi creat o distanță față de principalul rival care rămâne Israel. Acest egal este absolut perfect pentru Israel, nevoită să își amâne cele două partide de acum, cu Elveția acasă și în Kosovo din cauza conflictului militar de proporții cu gruparea paramilitară palestiniană Hamaz.
Majoritatea jucătorilor echipei noastre naționale au fost foarte afectați pentru faptul că nu au reușit să ia cele trei puncte vitale cu Belarus. Nicolae Stanciu își asumă o mare parte de responsabilitate afirmând că dacă ar fi marcat în primele minute din prima repriză, când șutul său a fost respins de portarul bielorus. Și Andrei Burcă sau Vladimir Screciu consideră că nu trebuie căutate nici un fel de scuze pentru acest rezultat și că principalii responsabili de acest semieșec sunt doar ei, cei care au fost pe teren.
În schimb, directorul FRF, Mihai Stoichiță pare-se că a văzut un alt meci, el lăudând aproape hilar prestația echipei naționale, care, în opinia sa doar nu a avut noroc să înscrie, pentru că a dominat copios, a arătat mult spirit de sacrificiu și merita victoria. „Ce, e un rezultat care ne scoate din cursa pentru calificare? Mie mi se pare că ai noștri au făcut un meci bun, au dominat de la cap la coadă partida.Am pierdut două puncte? Cum vreți voi să spuneți… dar eu zic că am câștigat un punct. Au început criticile? Așa e la noi! Așteptăm meciul de duminică (n.r – cu Andorra) și vorbim atunci. Mai avem de jucat un meci și n-aș vrea să distrugem psihologic jucătorii. E foarte important să câștigăm acel meci, apoi vom vedea ce va fi”.
Selecționerul Edi Iordănescu este și el, evident, nemulțumit după remiza albă cu Belarus, apreciind că s-a jucat într-o singură direcție cu rare excepții și meritam să câștigăm, dar acolo, la finalizare, nu am găsit cele mai bune rezolvări. Însă nu e timp de lamentări, vine imediat meciul cu Andorra și trebuie câștigat obligatoriu. El se gândește la câteva schimbări în formula de start, plecând și de la ideea că adversarul, din punct de vedere ofensiv în mod normal poate puține foarte probleme sau chiar deloc.
Dacă pe spate postul de portar și cei patru fundași nu prea pare posibil a fi schimbați, noua structură ar începe din zona mijlocașilor, unde este foarte probabil să apară de la început Darius Olaru, Olimpiu Moruțan, Florinel Coman iar pe listă are toate șansele să se afle, măcar pe bancă la început, atacantul lui CFR Cluj, Daniel Bîrligea.
Dacă am fi învins Belarus am fi acumulat acum 15 puncte și am fi putut merge să jucăm partida cu Israel programată la ei acasă sau, cel mai probabil, din cauza războiului, pe teren neutru cu scopul de a obține punctul crucial pentru calificare. Așa avem 13 puncte, doar două peste Israel, care are două restanțe. Una, cea din Kosovo mai mult ca sigur că va avea loc după încheierea calificărilor și, în acest caz, nu ne mai putem mulțumi doar cu egal, dacă, bineînțeles și noi și ei am pierde cu Elveția, pentru că avansul de două puncte ar putea fi anulat de Israel în restanța din Kosovo.
Este clar că mai întâi trebuie să dăm la o parte buturuga micâ din Andorra, după care în noiembrie să încercăm să profităm de faptul că Israel va juca mai întâi tot așa zis acasă cu Elveția și la interval de trei zile apoi cu România ar putea fi un avantaj pentru noi din punctul de vedere al oboselii adversarului, care la alte trei zile de la meciul nostru va întâlni afară Andorra. Dar până atunci trebuie sâ ne asigurăm întâi de cele trei puncte acasă cu Andorra, pentru acolo am ajuns, să tremurăm cu oricine, la orice meci.