Sport

România, în grupa morţii! Cu Danemarca şi Serbia la CM de handbal feminin

Echipa de handbal feminin a României va juca la Herning în grupa E de la Mondiale. "Tricolorele" sunt în grupă cu Danemarca, Serbia şi Chile.
06.07.2023 | 16:36
Romania in grupa mortii Cu Danemarca si Serbia la CM de handbal feminin
România își va afla joi adversarele de la Campionatul Mondial de handbal feminin 2023. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
06-07-2023
14:26

Programul României la CM de handbal feminin!

România va juca în grupa E la Herning, la Campionatul Mondial de handbal feminin. “Tricolorele” vor întâlni Chile, Serbia şi Danemarca, în această ordine. Primele trei clasate se califică în grupele principale, acolo unde se şterg punctele făcute împotriva ultimei clasate. 

Programul României la CM de handbal feminin 2023: 

  • România – Chile (1 decembrie)
  • România – Serbia (3 decembrie)
  • Danemarca – România (5 decembrie)
06-07-2023
13:35

România îşi află adversarele de la Campionatul Mondial de handbal feminin 2023!

Tabloul de la CM de handbal feminin 2023: 

Grupa A: 
Suedia
Croaţia
China
Senegal

Grupa B:
Muntenegru
Ungaria
Camerun
Paraguay

Grupa C:
Norvegia
Coreea de Sud
Groelanda
Austria

Grupa D:
Franţa
Slovenia
Angola
Islanda

Grupa E:
Danemarca
România
Serbia
Chile

Grupa F:
Germania
Polonia
Japonia
Iran

Grupa G:
Brazilia
Spania
Ucraina
Kazahstan

Grupa H:
Olanda
Cehia
Argentina
Congo


A început ceremonia tragerii la sorţi pentru CM de handbal feminin 2023. România îşi află adversarele din grupe. Vezi ceremonia LIVE VIDEO: 

România va fi prezentă la cea de-a 26-a ediție a Campionatului Mondial de handbal feminin. Turneul va avea loc în perioada 29 noiembrie – 17 decembrie, în Suedia, Danermarca și Norvegia. „Tricolorele” se află în urna a doua a tragerii la sorți care va vea loc joi, 6 iulie, la Göteborg.

România își află joi adversarele de la CM de handbal feminin 2023. „Tricolorele” se află în urna a doua

Campionatul Mondial din 2023 vine cu o premieră, deoarece este pentru prima oară în istorie când turneul final este organizat de trei țări. Nu mai puțin de 6 orașe vor găzdui meciuri de la turneul final: Stavanger și Trondheim (Norvegia), Göteborg și Helsingborg (Suedia) și Herning și Frederikshavn (Danemarca).

ADVERTISEMENT

România se află în urna a doua a tragerii la sorți. Astfel, naționala lui Florentin Pera va evita nume importante, precum Spania, Ungaria, Slovenia sau Croația. Totodată, „tricolorele” vor avea parte de un adversar dificil, indiferent de numele echipei extrase din prima urnă.

Cele 32 de echipe participante la Campionatul Mondial din 2023 vor fi repartizate în opt grupe a câte patru. Primele trei echipe din fiecare grupă se vor califica în grupele principale ale turneului final.

ADVERTISEMENT

IHF

Ulterior, echipele clasate pe primele două locuri din grupele principale vor accede în faza sferturilor de finală. Austria și Islanda s-au calificat la Campionatul Mondial după ce au beneficiat de wild-card.

România poate obține biletul pentru turneele preolimpice

Totodată, Campionatul Mondial din 2023 va fi ultimul turneu final din carieră pentru Cristina Neagu. La finalul anului trecut, handbalista de la CSM București a participat la ultimul Campionat European din carieră.

ADVERTISEMENT

Naționala lui Florentin Pera ar putea accede la jocurile preolimpice în vederea calificării la JO Paris 2024. „Tricolorele” au nevoie să facă cel puțin sferturi la turneul final din Suedia, Norvegia și Danermarca.

România are amintiri plăcute de la Herning, Danemarca. În urmă cu 13 ani, „tricolorele” au câștigat medalia de bronz la Campionatul European după ce s-au impus în finala mică împotriva țării gazdă. Tot la Herning, echipa de handbal a României a câștigat medalia de bronz în 2015 după victoria cu Polonia din finala mică.

ADVERTISEMENT

Cum vor fi repartizate meciurile de la Campionatul Mondial de handbal feminin 2023

Grupele principale A și B vor disputa meciurile la Goteborg în Suedia, în timp ce grupele principale C și D vor evolua la Trondheim, Norvegia. În Danemarca, la Herning se vor lupta pentru calificarea în sferturi echipele din grupele principale E și F.

Tot în Danemarca, la Frederikshavn vor evolua echipele din grupele principale G și H. Două sferturi de finală se vor juca la Trondheim (Norvegia), iar alte două la Herning (Danemarca). Tot în Danemarca vor fi găzduite ultimele meciuri de la turneul final.

ADVERTISEMENT