News

România, lovită în continuare de ninsori și ger. Prognoza ANM pentru următoarele zile

Prognoza ANM pentru următoarele zile anunță în continuare ninsori și ger în majoritatea regiunilor țării. Vom avea valori de -10 grade.
22.01.2024 | 06:54
Romania lovita in continuare de ninsori si ger Prognoza ANM pentru urmatoarele zile
Prognoza ANM: meteorologii anunță vreme extrem de rece în următoarele zile, cu ger și ninsori. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Din prognoza emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru următoarele zile aflăm că vremea severă de iarnă continuă în România. În mai multe zone vom avea ger și ninsori.

Prognoza ANM: meteorologii anunță vreme extrem de rece în următoarele zile, cu ger și ninsori

Zonele de sud, inclusiv Capitala, au fost lovite în acest weekend de cel mai sever episod de iarnă din 2024. A nins abundent, iar apoi s-a instalat gerul. Dacă stratul de zăpadă a trecut de 15 cm, valorile termice au ajuns la -10 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

În următoarele zile, ninsorile s-au oprit în această parte a țării, însă a continuat să fie foarte frig. Luni dimineața, în București și în împrejurimi mercurul din termometre a scăzut din nou sub pragul gerului.

De la ANM nu vin cele mai bune vești. Meteorologii spun că nu vom scăpa de frig. Deși vor fi temperaturi pozitive în unele zone ale țării, vor fi regiuni în care va fi ger și va ninge.

ADVERTISEMENT

”Tendința pentru următoarele zile nu este de încălzire, poate în jurul mediilor multi-anuale. Nopțile și diminețile vor rămâne în continuare reci, iar în partea de sud, centru, est, dar și în partea de nord a țării, local va continua să fie ger. Valorile de temperatură vor fi în continuare sub -10 grade în aceste regiuni.

Cu alte cuvinte, duminică noapte vom avea valori de temperatură cuprinse între -13 grade și -3 grade Celsius, cu valori mai mici în depresiunile Carpaților Orientali, până spre -16, -17 grade. Și pentru luni noapte, valori de temperatură sub ceea ce ar trebui să avem în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Vreme în continuare rece, atât pe parcursul dimineților, cât și noapte, iar ziua vreme normală din punct de vedere termic, cu maxime între 2-5 grade”, a anunțat meteorologul ANM, Raul Ilea, la Antena 3.

ANM anunță un nou val de ninsori și viscol, în special în nord și la munte

În această săptămână, un nou val de precipitații va lovi România. Se anunță ninsori și lapoviță în vest, nord-vest, centru și la munte, vânt puternic la munte cu rafale de peste 70 – 90 km/h, luni seara, marți.

ADVERTISEMENT

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -13 şi -3 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până spre -18 grade. Și în București va fi rece. Vor fi minime apropiate de pragul gerului. Nici maximele nu vor trece de 0, -1 grad în debutul săptămânii.

ADVERTISEMENT
Tags: