Life

România, decizie oficială neașteptată în legătură cu Eurovision 2023. Fanii vor fi revoltați

România a luat o decizie oficială care poate fi una neașteptată și neplăcută de public în ceea ce privește concursul celebrul Eurovision, după scandalul din acest an.
27.08.2022 | 00:25
Romania decizie oficiala neasteptata in legatura cu Eurovision 2023 Fanii vor fi revoltati
România, decizie oficială neașteptată în legătură cu Eurovision 2023. Foto: Colaj Fanatik / Facebook Eurovision Song Contest
ADVERTISEMENT

Consiliul de administrație al televiziunii publice din România a decis să participe din nou la Eurovision, în următoarea ediție a concursului.

Ce a decis România în legătură cu Eurovision 2023

Într-un comunicat de vineri seară, televiziunea română a anunțat că participarea României la Eurovision 2023 a fost votată în unanimitate.

ADVERTISEMENT

Astfel, România va participa la cea de-a 67-a ediție a faimosului concurs Eurovision, care va avea loc în luna mai a anului 2023, în Marea Britanie.

Televiziunile trebuie să anunțe până pe data de 15 septembrie dacă vor participa sau nu, dar este posibilă și retragerea, chiar dacă s-a anunțat inițial participarea.

ADVERTISEMENT

Retragerea din concurs poate fi făcută fără consecințe financiare până aproape de jumătatea lunii octombrie, pe data de 11.

Lista finală cu țările participante la Eurovision 2022 va fi anunțată la finalul anului.

Decizia a fost considerată una surprinzătoare, având în vedere scandalul imens de la concursul precedent. De altfel, fanii și-au lăsat impresiile pe rețelele de socializare, acolo unde au dat de înțeles că nu sunt deloc mulțumiți de această decizie.

ADVERTISEMENT

Mai mult, oamenii au acuzat că banii sunt dați degeaba. Pentru Eurovision există o taxă de participare pe care o achită fiecare stat în parte, de ordinul sutelor de mii de euro (ar fi vorba despre peste 180.000 de euro).

„Bani aruncați degeaba! Nu vă lecuiți”, „Mai toacă niște bani, că în rest, nimic!”, „Ne facem de rușine iar” au fost câteva dintre nemulțumirile oamenilor exprimate pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Scandalul de la ediția din acest an a Eurovision

A fost un întreg scandal la concursul Eurovision din 2022. Țara noastră a fost printre alte câteva state cărora le-au fost anulate voturile.

Mai întâi, organizatorul Eurovision, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU), a acuzat votul român de fraudă, dar televiziunea publică din țara noastră a făcut la rândul ei acuze și a specificat că voturile au fost date diferit față de cum au fost ele transmise.

Mai mult, reprezentanții TVR spuneau că regulile au fost schimbate în timpul jocului. Cele 12 puncte acordate de România către Moldova au fost puse, în schimb, în favoarea Ucrainei, țară care a și câștigat concursul.

“Nici juraţii, nici reprezentanţii TVR, nu au fost anunţaţi, după a doua semifinală, de existenţa unor suspiciuni la adresa votului României.

Aşadar, regulile au fost schimbate în timpul jocului, fără ca participanţii să fie anunţaţi în prealabil, aceştia aflând în timpul transmisiunii că unele voturi ale juriilor naţionale au fost modificate de organizator”, transmitea atunci TVR.

Tot în cadrul discuției de azi, președinte-director general al TVR, Dan Turturică, a solicitat un mandat pentru contactarea unor firme de avocatură elvețiene care să evalueze șansele Societății Române de Televiziune într-un eventual litigiu cu EBU.

ADVERTISEMENT