News

România, măturată de ape. O femeie din Argeș, în stop cardio-respirator după ce a fost luată de viitură

Momente dramatice în mai multe zone din România, acolo unde ploile abundente au produs inundații de proporții. O femeie a ajuns la spital, în stare gravă.
03.06.2023 | 20:26
Romania maturata de ape O femeie din Arges in stop cardiorespirator dupa ce a fost luata de viitura
Inundațiile au lovit România în ultimele ore / Sursă foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

E dezastru în țară, după ce ploile și vremea extremă au produs inundații majore, precum și pagube importante în gospodăriile oamenilor.

Femeie luată de viitură în Albești Ungureni

În județul Argeș, o femeie a ajuns la spital după ce a fost luată de viitură, fiind salvată cu greu de localnici. Evenimentul s-a produs în localitatea Albești Ungureni, iar femeia se afla în stop cardio-respirator în momentul în care a fost luată de un echipaj SMURD.

ADVERTISEMENT

„Femeia are activitate cardiacă și este transportată la spital de către un echipaj mixt SMURD – SAJ”, a transmis ISU Argeș.

Unde s-au manifestat cele mai puternice inundații

În Târgu Jiu, mai multe străzi au fost inundate, printre care și cea pe care locuiește directorul Apa Regio, anunța Antena 3. Este vorba despre cartierul Bicaz, unde pompierilor le-a fost destul de dificil să intervină din cauza debitului crescut al apei.

ADVERTISEMENT

La Drobeta Turnu Severin, vijelia a luat pe sus acoperișul unui bloc, iar acesta s-a prăbușit peste trei autoturisme, care au fost avariate serios. O altă mașină a ajuns sub un copac smuls de vânt, în apropiere de pădurea Crihala. Autoturismul se afla în mers, însă, din fericire, niciun pasager nu a fost rănit.

Și la Călimănești, județul Vâlcea, apa a acoperit șoseaua și a blocat traficul. Sâmbătă, autoturismele au circulat cu dificultate pe DN7, la km 195, iar autoritățile au luat decizia să devieze traficul pe DN7CC, pentru ca echipajele ISU să poată interveni cu motopompe.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu ploile în București

Fenomene extreme sunt așteptate, în continuare, și în Oltenia, unde a fost instituit un cod galben valabil până duminică dimineața. Aici sunt așteptate căderi de grindină și ploi torențiale.

Probleme au fost și pe Autostrada Soarelui A2, acolo unde apa s-a strâns pe carosabil, în unele zone, iar vizibilitatea a devenit redusă. Porțiunea cea mai afectată a fost între km 160 și km 195.

ADVERTISEMENT

Momentan, capitala va fi ocolită de fenomenele extreme, însă este posibil ca vântul să se intensifice pe anumite perioade. Totuși, săptămâna viitoare este posibil să plouă inclusiv în București, acolo unde se vor manifesta episoade de instabilitate atmosferică.

ADVERTISEMENT