News

România, lovită de fenomene extreme în aprilie. Prognoza anunțată de specialiștii AccuWeather

În luna aprilie, România va fi lovită de fenomene meteo extreme. Prognoza anunțată de specialiștii AccuWeather pentru țara noastră.
19.03.2024 | 20:15
Romania lovita de fenomene extreme in aprilie Prognoza anuntata de specialistii AccuWeather
Prognoza specialiștilor AccuWeather pentru luna aprilie: România, lovită de fenomene neobișnuite. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După o lună martie în care iarna a mai dat semne de revenire, din aprilie România va fi lovită de fenomene meteo extreme care sunt specifice mai degrabă sezonului cald. Prognoza îngrijorătoare anunțată de specialiștii AccuWeather.

Prognoza specialiștilor AccuWeather pentru luna aprilie: România, lovită de fenomene neobișnuite

A doua parte a lunii martie aduce ceea ce nu a adus toată luna februarie. În unele zone din țară s-au raportat valori specifice sezonului rece, iar la munte a nins abundent și s-a depus strat de zăpadă.

ADVERTISEMENT

Marți, 19 martie, meteorologii ANM au emis o avertizare meteo care vizează toată țara și care este valabilă până joi, 21 martie. În aceste două zile vor fi ploi și ninsori.

Dacă ne uităm pe termen mediu și lung, trebuie să spunem că vremea ne rezervă surprize uriașe. Din păcate, acestea nu sunt tocmai plăcute. Luna aprilie se anunță una care va semăna cu o perioadă a verii.

ADVERTISEMENT

Specialiștii AccuWeather, o companie media americană din sectorul privat care furnizează servicii comerciale de prognoză meteo în întreaga lume, au refăcut prognoza pentru țara noastră.

Potrivit meteorologilor de peste ocean, în luna aprilie vor avea loc și fenomene meteo extreme. Vorbim de ploi torențiale, descărcări electrice și furtuni violente. Sub aspect termic, vremea va fi plăcută, cu valori care vor fi cuprinse între 15 și 20 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT
Prognoza specialiștilor AccuWeather pentru luna aprilie
Prognoza specialiștilor AccuWeather pentru luna aprilie. Sursa foto: accuweather.com / hepta.ro / colaj Fanatik

ANM, prognoza pentru următoarele patru săptămâni

În cursul zilei de marți, 19 martie, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Urmează o lună caldă, cu ploi care vor apărea în mai multe regiuni.

Între 19 și 25 martie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Va ploua mult în regiunile estice, sudice și sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Apoi, între 25 martie și 1 aprilie, se va încălzi considerabil. ”Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, cu un ușor deficit la munte și în nord-estul țării”, conform ANM.

Aprilie debutează, de asemenea, cu vreme caldă. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Și după 8 aprilie va fi cald. Temperaturile se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul țării. Cantitățile de ploaie vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toată România.

ADVERTISEMENT