Sport

România, de doi bani speranţă înaintea returului cu Macedonia de Nord! Finalul dezastruos de la Skopje ne poate costa calificarea

România şi-a dinamitat şansele de calificare la CM de handbal după înfrângerea la 8 goluri diferenţă în Macedonia de Nord. "Tricolorii" au nevoie de o minune în retur pentru a merge în faza următoare
18.03.2022 | 22:20
Romania de doi bani speranta inaintea returului cu Macedonia de Nord Finalul dezastruos de la Skopje ne poate costa calificarea
Naţionala României de handbal masculin. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a avut un traseul abordabil în drumul spre primul turneu final de handbal masculin după o pauză de 11 ani. “Tricolorii” joacă împotriva Macedoniei de Nord şi dacă va mai fi cazul, împotriva Cehiei, pentru un loc la CM 2023.

România, de doi bani speranţă înaintea returului cu Macedonia de Nord!

Însă, meciul de la Skopje s-a transformat în final într-un coşmar, naţionala României spulberându-şi şansele de calificare după o înfrângere la 8 goluri, scor 22-30. Returul va avea loc sâmbătă, de la ora 18:00, în Sala Dinamo.

ADVERTISEMENT

“Tricolorii” au nevoie de o minune pentru a merge mai departe. Meciul din Macedonia de Nord s-a jucat cu tribunele pline, iar FRH nu s-a sfiit să caracterizeze publicul, drept: “complet lipsit de fair-play”.

VEZI VIDEO REZUMAT: 

Probleme de arbitraj la Skopje! Racoţea, eliminat în prima repriză

Au fost şi probleme de arbitraj, cu multe decizii discutabile judecate în favoarea gazdelor. Însă asta nu scuză înfrângerea dură a României în faţa unei echipe în care a strălucit din nou Kiril Lazarov, antrenor-jucător al Macedoniei de Nord, la vârsta de 41 de ani.

ADVERTISEMENT

Dan Racoţea a fost cel mai bun jucător al României în prima parte, însă a văzut cartonaşul roşu înainte de pauză, când mingea aruncată de la 9 metri l-a lovit direct în faţă pe Teleski. Însă la acea fază ar fi trebuit acordată aruncare de la 7 metri după o apărare în semicerc.

La final, cei mai buni marcatori ai României au fost Gabriel Cumpănici şi Nicu Negru, cu câte cinci goluri. Xavi Pascual are mult de lucru în naţionala României, care deocamdată arată multe carenţe.

ADVERTISEMENT

Finalul meciului, catastrofal pentru “tricolori”

“Tricolorii” au avut şansa unui rezultat pozitiv, însă cel mai mult a dezamăgit finalul. În minutul 45, România a avut atacul pentru a egala situaţia la 20-20. Un scor apropiat, chiar şi o înfrângere la două-trei goluri ar fi putut fi întoarsă în retur.

Dar, România a ratat atac după atac, fiind pedepsită de adversari. Macedonia de Nord a sesizat slăbiciunea şi ne-a năucit în ultimul sfert de oră când diferenţa s-a mărit considerabil. Iar când portarul Ionuţ Iancu este cel mai bun om al echipei într-o înfrângere la opt goluri, nu mai este nimic de zis.

ADVERTISEMENT

România are nevoie de o minune pentru calificare

După 22-30 în tur, misiunea României este foarte complicată în returul din Sala Dinamo. Indiferent de rezultat, Xavi Pascual are multă muncă de făcut astfel încât România să revină printre echipele de referinţă din handbalul masculin.

“Am în minte ceea ce vreau să fac cu echipa națională. Președintele m-a întrebat dacă aș vrea să vin, mi-au arătat ce planuri există. Nu este pentru acum. Dacă noi credem că un antrenor preia echipa și mâine schimbă totul, este imposibil. Avem nevoie de timp, pentru prima echipă și pentru jucătorii tineri, pe care să îi dezvoltăm. Important este să ai un plan și să te ții de el”, Xavi Pascual într-un interviu FANATIK

  • 8 goluri are România de recuperat în faţa Macedoniei de Nord
  • 2011 este anul în care România a jucat ultima dată la un turneu final
ADVERTISEMENT