Sport

România – Liechtenstein, în preliminariile CM Qatar 2022. Vestiarul e pregătit. Echipele au ajuns la stadion. Video

FANATIK.RO vă prezintă informații despre al doilea meci al naționalei noastre în această serie de etape din cadrul preliminariilor CM 2022 grupa J, cel cu Liechtenstein, programat duminică, 5 august, de la ora 21:45, pe Arena Națională din București
05.09.2021 | 20:10
Romania  Liechtenstein in preliminariile CM Qatar 2022 Vestiarul e pregatit Echipele au ajuns la stadion Video
ADVERTISEMENT
05-09-2021
17:17

Echipele au ajuns la stadion. Vestiarul „tricolorilor” e pregătit

Cu aproximativ 90 de minute înainte de startul meciului, cele două echipe au ajuns la Arena Națională.

Vesstiarul „tricolorilor” era pregătit pentru partidă, echipamentele de joc așteptându-i pe jucători.

05-09-2021
09:51

Cordea a preluat tricoul cu numărul 7 de la Alibec

Jucătorii lui Mirel Rădoi și-au ales numerele de pe tricouri pentru partida cu Liechtenstein.

1. Florin Niță • 2. Andrei Rațiu • 3. Alin Toșca • 4. Cristian Manea • 5. Ionuț Nedelcearu • 6. Vlad Chiricheș • 7. Andrei Cordea • 8. Alexandru Cicâldău • 9. Jovan Markovic • 10. Ianis Hagi • 12. Andrei Vlad • 13. Deian Sorescu • 14. Dragoș Nedelcu • 15. Marius Marin • 16. Marian Aioani • 17. Adrian Rus • 18. Răzvan Marin • 19. Darius Olaru • 20. Dennis Man • 21. Virgil Ghiță • 22. Mario Camora • 23. Nicolae Stanciu

 

04-09-2021
21:01

9.500 de bilete vândute până sâmbătă seara la meciul România - Liechtenstein

„Tricolorii” vor avea parte de o susținere puternică din tribune la partida cu Liechtenstein de duminică seară, deoarece până sâmbătă se vânduseră aproximativ 9.500 de bilete. Deși adversarul întâlnit este unul relativ modest, interesul mare stârnit în rândul microbiștilor este explicat prin faptul că acesta este primul meci disputat pe teren propriu de România cu fani în tribune după o pauză de aproape doi ani.

Iar numărul spectatorilor poate fi și mai mare, pentru că biletele mai pot fi achiziționate și duminică, în ziua jocului, la casele de la Arena Națională, situate în Bulevardele Basarabia și Pierre de Coubertin, în intervalul 14:00 – 22:00.

Oficialii FRF estimează că în tribune vor fi, în cele din urmă, aproximativ 15.000 de spectatori.

04-09-2021
20:03

Și Denis Drăguș a părăsit cantonamentul naționalei din cauza unei accidentări

Denis Drăguș nu a fost inclus în lot pentru partida cu Islanda din cauza unei accidentări, dar s-a sperat că va fi recuperat pentru meciurile cu Liechtenstein și Macedonia. Din păcate, accidentarea a fost mai gravă decât s-a crezut, astfel că a devenit indisponbil și a părăsit cantonamentul de la Mogoșoaia.

„În această dimineață, Denis a efectuat investigații complexe, coordonate de staff-ul medical al naționalei. Concluziile acestora indică faptul că problema musculară a lui Drăguș îl face indisponibil pentru partidele de mâine, cu Liechtenstein, și miercuri, cu Macedonia de Nord. În aceste condiții, Denis a părăsit cantonamentul tricolorilor. Multă sănătate și recuperare rapidă!”, a anunțat FRF pe site-ul oficial.

04-09-2021
18:06

Dorin Rotariu a părăsit cantonamentul naționalei după ce a ieșit pozitiv la testul COVID

Dorin Rotariu a ieșit pozitiv la testul COVID efectuat sîmbătă și a părăsit cantonamentul echipei naționale.

„Deși cu rezultate negative la toate testările efectuate în cantonamentul naționalei cu ocazia acestei acțiuni a naționalei, jucătorul Dorin Rotariu a fost depistat pozitiv la testarea COVID PCR solicitată de UEFA pentru desfășurarea partidei de mâine, cu Liechtenstein.

Toți ceilalți jucătorii și membrii staff-ului au primit rezultate negative în urma testării efectuate în această dimineață.

Fără simptomatologie, Dorin Rotariu nu a participat la antrenamentul oficial din această seară și a părăsit cantonamentul echipei naționale”, a anunțat FRF pe site-ul oficial.

04-09-2021
14:19

România va juca ultimele meciuri de acasă din preliminariile CM 2022 pe noul stadion „Steaua”

Ultimele două partide ale României de pe teren propriu din preliminariile CM 2022, cele cu Armenia (11 octombrie) și Islanda (11 noiembrie), se vor disputa pe noul stadion „Steaua”. UEFA a aprobat cererea FRF, astfel că „tricolorii” vor avea ocazia să joace în premieră pe moderna arenă din Ghencea.

România respiră, România a revenit la viață în campania de calificare la turneul final al Mondialului șeicilor din Qatar după ce a luat două guri uriașe de aer proaspăt în apropierea Cercului Polar. Acest 2-0 în Islanda ne repune în drepturi alături de Germania, Armenia și Macedonia, ultimele două revelații ale grupei J.

Am reintrat în cursa calificării după victoria din Islanda

Succesul de la Reykjavik a venit probabil în cel mai pesimist moment din istoria echipei naționale din ultimii ani, pentru că eșecul din Armenia, chiar dacă a fost posibil și ca urmare a unor grave erori de arbitraj, ne turnase plumb în ghetele speranțelor după numai trei etape.

ADVERTISEMENT

Am reintrat așadar în cărți, dar nu vom realiza nimic dacă nu vom continua pe aceeași linie în următoarele două partide din această serie programată în septembrie. Urmează acasă Liechtenstein și, foarte important, epilogul acestor etape la Skopje, în Macedonia de Nord.

Liechtenstein trebuie tratată cu toată seriozitatea

Desigur, întotdeauna ce contează cel mai mult este primul eveniment care urmează. Și acesta va avea loc duminică, 5 septembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională din Capitală, partida cu cenușăreasa grupei, Liechtenstein.

ADVERTISEMENT

A lua la preț de matineu acest meci de către tricolori ar fi cea mai mare eroare pentru că sintagma nu mai există echipe mici este tot mai mult un adevăr. Liechtenstein este un stat liliputan, dar un adevărat paradis financiar care contează. Mai puțin în fotbal, unde doar echipa capitalei, Vaduz, contează pentru că joacă în ligile elvețiene, acum fiind în a cea de-a doua.

Germania s-a impus greu cu Liechtenstein

Evident, fotbalul dintr-o țară atât de mică nu poate fi unul la nivel ridicat, dovadă că Liechtenstein se numără printre ultimele echipe de continentul nostru însă progresele făcute inclusiv la echipa națională sunt evidente și nu mai e deloc floare la urechi să câștigi contra ei.

ADVERTISEMENT

Dovada cea mai bună este faptul că Germania, multiplă campioană mondială și europeană, a avut nevoie de 43 de minute pentru a deschide scorul și în final s-a impus cu un subțire 2-0 la Saint Gallen, în Elveția, unde s-a jucat meciul.

Apărarea a comis erori mari la Reykjavik

După meci, la Reykjavik, selecționerul Mirel Rădoitocmai acest lucru încerca să îl evidențieze, faptul că meciul cu Liechtenstein trebuie tratat cu toată seriozitatea, dacă vrem să evităm surprize neplăcute și să ne păstrăm șansele intacte.

ADVERTISEMENT

România a jucat destul de bine faza ofensivă în Islanda dar a avut noroc în apărare, după multă vreme neprimind gol. Defensiva noastră a gafat în mai multe rânduri, cu precădere căpitanul Chiricheș și Camora dar și Nedelcearu a avut bile negre. Doar debutantul Rațiu a jucat bine pe banda dreaptă, stând mai mult la locul lui și urcând foarte puțin în atac.

Mirel Rădoi a rămas fără atacanți

Cu Liechtenstein se presupune că ar trebui să avem cele mai puține probleme în apărare așa încât ceea ce îl preocupă cel mai mult acum este atacul, pentru că a rămas într-un singur jucător, debutantul Jovan Markovic!

Asta pentru că George Pușcaș e suspendat, Florin Tănase s-a rupt pentru minim două luni în CFR Cluj – FCSB, Denis Drăguș a acuzat dureri la un picior chiar înainte de meciul de la Reykjavik iar Denis Alibec a clacat în minutul 70 al acestui joc, FANATIK aflând în exclusivitate că fotbalistul lui CFR Cluj e suspect de ruptură musculară.

Markovic, singurul atacant valid, de văzut dacă va mai fi chemat cineva

În aceste condiții Mirel Rădoi trebuie să decidă urgent dacă va convoca imediat un alt jucător sau va rămâne cu Markovic și îi va folosi pe Man, Sorescu sau Ianis Hagi în atac. La acest moment tânărul Markovic, atacantul Craiovei, ar fi singura soluție pentru postul de vârf împins.

Alte schimbări în celalte compartimente, în sensul în care ar fi nevoie de întăriri, nu sunt necesare dar mai mult ca sigur la partida cu Liechtenstein va opera cel puțin două-trei schimbări față de Reykjavik, pentru că apoi urmează jocul de totul sau nimic în Macedonia de Nord.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 5,60 este cota pentru „peste 6,5 goluri” la meciul România – Liechtenstein. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT