Sport

România, „bestia nera” la tragerea la sorți pentru Euro 2024. Ce națională se teme de „tricolori”

România s-a calificat de pe prima poziție la Euro 2024. Performanța "tricolorilor" nu a rămas neobservată. Serbia speră să nu pice în grupă cu elevii lui Iordănescu.
30.11.2023 | 16:00
Romania bestia nera la tragerea la sorti pentru Euro 2024 Ce nationala se teme de tricolori
Serbia spera sa nu joace contra Romaniei la Euro 2024. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Aflată în urna a doua valorică, România se gândește la calificarea în fazele eliminatorii. Printre posibilele adversare ale “tricolorilor” este și Serbia. Președintele Federației Sârbe speră, însă, să aibe parte de o tragerele la sorți mai ușoară la Euro 2024.

Serbia se sperie de România

Trebuie să fim moderați înainte de tragerea la sorți pentru Campionatul European. Nu trebuie să ne gândim că vom câștiga toate meciurile acum. Tragerea e în această săptămână la Hamburg, iar acum mă veți întreba pe cine aș vrea în grupă.

ADVERTISEMENT

Toți putem să ne dorim diverse echipe, însă dorințele sunt o chestiune, iar realitatea este alta. Indiferent de tragere vom avea parte de adversari dificili. Acum nu pot spune nu numai Germaniei, Spaniei sau Franței.

Sunt echipe dificile, dar și România este o echipă dificilă. Sau Doamne ferește să fie Albania. Toate aceste echipe ne pot pune anumite probleme. Noi trebuie să apreciem succesul jucătorilor noștri, însă nu să îl supraevaluăm. Trebuie să fim realiști pentru a putea face un pas înainte”, a declarat Dragan Dzajic.

ADVERTISEMENT

Serbia s-a calificat la Euro de pe locul 2

Fostul atacant de legendă al echipei Steaua Roșie Belgrad și star al echipei naționale a Iugoslaviei în anii ’60 și ’70, Dragan Dzajic, a adus o nouă direcție și pasiune în lumea fotbalului sârb prin alegerea sa în funcția de președinte al Federației Sârbe de Fotbal.

Džajic, care a rămas în istorie ca cel mai bun marcator la EURO 1968, competiție la care a impresionat cu două goluri în ciuda înfrângerii Iugoslaviei în fața Italiei în finala rejucată de la Roma, a început o nouă etapă în cariera sa dedicată fotbalului.

ADVERTISEMENT

După o carieră impresionantă de jucător și diverse roluri în conducerea sportivă, Dzajic a preluat mandatul de președinte al Federației Sârbe de Fotbal în martie 2023. Mandatul său, care se întinde până pe 30 mai 2027, promite o perioadă de inovație, dezvoltare și consolidare a fotbalului sârbesc.

Cu experiența sa vastă și pasiunea sa pentru sport, Dragan Dzajic este văzut ca un lider care va aduce schimbări pozitive și va contribui la creșterea performanțelor fotbalistice în Serbia. Suporterii așteaptă cu entuziasm această nouă eră sub conducerea unei legende vii a fotbalului sârb.

ADVERTISEMENT

România se poate lăuda, de asemenea, cu un președinte de federație de succes. Răzvan Burleanu a calificat România la Euro 2024 grație unui management profesionist și prin numirea oamenilor potriviți. Burleanu a mers pe mâna lui Stoichiță și Iordănescu, iar aceștia au dus România la turneul final.

ADVERTISEMENT