Sport

România – Japonia, test serios la Mondialul de handbal! La ce mai pot spera “tricolorele” de la turneul final

România a ratat, în proporţie de 99%, sferturile de finală de la Campionatul Mondial, dar vrea să iasă cu fruntea sus de la turneul final. Iar pentru asta ţinteşte două victorii: cu Japonia şi Polonia.
08.12.2023 | 22:37
Romania  Japonia test serios la Mondialul de handbal La ce mai pot spera tricolorele de la turneul final
România - Japonia, test serios la Mondialul de handbal! La ce mai pot spera "tricolorele" de la turneul final
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, de la ora 16:30, România va juca la Campionatul Mondial de handbal feminin cu Japonia. Speranţele la calificarea în sferturi s-au spulberat odată cu înfrângerea în faţa Germaniei, scor 22-24.

România – Japonia, test serios la Mondialul de handbal!

Victoria Japoniei în faţa Danemarcei ne păstrează cu şanse pur teoretice în joc, dar pentru asta trebuie să obţinem patru puncte cu niponele şi Polonia, în timp ce danezele să obţină doar un punct cu Polonia şi Germania. În condiţiile în care joacă pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

De altfel, evoluţia niponelor în faţa ţării gazdă este un puternic semnal de alarmă pentru naţionala noastră. Asiaticele au venit cu zero puncte după ce au pierdut greu meciurile cu Germania, în ultimele secunde, şi Polonia.

Niponele, încredere maximă după victoria cu Danemarca!

Moralul handbalistelor noastre este zdruncinat după două înfrângeri consecutive, cu Danemarca şi Germania. De cealaltă parte, adversarele abordează meciul cu mare încredere, după ce au şocat gazdele cu o victorie la Herning.

ADVERTISEMENT

Stilurile de joc ale celor două formaţii sunt total diferite. Pentru a contracara Japonia, naţionala noastră are nevoie de o apărare dinamică. Dacă în faţa Germaniei defensiva a arătat bine, de această dată trebuie să existe o mobilitate mai mare pentru că japonezele pasează rapid mingea.

În plus, este remarcabil şi jocul fără minge al niponelor, care sunt într-o continuă mişcare pe faza de atac. Este o echipă cu jucătoare mici şi rapide, dar nu de fiecare dată înălţimea face diferenţa în handbal. Aici, aviz apărătoarelor noastre, care vor avea mult de furcă.

ADVERTISEMENT

Fără Cristina Neagu în confruntarea cu Japonia!

Nu ne vom putea baza în această confruntare pe Cristina Neagu. Interul stânga a forţat cu Germania, dar la ultimul antrenament a făcut pregătire separată şi, din informaţiile noastre, nu va fi în lot.

Realist vorbind, România a ratat calificarea la Jocurile Olimpice, iar singurul lucru pe care îl mai poate obţine la acest turneu final este o poziţie mai bună în clasament.

ADVERTISEMENT

Florentin Pera le-a transmis fetelor înaintea ultimului antrenament să lupte pentru fiecare minge, chiar dacă există sau nu şanse teoretice de a merge la turneul preolimpic. Astfel, “tricolorele” încearcă să obţină două victorii pentru blazon.

România are o revanşă de luat în faţa Japoniei. La Campionatul Mondial din 2019, niponele ne-au aplicat o corecţie severă şi s-au impus cu 37-20.

FANATIK este la Campionatul Mondial de handbal feminin. Zilnic, pe site-ul nostru puteţi citi cele mai noi informaţii, ştiri, reportaje şi interviuri de la Herning.

  • 2 puncte are România în grupa principală III
  • 17 goluri a fost diferenţa la care ne-a bătut Japonia la ultimul meci direct
ADVERTISEMENT