Sport

România – Chile 44-19, la CM de handbal feminin. Antrenament cu public pentru „tricolore” la debut

România a câștigat fără probleme împotriva Chile la meciul de debut la Campionatul Mondial de handbal feminin. „Tricolorele” au făcut spectacol, mai ales în prima repriză.
01.12.2023 | 20:20
Romania  Chile 4419 la CM de handbal feminin Antrenament cu public pentru tricolore la debut
România a debutat cu dreptul la Campionatul Mondial de handbal feminin 2023. Foto: FANATIK.
ADVERTISEMENT
01-12-2023
16:59

România - Chile 44-19

Vezi toate fazele video importante aici. 

FINAL DE MECI: 44-19. România a debutat cu dreptul la CM de handbal feminin 2023. După o primă repriză perfectă, „tricolorele” s-au relaxat și le-au permis adversarelor să înscrie în mai multe rânduri. Eliza Buceschi a fost aleasă jucătoarea meciului. 

Clasament

Min. 58: 42-17. Cortez apără excuția din extremă a Alexandrei Badea. 

Min. 53: 41-16. Florentin Pera cere timp de odihnă. După time-out, Nicoleta Dincă înscrie din extrema stângă. 

Min. 51: 39-16. „Tricolorele” au turat din nou motoarele și au mărit diferența de pe tabelă. Badea, Buceschi și Ostase au înscris pe rând în poarta lui Chile. 

Min. 48: 36-15. Alexandra Badea înscrie pe contraatac. 

Min. 44: 33-14. Repriză modestă pentru „tricolore”. Chile înscrie din nou din extremă. 

Min. 39: 31-11. Eliza Buceschi înscrie două goluri la rând și reface diferența de 20 de goluri, cea mai mare din meci. 

Min. 36: 29-11. Chile face o repriză secundă mai bună. Bazaliu este eliminată două minute, iar Lovera înscrie de la 7 metri. 

Min. 33: 28-8. „Tricolorele” combină excelent. Mingea ajunge la Lorena Ostase care înscrie de pe semicerc. 

Min. 31: 26-6. Andreea Popa pătrunde în forță și marchează primul gol al reprizei secunde. 

PAUZĂ: 25-6. Alexandra Badea stabilește scorul pauzei. 

Min. 28: 24-6. Claudia Pașcan se înalță și trimite spectaculos la vinclu. 

Min. 25: 21-5. Claudia Pașcan obține lovitură de la 7 metri. Eliza Buceschi transformă fără probleme. 

Min. 22: 19-4. Alicia Gogîrlă înscrie primul gol la Campionatul Mondial 2023. 

Min. 19: 16-4. Nicoleta Balog, pivotul de la Dunărea Brăila, înscrie primul gol al său în poarta lui Chile. Aceeași Balog marchează pentru a doua oară consecutiv. 

Min. 16: 15-3. Cristina Laslo punctează pe contraatac. Coordonatorul de joc al României trimite în bară după care mingea intră în poartă. 

Min. 12: 12-2. Crina Pintea înscrie un nou gol, iar România se distanțează la 10 goluri pe tabelă. Daciana Hosu apără o execuție a adversarelor de la 7 metri. 

Min. 11: 11-2. Eliza Buceschi fructifică de la 7 metri. 

Min. 9: 9-2. Daria Bucur și Sonia Seraficeanu au marcat pe rând, iar Chile cere primul time-out al partidei. 

Min. 4: 4-1. Crina Pintea punctează de pe pivot. Seraficeanu a înscris și ea din extrema dreaptă. 

Min. 2: 2-0. Alexandra Dindiligan înscrie primul gol al României la turneul final. Extrema de la CSM București înscrie al doilea gol în meci. 

Min. 1: 0-0. Partida a început. 

România întâlnește naționala statului Chile în primul meci de la Campionatul Mondial de handbal feminin 2023. Cristina Neagu, accidentată, va urmări meciul din tribune. Partida se desfășoară în Jyske Bank Boxen din Herning. 

01-12-2023
16:25

„Tricolorele” au ieșit la încălzire înainte de meciul cu Chile

Naționala de handbal feminin a României se pregătește pentru debutul la Campionatul Mondial 2023. În primul meci, „tricolorele” lui Florentin Pera dau piept cu naționala statului Chile, vineri, 1 decembrie, ora 19:00.

Reporterul FANATIK trimis la Herning a surprins ieșirea la încălzire a „tricolorelor”. Handbalistele României au pătruns în arenă cu zâmbetul pe buze și extrem de optimiste. Înainte să înceapă exercițiile, fetele au salutat publicul din Jyske Bank Boxen. 

Ieșirea naționalei de handbal feminin a României la încăzire înaintea meciului cu Chile

Meciul România – Chile are loc vineri, 1 decembrie, cu începere de la ora 19:00, în cadrul primei runde a grupei E la turneul final al CM de handbal feminin 2023, competiție organizată în premieră în trei țări. Danemarca, Norvegia și Suedia iar pentru a doua oară, după 2021, sunt prezente 32 de echipe naționale din lume.

Unde se joacă meciul România – Chile la turneul final al CM de handbal feminin 2023

Confruntarea România – Chile se desfășoară vineri, 1 decembrie, chiar de Ziua Națională a României, în una dintre cele mai mari săli de la acest turneu final, Jyske Bank Boxen din localitatea daneză Herning, cu o capacitate de 12.500 de locuri. Este cea mai importantă locație de la acest turneu final, deoarece aici vor avea loc două sferturi de finală, semifinalele și toate finalele de la cea mare până la cea pentru locurile 7-8.

ADVERTISEMENT

Evident, vorbim despre o partidă dezechilibrată valoric. în care tricolorele lui Floretin Pera trebuie doar să se pregătească pentru următoarele meciuri, cele cu adevărat grele, cu Serbia și Danemarca, pentru că rezultatele lor vor conta enorm pe mai departe în a doua fază a grupelor, când primele trei echipe din grupa E se vor uni cu primele trei din grupa F, intrând cu cele două rezultazte din propria grupă.

Cine transmite la TV partida România – Chile

Partida România – Chile se joacă vineri, 1 decembrie, de la ora 19:00, în  sala Jyske Bank Boxen din localitatea daneză Herning, în prima etapă din cadrul grupei E a turneul final al CM de handbal feminin 2023 și va fi televizată pe programele Digi Sport 2 și Prima Sport 1. O mai putețo viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Florentin Pera este destul de optimist privind șansele ca Romînia să aibă o evoluție decentă la acest turneu final, deși este o perioadă în care România trebuie să învețe să joace fără cea care a fost cea mai bună handbalistă a noastră all-time, Cristina Neagu. Trebuie găsite soluții, atât cât se poate, pentru câ o nouă Cristina Neagu nu poate apărea curând, așa cum în fotbal nici un alt Gică Hagi nu a mai apărut.

Ce jucătoare lipsesc din întâlnirea România – Chile

Evident, imensa problemă a naționalei noastre la acest turneu final de CM este pierderea a ceea ce putem numi într-un oarecare fel Hagi sau Messi la nivel mondial pentru handbalul românesc, Cristina Neagu, care se apropie și ea ca ani pas cu pas de momentul încheierii carierei.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu s-a accidentat în meciul din Liga Campionilor de la București cu DVSC Schaeffler și previziunile medicilor sunt mai degrabă sumbre. Sigur ea nu va putea fi pe teren la nici un joc din grupe iar șansele de a prinde a doua fază a grupelor sunt foarte mici, undeva sub 20 la sută. și Neagu știe acest lucru, recunoscut cu sinceritate într-un interviu acordat mass-mediei daneze.

Cote la pariuri la jocul România – Chile

România – Chile este un joc atât de dezechilibrat valoric încât pentru casele de pariuri nu există pronostic 1. Egalul are o cotă de planeta Marte, la fel și victoria sud-americancelor, adică 25.00. Pentru un număr de goluri de peste 53,5 cota este de 1,65, la fel și la handicap de 18,5 goluri pentru România.

ADVERTISEMENT

Nu este pentru prima dată când cele două echipe se află față în față, evident la o competiție mondială. S-a mai întâmplat în anul 2009 iar victoria tricolorelor a fost una concludentă. cum, de altfel se așteaptă și acum. Atunci România a marcat nu mai puțin de 51 de goluri, primind 17. Acum parcă acest număr pare prea mare, dată fiind absența lui Neagu, dar oricum se așteaptă un succes lejer, la o diferență semnificativă.

ADVERTISEMENT