News

România, în planurile unei multinaționale gigant. O companie românească de top a fost deja achiziționată

Vești excelente pentru piața muncii din România. Țara noastră este în planurile unei multinaționale gigant. Deja, o companie românească de top a fost achiziționată.
28.02.2023 | 20:41
Romania in planurile unei multinationale gigant O companie romaneasca de top a fost deja achizitionata
GlobalLogic, planuri de afaceri în România. O companie românească de top a fost deja achiziționată. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Compania GlobalLogic are planuri importante de afaceri în țara noastră. După ce în 2022 a anunțat că a preluat firma românească Fortech, gigantul din sectorul software spune că va continua expansiunea în România. GlobalLogic are peste 25.000 de angajați în lume, dintre care 12.000 în Europa.

GlobalLogic, planuri de afaceri în România. O companie românească de top a fost deja achiziționată

GlobalLogic Inc este parte a grupului Hitachi și lider în inginerie digitală. Compania estimează o creștere de până la 25% a echipei locale, principala sursă de creștere fiind atragerea de clienți din domeniile sănătății, auto, industrial și telecomunicații.

ADVERTISEMENT

Încă din urmă cu câțiva ani, GlobalLogic și-a exprimat dorința de a intra pe piața din Romania. Compania era atrasă de forța de muncă locală din domeniul IT: ingineri/programatori, testeri, arhitecți, designeri UX/UI, care stăpânesc limbajul specific și dețin experiență în domeniu.

”Am fost interesați de România de ceva vreme, fiind impresionați de experiența celor aproximativ 200.000 specialiști IT la nivel local. Cu o puternică expertiză în inginerie, vedem un potențial uriaș în a duce GlobalLogic în topul jucătorilor IT, nu numai la nivel local, cât și în întreaga regiune.

ADVERTISEMENT

Suntem foarte entuziasmați de oportunitățile ce vor urma și dorim să le valorificăm atât pentru dezvoltarea business-ului, cât și pentru a genera un impact pozitiv în comunitățile din care devenim parte”, afirmă Igor Byeda, Group Vice President și Head of GlobalLogic Europe.

Planul celor de la GlobalLogic prin achiziția Fortech

Prin achiziția Fortech, GlobalLogic își dezvoltă un plan strategic desfășurat pe mai mulți ani care are ca scop extinderea amprentei la nivel european și asigurarea unor servicii cu valoare adăugată clienților din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

În țara noastră, Fortech a evoluat organic timp de două decenii, ajungând astăzi la peste 1.150 de ingineri în 4 centre de distribuție din România și consolidându-și relația la nivelul comunităților de specialiști din domeniul IT din toată țara. Printr-o abordare orientată spre client, importanța companiei în rândul furnizorilor de servicii tehnologice din Europa Centrală și de Est a crescut continuu, devenind o alegere de încredere pentru IMM-uri și companii internaționale de top.

Sub conducerea CEO-ului și co-fondatorului Călin Văduva, Fortech a ajuns în timp una dintre cele mai mari și căutate companii din domeniul tehnologiei din România, la momentul preluării de către GlobalLogic.

ADVERTISEMENT

”În decursul ultimilor ani, Fortech a cunoscut o creștere constantă, ceea ce ne-a transformat într-una dintre cele mai mari companii cu acționariat românesc. Cu toate că ne mândrim cu această realizare, am conștientizat că extinderea peste granițele noastre este esențială pentru un succes sustenabil. După o analiză atentă, am găsit în GlobalLogic partenerul ideal pentru dezvoltarea noastră globală.

Împărtășim cu ei nu doar o viziune comună pentru dezvoltarea în piața din România, ci și cultura și valorile de bază. Alăturându-ne GlobalLogic, și conglomeratului Hitachi, avem noi oportunități pentru creștere a echipei și posibilitatea de a ne extinde capabilitățile din zona serviciilor pentru clienții noștri”, a spus Călin Văduva, CEO și Co-fondator Fortech.

Ce va însemna colaborarea Fortech – GlobalLogic

După această tranzacție, prin care GlobalLogic a achiziționat Fortech, se urmărește alăturarea talentelor și creșterea business-ului. În perspectivă, planul este să fie angajați oameni din întregul domeniu de IT, inclusiv programatori, specialiști în testare manuală și automată, analiști, specialiști în analiza datelor, manageri de proiecte, arhitecți UI/UX, din toate orașele mari din România. Vorbim de București, Cluj-Napoca, Oradea, Iași, Brașov, cu potențial de extindere și în alte zone, precum Timișoara.

”GlobalLogic întâmpină echipa actuală Fortech și este pregătită să lucreze împreună pentru a valorifica multitudinea de oportunități ce derivă de la nivelul grupului Hitachi din care face parte.

În România, compania va dezvolta o diversitate de proiecte cu ingineri din toate țările în care GlobalLogic operează, asigurând astfel o sinergie la nivelul portofoliului de clienți GlobalLogic și Fortech, proces ce va fi benefic pentru ambele părți. Atenția este concentrată asupra industriilor care fac parte din aria de expertiză a GlobalLogic: sănătate, auto, producții industriale și telecomunicații.

Misiunea GlobalLogic și Fortech, ca entitate comună, este de a contribui la o lume mai bună. În viitor, intrarea GlobalLogic în România, cât și achiziția Fortech, le oferă programatorilor locali șansa de a dezvolta produse care aduc o contribuție pozitivă în viețile oamenilor și posibilitatea de a evolua profesional”, se arată într-un comunicat GlobalLogic.

ADVERTISEMENT